MAX ontkent woekerprijs voor Heel Holland Bakt

Foto: TROSJan Slagter ontkent dat zijn omroep MAX de commerciële concurrent RTL ‘de hoek in heeft gemept met belastinggeld’, zoals VVD-Kamerlid Ton Elias suggereert. Dat zegt hij vandaag in het AD. Volgens Elias bood Slagter ‘twee keer de gangbare prijs’ voor de BBC-hit Heel Holland Bakt, waardoor RTL het nakijken had. “We hebben aan rechten om en nabij de 7000 euro per aflevering betaald. RTL maakt jaarlijks 127 miljoen euro winst, die zijn echt niet armlastig“, aldus de omroepman.

Er is volgens Slagter een andere reden dat RTL misgreep. “Ze durfden het gewoon niet aan om het programma voor meer dan 1 jaar te kopen. Angsthazerij. Ondernemen is nou eenmaal risico’s nemen.

De kritiek van Elias dat hij dan een risico neemt met belastinggeld, weerlegt Slagter in De Telegraaf. “Het is een ’proven format’, succesvol in tal van landen. Wij maken dit programma voor een derde dan de BBC er zelf aan uitgeeft. Wij gaan weloverwogen om met onze centen. Ja, programma’s kosten geld; voor niks gaat de zon op.

Slagter weet wel waarom Elias zich zo gedraagt. “Hij zegt dit puur uit rancune. We weten allemaal dat hij in het verleden met weinig triomf bij de NOS is vertrokken. Je merkt aan hem dat hij een hekel heeft aan de publieke omroep, omdat hij daar zelf niet is geslaagd.

Overigens bevestigt RTL 4-baas Erland Galjaard dat het mislopen van Heel Holland Bakt geen geldkwestie was. “Ik had er meer moeite mee dat we meteen drie à vier series moesten bestellen, zonder dat we zeker wisten dat het hier een succes zou worden.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen