‘Adoptieprogramma zou óók bij NPO verwerpelijk zijn’

Foto: Nick van OrmondtStichting United Adoptees International zou ook tegen Met Open Armen ageren, als het adoptieprogramma te zien was bij de Publieke Omroep. Dat stelt woordvoerster Joan Hansink van UAI vandaag in het AD. RTL 4 vindt het opvallend dat Met Open Armen eerder werd uitgezonden door de EO en UAI toen níet klaagde. “Onze organisatie UAI is opgericht in 2006 en vond het toen al verwerpelijk. Alleen waren we op dat moment nog niet goed gestructureerd“, zegt Hansink.

Hansink stelt dat haar organisatie toen niet de kennis had die er nu wel is. “Mede door kritische reportages zoals KRO Brandpunt die maakte.”

UAI is nu sterk genoeg om een goed weerwoord te hebben, benadrukt Hansink. “Destijds zouden we zijn blijven hangen in een ’we zijn het er niet mee eens’. Maar nu kunnen we het onderbouwd en overtuigd zeggen.

In Met Open Armen volgt Natasja Froger stellen die in het buitenland een kind adopteren. “Met Open Armen wekt, hoe positief bedoeld ook, de zweem van goed doen terwijl het uiteindelijk voor commercieel gewin is bedoeld.”

Wij vinden het als organisatie verwerpelijk dat je kinderen, die niet eens de keuze krijgen, schendt in hun privacy.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen