Rambam ontmaskert ‘hypocriete’ Rob Geus

Geplaatst op di 06 jan 2015 om 11:28

Foto: John KramerHet verborgen cameraprogramma Rambam heeft uitgetest hoe zuiver op de graat Rob Geus is. De conclusie is dat de keurmeester van SBS 6 met twee maten meet. Dat meldt de VARA vandaag. Geus onderwerpt restaurants in zijn programma De Smaakpolitie aan strenge inspecties. Daarnaast heeft hij ook een eigen horecakeurmerk dat iedereen kan kopen. “En wanneer er wordt betaald is hij lang niet zo streng, zo blijkt uit onderzoek van het VARA-programma Rambam“, aldus de omroep.

In de seizoensopener van Rambam is te zien hoe presentator Lars Gierveld, onder een andere naam en als manager van een restaurant dat eerder in de Smaakpolitie te vies werd bevonden, interesse toont in het keurmerk van Geus.

Bij het bezoek zijn de punten waarop Geus het restaurant eerder afkeurde in exact dezelfde staat teruggebracht. “Nu er wordt betaald blijken de mankementen geen enkel probleem te vormen om het keurmerk te verkrijgen.”

In een reactie op de uitzending laat Rob Geus weten dat je De Smaakpolitie niet mag vergelijken met De Keus van Rob Geus. Het Keurmerk kijkt alleen of de voedselveiligheid in het geding is, terwijl de Smaakpolitie ook naar bouwvoorschriften en dergelijke kijkt, meent hij.

Rambam is woensdag om 22.00 uur te zien op NPO 3.
15 Reacties op “Rambam ontmaskert ‘hypocriete’ Rob Geus”


  1. Anoniem

    Weer oplichterij bij SBS.

  2. Flappy

    Was vanochtend al bij Evers Staat Op. Hij probeert het wel uit te leggen en strikt genomen zal het wel kloppen maar buitenstaanders snappen natuurlijk niet dat het ene keurmerk van Geus (volgens hem) iets heel anders is dan het andere keurmerk van Geus… En dat is ook onlogisch.

  3. Flippo

    Komt De Smaakpolitie nog terug bij SBS eigenlijk? Het was ooit zo’n succesvol programma, tot ze gingen sleutelen aan de formule.

  4. Sven L.

    Tja.. dit is geen nieuws hoor. Is al jaren bekend binnen de horeca. Zolang sponsor Henkel de produktie mede financiert, zullen restauranteigenaren nooit objectief beoordeeld worden. Heb hier ooit over gesproken met een ‘Valk’ om het zo te noemen. Alle Valk-zaken gebruiken Henkel in hun keukens, en smaakpolitie is daar nooit geweest om te kijken -> anders proces aan zn broek (ik citeer nu)

    Aan de andere kant; wat is de waarde van Geus’ keurmerk..? nul komma nul

  5. Harry Boter

    @Anonymous Hoe?

  6. peter

    jaja

  7. Anja

    zodra er geld om de hoek komt kijken is het natuurlijk altijd erg onbetrouwbaar. En net als zovelen is Rob natuurlijk ook stapelgek op poen.

  8. Bas van Stapelberg

    In Rotterdam weten ze al vrij lang hoe rob werkt. Beetje schuiven en alles komt in orde bij Robbie.

  9. kristina

    Daar word ik niet vrolijk van…..

  10. Roel

    @Sven – Hoezo “proces aan z’n broek?” Als een restauranteigenaar niet wilde meewerken in Smaakpolitie ging Rob gewoon weer weg. Restaurants genoeg.

  11. flap

    Dit heeft niets met sbs6 te maken maar met een website van Geus zelf. Dan is Rambam toch net zo net zo hypocriet. Een Vara programma wat de concurrent probeert zwart te maken zonder dat die partij er uberhaupt wat mee te maken heeft. Typisch Vara.

  12. Goudse gast

    Haha, zie flappie draaien.

  13. twan

    Koude drukte

  14. Sven L.

    @ Roel.. de restaurants die niet mee wilden werken, dan heeft de kijker toch ook al een oordeel. Want als je niet meewerkt, is je zaak per definitie een zooitje.. dat denkt de kijker.

    Ik weet alleen dat Geus graag bij Van der Valk wilde filmen (willekeurige zaken) maar dat het familiebedrijf via hun schoonmaakleverancier (Henkel) heeft verboden ooit naar een Valk-vestiging te komen. En Henkel sponsort de Smaakpolitie, dus de cirkel is weer rond.

    Guido Weijers zei het mooi laatst: “een principe hebben is vaak te duur”

  15. Ja!

    Laten we de Vara is onder de loep nemen, bv de DWDD… tis een en al verborgen publiciteit en propaganda van schrijvers en tv makers, links lullen rechts vullen doe daar is onderzoek na!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.