X Factor-Jaap: ‘In schaduw door Ben Saunders’

Foto: William RuttenJaap Reesema heeft het idee dat Ben Saunders zijn carrière heeft belemmerd. Dat vertelt de winnaar van het derde seizoen van de RTL 4-show X Factor aan weekblad Party. Reesema lijkt in de vergetelheid geraakt. “Ik begrijp dat, maar ik ben nooit echt gestopt. Het werd voor mij alleen moeilijker na mijn eerste album. Ben Saunders werd vlak na mijn overwinning in X Factor de winnaar van The Voice of Holland. Hij had zoveel succes dat mijn cd door veel mensen werd vergeten.”

Dat is logisch, maar voor mij was dat wel lastig. Ook het feit dat ik een Engelstalig album had uitgebracht, is achteraf gezien misschien niet zo handig geweest. Ik vind het Nederlandstalig lied veel leuker“, vervolgt hij.

De afgelopen tijd is Reesema ‘op de achtergrond’ doorgegaan met zingen. “Ook heb ik mijn studie rechten, die ik door X Factor had onderbroken, eindelijk kunnen afronden. Ik vond dat belangrijk en heb daardoor bewust een tijd mijn gezicht niet laten zien.”

Nu werkt hij aan een comeback. In de zomer presenteert hij een Nederlandstalige single. “Ik heb zelfs al de garantie voor een tweede en derde single. Ik vind het best bizar dat er zoveel vertrouwen in me is. Ik had het namelijk best wel begrepen als de mensen die ik heb benaderd om mee samen te werken geen interesse in me hadden omdat ze me anderhalf jaar niet hebben gehoord.”

Gelukkig is dit niet zo. Iedereen is juist enthousiast.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen