Ben Cramer ontplofte van Anouk

Ben Cramer was stomverbaasd toen hij voor het eerst het Songfestival-liedje Birds van Anouk hoorde. Dat vertelt de zanger aan weekblad Privé. Cramer is niet enthousiast. “Ik word er niet warm of koud van. Toen ik het voor het eerst hoorde, ontplofte ik zowat. Kijk, Birds is op zich misschien wel een goed liedje, maar voor het Songfestival niet geschikt. Voor mij ligt het liedje in dezelfde lijn als Love will set you free van Engelbert Humperdinck. Nou, je weet hoe het daarmee is afgelopen.

De TROS staat met de rug tegen de muur, stelt Cramer. “De omroep is ermee overvallen, ze wisten van niets. Maandenlang heeft Anouk geroepen dat ze een killer song in de pocket had. Iedereen ging ervan uit dat het ging om een song zoals we dat van haar gewend zijn. De TROS heeft haar immers gevraagd vanwege haar ijzersterke rocknummers. Komt ze met zoiets aan!

Ze hadden tegen Anouk moeten zeggen: ‘We willen dat jij ons land vertegenwoordigt, maar je levert vijf liedjes aan.’ Daar had Birds best tussen kunnen zitten, maar dan had een vakjury uiteindelijk een keuze kunnen maken.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen