Lauren Verster verlaat Veronica voor AVRO

Geplaatst op wo 30 mei 2012 om 9:00

Lauren Verster (32) heeft een tweejarig contract getekend met de AVRO. Ze verlaat Veronica, waar ze de afgelopen jaren werkzaam was. Dat heeft de omroep woensdag bekendgemaakt. Haar eerste AVRO-klus is Fort Boyard, dat ze samen met Gerard Ekdom gaat presenteren. “Vroeger zou ik geroepen hebben: ‘Woeha, vetjedope!’ Maar nu, met de overstap naar de AVRO, zeg ik: ‘Een uitgelezen kans om mooie, betekenisvolle publieke televisie te maken‘”, zo laat ze weten.

Verster maakte bij Veronica onder meer de programma’s Lauren Verslaat en Ranking the Cars. “Ik ben enorm dankbaar voor alle geweldige kansen die ik in het verleden bij Veronica heb gekregen. Maar nu is het tijd voor een volgende stap. En wat voor één … Ik voelde me super vereerd toen ik werd benaderd door de AVRO, een omroep met zo’n grote tv en radio traditie.”

Wat Verster nog meer gaat doen voor de omroep, waar ook haar liefdespartner Jort Kelder werkt, wordt op een later moment duidelijk. “Ik ga de komende jaren spannende, onderzoekende en inhoudelijke programma’s maken. Ja, ik heb wel weer zin in een woest (tv)-avontuurtje …!

Peter Lubbers, media directeur van de AVRO, is enthousiast. “Met de komst van Lauren Verster voegen wij een veelzijdige presentatrice toe aan ons team. Lauren is een vrouw met een brede interesse voor zowel maatschappelijke thema’s als kunst en cultuur waardoor zij de perfecte match is met de AVRO.”

Zij deinst er niet voor terug om het avontuur aan te gaan! Dit komt goed van pas als Lauren samen met Gerard Ekdom Fort Boyard gaat presenteren: een programma waarin BN’ers loodzware opdrachten moeten vervullen in een Frans fort in zee!

Art Rooijakkers stopt met Fort Boyard, omdat hij het te druk heeft met andere programma’s.

Fort Boyard is vanaf september te zien op Nederland 3.
28 Reacties op “Lauren Verster verlaat Veronica voor AVRO”


 1. Rik

  Ze had naar RTL4 moeten gaan, had een leuke nieuwe toevoeging geweest voor een talentenjacht als X-factor of The Voice inplaats van steeds Wendy van Dijk..

 2. kwikjeAlex

  Slimme keus van de Avro

 3. drama queen

  Makkelijk als je vriendje daar ook werkt! Maar gefeliciteerd!

 4. Joost

  Goede aanwinst, prima presentatrice met een leuke uitstraling.

 5. tosti

  leuke presentatrice goede aanwinst voor de avro niet art roojakkers overkill

 6. Anoniem

  LEuk dame, super slim veel leuker dan Eva Jinek die mag van de TV wat mij betreft.

 7. Ome Frans

  Goede keuze van Verster en de AVRO. De tijd dat het een eer was om voor Veronica te werken is al heel lang voorbij.

 8. Joost

  Een verlies voor Veronica, Lauren is een ontzettend leuke, goede presentatrice!

 9. Andre

  leuk

 10. Anoniem

  “Ik ga de komende jaren spannende, onderzoekende en inhoudelijke programma’s maken”.

  Kortom tot nu toe maakte ik bagger programma’s……..

 11. David

  Die Lauren is de meest overschatte presentatrice ooit. Ze roept graag dat ze verhalen maakt maar ze snap geen moer van tv en tv maken. Ze ziet totaal niet dat de ploegen om haar heen haar permanent redden. Wie heeft er ooit een goed interview van haar gezien met meer dan 4 vragen? Ze heeft geen idee van verhaallijnen en inhoudelijke kansen, laat staan dat ze anticipeert op wat er voor haar ogen gebeurt. Diegene die roept dat ze slim is heeft geen idee waar hij zij over praat. Bij Veronica heeft ze zich staande kunnen houden met andere kwaliteiten dan tv maken. Niet voor niks dat nu Alphons Martens weg is, Lauren ook bij Veronica vertrekt. Beste mensen dit is geen toeval. Wakker worden allemaal. Ik weet zeker dat ze hier op haar bek gaat.

 12. Observator

  Gepromoveerd van de kleuterschool naar de universiteit.

 13. Que

  Aah, het liefje van……Jort Kelder, die met zijn miserabele imitatie van Gert-Jan Droge probeert te scoren. En toevallig komt zijn scharreltje nu voor de bejaardenomroep AVRO werken??? Nee, het is duidelijk.

  En presenteren? Nou, nee! Dat kan ze niet. Van wat ik heb gezien bij Veronica is het een aanfluiting. Maar ja, ze is de partner/scharrel van een BN-er. Dan weet je het wel, he?

  Maar goed, de po-tunnelvisionisten zullen haar nu WEL “intelligent, kwalitatief hoogstaand en bewustzijnverhogend” vinden.

 14. Bas

  Super, Fort Boyard best programm effer…….
  Hoop wel dat ze het oude concept gaan oppakken,
  dat hele duel gedoe sloeg in Frankrijk in 2010 (France 2) niet echt aan,
  en sinds vorig jaar is er daar weer het oude concept met de race om de sleutels en het codewoord en dat werd alweer eens stuk beter bekeken,
  dus verwacht haast dat de Avro dit concept/of iets daar op lijkt ook gaat oppakken.Maar goed we wachten maar af want het fort zit altijd vol verassingen……

 15. Levi

  Deze overstap had ik niet van Lauren verwacht. Overigen wel een goede keuze,want de Avro kan haar de kansen geven die ze verdient. Bij Veronica was ze wel een beetje klaar. Lauren is een van de toekomstige grote presentatrices.

 16. Bas

  Doet me een tikkie denken aan de Engelse versie,
  was met Mellinda Messenger en Leslie Grantgham,
  was echt een geweldig presentatie koppel.

 17. Den Draaiert Joost

  Kijken of ze de fusie tussen de Tros en de Avro overleeft. Denk het niet.

 18. Marleen

  Het is haar gegund. Een leuke presentatrice mét inhoud.

 19. Marc E. Putto

  Het nieuwe love duo Ekdonk en Verster, ik voel nu al wat broeien…

 20. Manolia v G.

  ah de nieuwe MOL voor 2013

 21. Jens

  Oi, arm meisje in die bagger tv vd Avro, gaat ze spijt v krijgen; de nieuwe tooske

 22. Karin

  AVRO , Gefeliciteerd goede keus.

 23. Michel

  @Jens Wat.is er dan zo bagger aan de programma’s van AVRO? Fort Boyard, Wie is de Mol, Opsporing verzocht, 1 Vandaag, Edwin zkt Fortuin, Hoe hoort hoort het eigenlijk, Blik op de weg, Bloedverwanten etc zijn toch echt wel een paar goede programma’s. En de plannen voor het najaar zien er ook goed uit.

  Ik snap alleen niet waarom de AVRO samen gaat met de TROS. Een fusie met de NTR en de VPRO zou beter op zijn plaats zijn.

 24. Bas

  @Michel.Inderdaad goed gezegd,
  Fort Boyard is een spel dat toch heel erg mooi is om te doen,
  en ja Lauren als presentatrice mag je teminste een keer het fort bezoeken,
  een wens die bij veel mensen niet in vervulling gaat…..

 25. els

  Mevr Verster en de Avro, lastige combinatie. Ik schat dat ze haar 2 jaar contract weer weg is, net als meeste nieuwe aanwinsten van het verleden, zie Nicolai en Chantal en zelfs Winston heeft er even gezeten. Geen omroep die mensen lang houdt.

 26. Achtendertig

  Gemis voor Veronica.
  Was toch wel een van de positieve uithangborden.

  Gefeliciteerd Avro en Lauren

 27. David Slingerland

  inhoudelijk sterke presentatrice, ook eentje met ballen. Gaat nooit iets uit de weg en dat maakt haar heel bijzonder. Ook bij deze omroep gaat zij moeiteloos haar draai vinden, en ik kan het weten want ik heb met haar gewerkt…..

 28. Pansje

  Goede stap voor haar! Op Veronica 1 van de weinige waar je voor blijft kijken.. Spontaan, eigenzinnig en interessant!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.