Andy en Jochem moeten SBS 6 aan hitavond helpen

Geplaatst op vr 28 feb 2014 om 13:54

Een aantal keer per jaar hebben de drie grote familiezenders van Nederland op dezelfde datum programmapremières op het menu staan. Vanavond is het weer zo ver en kruisen Nederland 1, RTL 4 en SBS 6 de degens. De meest opvallende programmering wordt geboden door SBS 6, dat als enige begint met een compleet nieuw programma: om half negen start de soap Andy en Melisa. Aansluitend blaast Jochem van Gelder het vroegere RTL 4-programma Wie Trouwt Mijn Zoon nieuw leven in.

De soap van Andy van der Meijde en zijn vrouw Melisa Schaufeli en de datingshow van Van Gelder nemen het op tegen programma’s die normaal gesproken meer dan een miljoen kijkers trekken.

Nederland 1 gaat verder met de Vlaamse politieserie Commissaris Witse om half negen, waarna omroep MAX om half tien begint aan een nieuwe, zevendelige serie van de kijkcijferhit Bed & Breakfast.

Chantal Janzen opent ondertussen een nieuw seizoen van Everybody Dance Now, dat vorig jaar gemiddeld 1,6 miljoen kijkers deed. De show duurt ook nu twee uur.

Voor oud-voetballer Van der Meijde is er nog een belangrijke concurrent: Voetbal International op RTL 7. Daar keken vorige week vrijdag bijna een half miljoen mensen naar.
26 Reacties op “Andy en Jochem moeten SBS 6 aan hitavond helpen”


 1. Maurits

  Ik vind het een beetje een rare vrijdag avond.. het is niet het grote amusementsgevoel.. op een donderdag of woensdag had dit niet misstaan

 2. Channel

  SBS heeft het best te bieden

 3. Dikkie Jopie

  Vies volk.

 4. Anoniem

  Ik heb al teveel van andy gezien en de televisieprogramma is nog niet eens begonnen

 5. Jan

  SBS6 gaat winnen

 6. Robin D.

  Word een flop die Andy soap.. te onbekend en te oninteressant!

 7. Bert

  Gelukkig heb ik die afgelebberde boterham van een Melisa gehad voor ze Andy kende. Veel geluk met haar, ik hoef ‘r niet meer! Haaha

 8. Rogier, Amsterdam

  Nou, ik kan je nu al zeggen dat dat niets wordt bij SBS 6. Wie zit nou te wachten op een reallife soap over die lamlul van een Andy van de Meijde. Als je met een dergelijke soap komt, dan moet je iemand nemen die ´leeft´ bij het publiek en dat is (op z´n zachtst gezegd) bepaald niet het geval met Van der Meijde. En daarna B-presentator Jochem van Gelder met die uitgekauwde en van RTL 4 overgenomen show Wie Trouwt Mijn Zoon? Dat wordt voor SBS 6 morgen weer janken, wanneer de kijkcijfers bekend worden.

 9. Anoniem

  Wie heeft dit bedacht met die Andy en Melissa? Ik geloof er niet in.

 10. Ria

  Totaal oninteressante mensen.

 11. kees met een c

  hit avond? mag ik even lachen?!
  flop avond gaat het worden!

 12. Anoniem

  beide programma’s rond de 600/700 duizend kijkers voor sbs6

 13. Anti-Fox

  Vanavond op Nederland 3 NK-sprint en NK-allround vanaf 20.00u. Zal ook een concurrent zijn voor deze onzin-programma’s.

 14. maarten

  vreemde programmering, op vrijdag.
  Beide programma’s.

 15. Mark

  Alle 3 de zenders krijgen het idd moeilijk met schaatsen op Ned. 3. Of zal dat juist extra volk naar de kwelbuis lokken, die zapgedrag vertonen.

 16. Anoniem

  Andy & Melissa 680.000
  Wie Trouwt Mijn Zoon 650.000

  EveryBody Dance Now 1.500.000

  Witse 1.300.000
  Bed & Breakfast 1.100.000

 17. Annemarie

  Ik zit vanavond klaar :-D

 18. Bamibal

  als er die Melisa bloot gaat dan ga ik kijken!

 19. Bernie

  Ow, vanavond? SBS 500k vanavond :P

 20. Flappy

  SBS leert het maar niet. Twee nieuwe programma’s op een sterke avond van RTL4 en NL1. Beide floppen natuurlijk. Waarom niet 1 nieuw programma in de slipstream van een geslaagd programma (voor SBS-begrippen dus: > 800.000)?

 21. Anoniem

  Ze kopen gewoon kijkers, geen enkel reclameblok in het programma..

 22. Anoniem

  Carnaval zal ook wel een enorme gat in de kijkcijfers achter laten.

 23. Zo

  Was niet verkeerd…een real life soap met potentie

 24. Mattie

  Weer een flop avond voor SBS6. En dan moet Flikken Maastricht over 2 weken nog beginnen.

 25. even voor de goede orde

  @Mattie Maar dan staat er geen schaatsen meer tegenover. Misschien bestaat de sbs kijker wel uit veel schaatsfans. Sterren dansen op het ijs was jarenlang succesvol:-)

 26. parfum

  hey bamibal!!! heb jij weleens van SMAAK gehoord?? of wil jij ECHT of die blubberberg gaan legge ragge? 3 ons botox in der bek, plastiek tiete, plastiek wit gebitje. wat een verlopen temeier zeg!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.