Edvard Niessing: ‘Bananasplit mijn laatste tv-kunstje’

Foto: TROSEdvard Niessing heeft het idee dat zijn bijdrage aan Bananasplit zijn laatste tv-klus is. Dat vertelt de presentator aan VARAgids. Niessing heeft dit seizoen een vaste rubriek in Bananasplit, waarin hij als tv-nieuwslezer mensen fopt die in een wachtkamer zitten. “Eind vorig jaar belde de TROS. Of ik mee wilde werken aan Bananasplit. Ze hebben me gevraagd omdat ik een betrouwbare nieuwslezer ben én goed kan improviseren. Dat is essentieel“, zegt het voormalig RTL-gezicht.

Hij maakt een nieuwsbulletin dat bijvoorbeeld wordt vertoond op een scherm in de wachtkamer van de tandarts. “En op een bepaald moment spreek ik de patiënten rechtstreeks aan. Enfin… je moet maar kijken. Het zijn zeven afleveringen geworden.”

Echt heel leuk om te doen, maar het is natuurlijk maar één seizoen houdbaar. Ik heb het al vaker gedacht, maar ik hou het er op dat dit mijn laatste kunstje op tv is.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen