Nieuwe vooravond RTL 5 vooralsnog geen succes

Foto: RTLRTL 5 stelt vooralsnog teleur met haar nieuwe vooravond. De relatief dure titels Malaika (19.00 uur) en Take Me Out (19.30 uur) zijn weinig in trek. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor de beginperiode van Malaika mikte regisseur Johan Nijenhuis op 300.000 kijkers, maar in de eerste uitzendweek keken er gemiddeld 220.000. De meest bekeken aflevering was die van maandag en trok 267.000 kijkers, terwijl ze op de woensdag het minst in trek was met 181.000 kijkers.

Malaika doet het wel bijna twee keer zo goed als Lust Liefde of Laten Lopen?, de Britse make over-show die tot deze week op hetzelfde tijdstip stond. Daar keken vorige week gemiddeld 115.000 mensen naar.

Take Me Out van Jan Kooijman laat een veel kleinere stijging zien ten opzichte van haar voorganger, 16 en Zwanger. Waar die aangekochte, en dus goedkope, realityshow vorige week gemiddeld 101.000 kijkers trok, kwam de studioshow van Kooijman deze week uit op gemiddeld 149.000 kijkers.

De Take Me Out van dinsdag was met 180.000 kijkers het meest in trek, terwijl ze woensdag een laagterecord neerzette met slechts 106.000 kijkers.

Ook de programma’s voor en na Malaika en Take Me Out zijn weinig succesvol. Ervoor trok Het Beste van Idols Worldwide met Ferry Doedens gemiddeld 147.000 kijkers, terwijl Oh Oh Cherso… Weet Je Nog? erna gemiddeld 142.000 kijkers scoorde.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen