Anna Drijver selectiever in tv- en filmprojecten

Foto: TROSAnna Drijver, momenteel te zien in de serie Freddy Leven in de Brouwerij, is selectiever geworden als het gaat om film- en tv-rollen. Dat vertelt de Hillywood-ster aan TROS Kompas. Drijver heeft het punt bereikt dat ze niet zo maar iedere tv-serie aanneemt. “Dat is zeker zo. Ik vind dat aan de ene kant lekker omdat het rust geeft. Maar het is ook spannend om ergens nee tegen te zeggen. Nemen anderen me dat niet kwalijk? Gooi ik dan niet mijn eigen glazen in?” 

Ze maakt altijd een goede afweging. “Ik kijk vooral naar de regisseur, de rol en de collega’s. Als één van de drie niet in orde is, laat ik het passeren. Maar ook als alles klopt is dat geen garantie voor succes. Dat blijft altijd de spanning.

Drijver houdt haar carrièrepad zorgvuldig in de gaten. “Ik bepaal per jaar welke richting ik op wil. Ik doe niet alleen dingen omdat ik ze leuk vind of voor het geld. Het moet me wel verder brengen in mijn ontwikkeling en mijn carrière.”

Haar succes maakt haar naar eigen zeggen niet arrogant. “Volgens mij niet, anders had ik het wel gehoord van mijn ouders of vrienden. Maar ik pas me wel een beetje aan. Van nature zou ik iedereen aankijken en met opgeheven hoofd rondlopen, maar dat doe ik niet. Als ik dat wel doe, zie ik mensen toch over me praten.”

Ik houd me er ook wel mee bezig dat ik nu een soort publieke functie heb. En dat dingen die je doet, zoals bijvoorbeeld bont dragen of in Spuiten en Slikken vertellen dat je coke gebruikt, als een statement worden gezien. Dat geeft wel een zekere verantwoordelijkheid.”

De Heineken-serie is elke zaterdag te zien op Nederland 2.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen