Michael van Gerwen is weer kijkcijferkanon


De kijkcijfers van maandag 30 december 2013 (SKO)

Michael van Gerwen was maandag weer het kijkcijferkanon van RTL 7. Het bijna vier uur durende verslag van de halve finales van het WK Darts 2013, met onder meer de Nederlandse darter, wist maar liefst 1,1 miljoen kijkers te boeien op de mannenzender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Door al die uren op een gemiddeld marktaandeel van 14,4 procent te zitten, was RTL 7 met een gemiddeld avondmarktaandeel van 11,3 procent weer de nummer drie van de avond.

Van Gerwen speelde de halve finale tegen Adrian Lewis, en won zeer overtuigend. Hij won met 6-0 in sets. De grote finale van het WK Darts, met Nederlandse inbreng, is op 1 januari te zien op RTL 7.

Ook zondag hield Van Gerwen veel kijkers aan de buis gekluisterd. Het verslag van de kwartfinales, waar hij zijn opponent versloeg, trok toen 889.000 kijkers.

Vorig jaar was het WK Darts eveneens goed voor torenhoge kijkcijfers op RTL 7. De halve finale trok toen gemiddeld 1,4 miljoen kijkers, terwijl de finale Taylor-Van Gerwen 1,7 miljoen kijkers deed.

RTL 7 moest maandag alleen Nederland 1 (24,7 procent) en RTL 4 (15,2 procent) voor laten gaan. Nederland 1 had met Spoorloos de prime time-winnaar van de avond in huis (2,0 miljoen kijkers).

RTL 4 trok 899.000 kijkers met de ruim drie uur durende film Avatar. SBS 6 deed 621.000 kijkers met de film Killer Elite.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen