RTL-baas Habets: ‘NPO kampioen in listen verzinnen’

Foto: Kastermans FotografieBert Habets, de algemeen directeur van RTL Nederland, denkt dat de Publieke Omroep (NPO) zich niet strikt gaat houden aan de drie kerntaken uit de nieuwe Mediawet: educatie, informatie en cultuur. Dat zegt hij in de Volkskrant. Via een U-bocht in de Mediawet kan de NPO toch amusement blijven uitzenden. “Belangrijk is nu dat de publieke omroep zich aan de nieuwe uitgangspunten gaat houden. De publieke omroep is namelijk wereldkampioen in het verzinnen van listen“, zegt Habets.

De NPO mag amusement blijven uitzenden als het programma raakvlakken heeft met educatie, informatie of cultuur óf om bereik op te bouwen, zodat mensen blijven hangen voor dit soort programma’s.

Ze zullen Boer zoekt vrouw nu wel cultuurgoed gaan noemen, terwijl het gewoon amusement is“, klaagt Habets over het datingprogramma dat zijn eigen RTL ooit heeft afgeslagen.

Het uitzenden van programma’s die puur amusement bieden bij de NPO is nadelig voor RTL en SBS, omdat die commerciële zendergroepen leven van amusements-tv.

Programma’s bij de NPO die puur amusement bieden zijn bijvoorbeeld Bananasplit en Ranking the Stars.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen