André van Duin had hoge kijkcijfers nooit verwacht

André van Duin had nooit gedacht dat de terugkeer van zijn programma Animal Crackers zo’n groot succes zou worden. Dat vertelt de komediant in Weekend. Er keken in januari en februari gemiddeld 1,7 miljoen mensen naar de zesdelige serie. “Ik had het helemaal niet verwacht. Ik was er zelfs een beetje bang voor. Uitgezonden op zaterdagavond om half negen en dan een programmaatje van maar 25 minuten. In mijn idee hoort er op dat tijdstip een grote show te staan“, zo legt hij uit. 

De concurrentie was niet mild. “We begonnen ook nog eens tegenover de film Gooische Vrouwen. Dat maakte me best wel bang, ik heb serieus het idee gehad dat het zonde van de tijd was die ik er in had gestoken. Want het is natuurlijk wel een programma dat heel veel tijd kost om te maken.”

Zijn harde werken werd juist beloond. “Tot mijn stomme verbazing pakte het echter heel goed uit. Ik heb mijn beste beentje voorgezet en vind het fijn dat mensen het leuk vinden, maar 1,7 miljoen kijkers had ik niet verwacht.

Dat harde werken moet volgens Van Duin niet onderschat worden. “Het lijkt misschien heel simpel om te maken, maar het is meer werk dan je denkt. Je moet eerst naar dierentuinen toe om de filmpjes te maken. Dan moet je ze allemaal doorkijken. Vervolgens moet je bij die beelden grappen gaan bedenken.”

“Ik ben al met al zeker een halfjaar bezig om 6 uitzendingen van 25 minuten te maken“, besluit hij.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen