Nieuwe tv-show Katja Schuurman heet Bodyscan

Foto: TROS

Het nieuwe populair-wetenschappelijke programma dat Katja Schuurman voor KRO-NCRV maakt, heet Bodyscan. Dat heeft de omroep vandaag gemeld op zijn winterpresentatie. Schuurman wordt in haar programma ingezet als testobject voor wetenschappelijk onderzoek. De tv-show krijgt een plek in de programmering van NPO 1, waar onder meer collega Anita Witzier ook een nieuw programma krijgt: Anita Wordt Opgenomen, waarin de presentatrice in een psychiatrische inrichting verblijft.

De KRO-NCRV wil ook in de komende winter gevarieerd, vernieuwend, journalistiek en onderscheidend zijn. “We geven een stem aan mensen die niet gehoord worden en niet gezien worden in de maatschappij, of het nu homo’s, boeren of psychiatrische patiënten zijn“, zegt directeur Taco Rijssemus.

Journalistiek wordt één van de speerpunten. Het beste van de journalistieke tradities van beide omroepen wordt gebundeld in een volledig vernieuwd Brandpunt dat voortaan op de dinsdagavond te zien zal zijn.

Onderzoeksjournalistiek komt er iedere zondag met De Monitor en Brandpunt Reporter. Jinek, de talkshow van Eva Jinek, wordt de eerste zeven weken van 2015 dagelijks op de late avond uitgezonden.

Nieuwe titels op NPO 1 zijn naast die van Anita en Katja ook Deel je leven, een programma van Joris Linssen over orgaandonatie, en de dramaseries Noord/Zuid en Schaep Ahoy.

In KRO De Roze Wildernis op NPO 3 zal te zien zijn hoe Arie Boomsma met homoseksuele jongens en hun vaders door de jungle van Argentinië trekt met de bedoeling nader tot elkaar te komen.

Vertrouwde titels zijn er ook: zo is Spoorloos toe aan zijn 25ste seizoen en viert Boer Zoekt Vrouw alweer zijn tiende levensjaar.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen