Nielson zag The Voice of Holland niet zitten

Nielson zag een deelname aan The Voice of Holland niet als een optie. Dat zegt de zanger, die bekend werd in De Beste Singer-Songwriter van Nederland, aan VARAgids. Nielson houdt niet van talentenshows. “Eigenlijk heb ik het niet zo op dat soort competities. Aan The Voice of X Factor zou ik niet zo gauw meedoen. Omdat je daar niet zelf bepaalt wat je doet. Je zingt liedjes van anderen; ik vind het meer talentenjachten voor mensen die nog niet precies weten wat ze willen in de muziek.” 

De Beste Singer-Songwriter is anders, zegt Nielson. “Ik kon laten zien wie ik ben, wat ik schrijf en waar ik zo hard mee bezig was. Vanaf de eerste auditie is het retehard gegaan.”

Inmiddels is Nielson een BN’er. “Het is dat ik er drie maanden tussenuit moest omdat ik geopereerd werd aan mijn stembanden. Anders had ik me nu nog niet gerealiseerd wat ik er allemaal aan te danken heb.”

Momenteel heeft hij een hitje met Hoe, dat hij samen met Miss Montreal opnam. “Zij is lekker impulsief. Als ze iets leuk vindt, dan probeert ze het. Bij de eerste zin die ze zong dacht ik meteen: lekker hoor.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen