Erland Galjaard: ‘SBS gaat groeien, dat kan niet anders’

Foto: EenVandaagErland Galjaard, de programmadirecteur van RTL Nederland, houdt er rekening mee dat de commerciële concurrent SBS komend seizoen flink wat marktaandeel gaat winnen. Dat vertelt de televisiebaas vandaag in een interview met het AD. SBS 6 heeft belangrijk voetbal in huis gehaald. “SBS 6 heeft nu de Champions League. Als ze die voetbalrechten niet hadden gekocht, zouden ze nooit meer bij RTL in de buurt zijn gekomen“, zo laat hij weten. “SBS gaat nu groeien, dat kan niet anders.

Toch denkt Galjaard dat RTL gewoon commercieel marktleider blijft. “Al jaren hoor ik steeds na presentaties dat het ‘alleen maar minder’ kan worden bij RTL. Dat gebeurt maar niet, omdat we steeds in staat zijn gebleken nieuwe successen te introduceren.”

Ook komend seizoen pakt RTL uit met dertig nieuwe titels. “Met bijvoorbeeld Dance Dance Dance lijkt het me ook onwaarschijnlijk dat we ineens zouden wegzakken.”

Een prestigeproject van SBS 6 is K3 Zoekt K3, dat al na een paar afleveringen moet gaan concurreren met The Voice of Holland met ditmaal ook Anouk en Miss Montreal in de jury.

Galjaard heeft de eerste aflevering al gezien. “De beste die ik misschien wel in 6 jaar Voice zag”, zegt hij. “Miss Montreal houdt zich naast Anouk meer dan staande. Echt fabuleus!’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen