‘Wie is de Mol kan niet naar RTL of SBS’

De AVRO-hit Wie is de Mol zou met geen mogelijkheid kunnen verhuizen naar een commerciële zender als RTL 4 of SBS 6. Dat zegt eindredacteur van de show Anton Jongstra vandaag in het AD. Wie is de Mol is volgens hem typisch Publieke Omroep. “Als we door bezuinigingen naar een commercieel station moeten? Dat betekent het einde van het programma. We krijgen daar nooit de vrijheid die wen u hebben waardoor het zo succesvol is en blijft“, vertelt de televisiemaker. 

Jongstra wil niet van hogerhand opgelegd krijgen wat hij moet doen. “Een programma maken naar de wensen van de kijker is lariekoek. Ik blijf het maken voor mezelf, ík zie wanneer het goed is of niet. Ik moet er zelf kippenvel van krijgen.

Regisseur Rick McCullough is het daarmee eens. Hij wil het programma bij de NPO nóg beter maken. “Ik kom wel eens in de knoop met mijn eigen ambitie. De kijkcijfers zijn prachtig, maar 3 miljoen kijkers moet gewoon lukken!

Het liefst schiet ik elke scène op een andere locatie. Het kan gewoon nóg beter. We zitten boven de standaard van Nederland. En toch wil ik nog tien stappen omhoog. Ja, De Mol heeft mooie beelden, maar we zijn nog geen Planet Earth.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen