Tijd voor MAX blijft Show Vandaag de baas

Geplaatst op vr 28 feb 2014 om 13:40

Foto: Hadewych VeysHet middagmagazine Tijd voor MAX met Martine van Os en Sybrand Niessen blijft directe concurrent Show Vandaag met presentatoren als Kees Tol en Kim-Lian van der Meij de baas. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De middagshow van Nederland 2 weet dik vier maanden na de start van Show Vandaag op SBS 6 nog altijd met ruime cijfers te winnen. Er keken deze week ruim drie keer zo veel mensen naar de talkshow van de Publieke Omroep.

Waar Tijd voor MAX deze week gemiddeld 428.000 kijkers en 12,5 procent marktaandeel behaalde, moest Show Vandaag genoegen nemen met 168.000 kijkers en 4,9 procent marktaandeel.

Tijd voor MAX en Show Vandaag zijn beide te zien van half zes tot half zeven. Waar Tijd voor MAX twee vaste presentatoren heeft, heeft Show Vandaag twee wisselende duo’s met regelmatig een invalpresentator.
16 Reacties op “Tijd voor MAX blijft Show Vandaag de baas”


 1. Marc

  Show Vandaag, bestaat dat dan nog steeds? Mijn hemel, over trekken aan een dood paard gesproken…

 2. Televisiefreaks

  Tijd voor MAX is wel voor een ander, veel ouder, publiek gemaakt. En aangezien er veel 50-plussers zijn in Nederland (de vergrijzing) is het ook makkelijker om een groter publiek te trekken met een programma wat zich richt op die doelgroep. Laat Show Vandaag de jongere, voor adverteerders interessante, doelgroep maar naar zich toe trekken ;-)

 3. nel

  @Marc
  Heb je het nou over je zelf??
  Denk het wel

 4. Joost

  Show Vandaag deze week:

  Maandag: 158.000
  Dinsdag: 187.000
  Woensdag: 167.000
  Donderdag: 161.000

  Is gemiddeld 168.000 en niet 135.000 zoals in het artikeld staat.

 5. Anoniem

  Is Show Vandaag nog steeds niet gecanceld?

 6. gek

  Het is een schande dat een programma als show vandaag nog steeds op zender is. Hoe kan het dat een programma met 0.4 kdh in de doelgroep met een mager marktaandeel van gemiddeld 4 procent nog steeds bij een commerciële zender te zien is? Onbegrijpelijk. Die huizenprogramma’s in de 20e herhaling scoren zelfs beter.

 7. Jaap

  @Marc, @gek: Wanneer SBS het al van de zender had gehaald, had het hier vol gestaan met reacties over ‘een programma de tijd geven’. Nu doet een zender dat, is het weer niet goed.

 8. Wwzapper

  Er is éigenlijk weinig op tv op het Show Vandaag-tijdstip, naast dat en ‘Tijd voor MAX’, en toch kijkt er bijna niemand. Blijkbaar ook binnen de groep mensen die voor TVM nog wat aan de jonge kant is. Ligt dat nou aan de zender of aan het programma (vind het persoonlijk erg prettig weg kijken)? Zou het op RTL4 wél werken?

 9. Ria

  Haal eerst die Patty Brard eens weg…

 10. Marc

  @Jaap: hoe lang heeft het al de tijd gehad? Juist, lang genoeg…Denk eens na.

 11. Hans

  @Ria: Tuurlijk het ligt allleen aan 1 persoon.
  Dag Maggie McNeal, Jose Hoebee, Gemma van Eck…..

 12. Anoniem

  Show Vandaag gaat ook niet van de buis. Hier is totaal geen sprake van! Mensen hou op met het kijken na RTL Boulevard. Show Vandaag is 100x leuker!

 13. Mediaprak

  Formule Show Vandaag is opzich goed. De ‘bank’ is een verademing tussen de desken en design tafels, maar mijn hemel. Evert S en Patty B?? Kunnen die twee niet weg? Voegen niets toe, alleen met zichzelf bezig, niveauloos.

 14. Anoniem

  Evert Santegoeds en Patty Brard vergallen de best wel leuke formule, inderdaad.

 15. Jeroen

  @Mediaprak: Typisch, bij kenners wordt wel beweerd dat die 2 tenminste wel weten waar ze over praten, dit in tegenstelling tot een Renate Verbaan.
  Vindt overigens Renate Verbaan en die vrouw van GTST totaal overbodig.

 16. in!

  ja die brard moet nu echt eens nodig van het scherm is idd alleen met ellebogen vriendjespolitiek een lach gestolen van geer en een lelijke botoxkop, totaal geen beschaving!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.