Peter van der Vorst: ’Hè? Juist prima kijkcijfers!’

Foto: RTLHoewel media als AD, Televizier en zijn eigen RTL Boulevard een forse daling signaleren, is er volgens Peter van der Vorst zelf niets aan de hand met de kijkcijfers van zijn programma Van der Vorst Ziet Sterren. Dat laat hij weten op Twitter. Als een twitteraar hem vraagt naar de kijkcijfers, lijkt Van der Vorst niet toe te willen toegeven dat hij minder in trek is: “He? juist prima kijkcijfers voor de woensdag in deze tijd van het jaar en erg hoog marktaandeel. Niet al die blogjes geloven…” 

Hoewel Van der Vorst normaal gesproken elke ochtend na zijn programma uit zichzelf een enthousiast Twitter-berichtje plaatst over zijn kijkcijfers, bleef zijn tweet donderdag uit, de dag nadat hij de minst bekeken uitzending sinds 2010 noteerde.

Waar Peter van der Vorst op de vrijdagavond diverse keren de twee miljoen kijkers passeerde, keken er vorige week – toen de show voor het eerst op woensdagavond stond – nog maar net een miljoen kijkers.

Gisteren noteerde Van der Vorst Ziet Sterren 911.000 kijkers. Daarmee noteerde hij niet alleen de minst bekeken uitzending sinds 2010, maar scoorde hij ook aanzienlijk lager dan het gemiddelde van vorig seizoen (1,5 miljoen kijkers).

Bovendien zat het programma onder het avondgemiddelde van RTL 4 en scoorde Goede Tijden Slechte Tijden direct ervoor bijna 600.000 kijkers meer en een marktaandeel dat 73 procent hoger lag.

Als de daling zich verder voortzet, moet Van der Vorst zich zorgen maken om een stevige rechtse van SBS 6-advocaat Danni Lowinski. Zij zat gisteren op 751.000 kijkers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen