Lauren Verster verlaat Veronica voor AVRO

Lauren Verster (32) heeft een tweejarig contract getekend met de AVRO. Ze verlaat Veronica, waar ze de afgelopen jaren werkzaam was. Dat heeft de omroep woensdag bekendgemaakt. Haar eerste AVRO-klus is Fort Boyard, dat ze samen met Gerard Ekdom gaat presenteren. “Vroeger zou ik geroepen hebben: ‘Woeha, vetjedope!’ Maar nu, met de overstap naar de AVRO, zeg ik: ‘Een uitgelezen kans om mooie, betekenisvolle publieke televisie te maken‘”, zo laat ze weten.

Verster maakte bij Veronica onder meer de programma’s Lauren Verslaat en Ranking the Cars. “Ik ben enorm dankbaar voor alle geweldige kansen die ik in het verleden bij Veronica heb gekregen. Maar nu is het tijd voor een volgende stap. En wat voor één … Ik voelde me super vereerd toen ik werd benaderd door de AVRO, een omroep met zo’n grote tv en radio traditie.”

Wat Verster nog meer gaat doen voor de omroep, waar ook haar liefdespartner Jort Kelder werkt, wordt op een later moment duidelijk. “Ik ga de komende jaren spannende, onderzoekende en inhoudelijke programma’s maken. Ja, ik heb wel weer zin in een woest (tv)-avontuurtje …!

Peter Lubbers, media directeur van de AVRO, is enthousiast. “Met de komst van Lauren Verster voegen wij een veelzijdige presentatrice toe aan ons team. Lauren is een vrouw met een brede interesse voor zowel maatschappelijke thema’s als kunst en cultuur waardoor zij de perfecte match is met de AVRO.”

Zij deinst er niet voor terug om het avontuur aan te gaan! Dit komt goed van pas als Lauren samen met Gerard Ekdom Fort Boyard gaat presenteren: een programma waarin BN’ers loodzware opdrachten moeten vervullen in een Frans fort in zee!

Art Rooijakkers stopt met Fort Boyard, omdat hij het te druk heeft met andere programma’s.

Fort Boyard is vanaf september te zien op Nederland 3.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen