John Williams wil niet Nederlandse Dr. Phil worden

Foto: RTLJohn Williams ziet het niet zitten om een Nederlandse versie te maken van de populaire Amerikaanse talkshow Dr. Phil. Dat vertelt de RTL 4-presentator donderdag in Metro. Met alle ‘help’-programma’s die Williams presenteert, lijkt hij langzaamaan te verworden tot de Nederlandse tegenhanger van de Amerikaanse tv-psycholoog. “Ik hoor het vaker en vind het een enorm compliment, maar nee. Ik wil liever een buurman of een goede vriend uithangen. Ik wil een spiegel voorhouden.

Dat doet Dr. Phil ook. “Ja, maar Dr. Phil weet tot in de puntjes wat hij doet. Ik ben meer van de ingevingen. Ik ben zo bang dat ik dan altijd een goed antwoord moet hebben en dat heb ik niet. Ik loop nog wel eens vast en wil dan de tijd nemen voor een oplossing.”

Vanavond begint Williams met een nieuwe Help Mijn Man Is Klusser, over mannen die hun gezin ergeren door een hopeloze verbouwing. “We zijn inmiddels aan seizoen zeven begonnen en je ziet dat er een verschuiving plaatsvindt. In de eerste seizoenen was de man vooral de bad guy, maar ik ben ook wel gaan inzien dat het allemaal wat genuanceerder ligt.

We proberen de vrouwen een spiegel voor te houden door te zeggen: jij bent ook verantwoordelijk.”

Het programma begint om 20.30 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen