Talpa-flop The Winner Is… naar Verenigde Staten

Geplaatst op wo 30 mei 2012 om 8:51

Het tv-programma The Winner Is, dat zowel geflopt is in Nederland als in Duitsland, komt op de buis op het grote Amerikaanse tv-netwerk NBC. Dat heeft het productiehuis Talpa van John de Mol bekendgemaakt. NBC zendt ook The Voice uit, eveneens van Talpa. “We zijn erg blij om met John de Mol te werken aan deze muzikale competitieshow vol met zangtalent en duellerende artiesten die met elkaar onderhandelen over het wedstrijdverloop“, laat Paul Telegdy van NBC weten.

The Winner Is beleefde zijn première in Nederland met Beau van Erven Dorens en was een grote flop. De Duitse versie met Linda de Mol bleek ook geen succes op tv-zender ProSiebenSat. 1.

Deelnemers aan de Amerikaanse versie van The Winner Is… strijden om een hoofdprijs van 1 miljoen dollar. In de show worden zangtalenten beoordeeld door een panel in de studio, onder voorzitterschap van een beroemdheid uit het vak.

Kandidaten kunnen dit onzekere oordeel ontlopen door met hun tegenstanders te onderhandelen over een vertrek uit de show in ruil voor geld.
20 Reacties op “Talpa-flop The Winner Is… naar Verenigde Staten”


 1. rik

  Wat een geweldig positief stukje…dank daarvoor!

 2. nietzeuren

  Kijk!!! Dat is een positief begin van de dag…. Wat een non nieuws! Geef mij Tatjana maar!!

 3. Anoniem

  Dit programma zat in de package deal met de VOICE voor NBC- ze MOESTEN het dus wel afnemen.
  Wat denken we; gaat het nu WEL scoren?
  Nee natuurlijk niet!!
  Een flop in 2 landen BLIJFT een flop!
  hahaha

 4. kwikjeAlex

  Zolang De Mol te eigenwijs blijft om de echte fouten uit dit format te halen, zal het nooit gaan scoren.
  Terwijl alle fouten hier al tich keer opgenoemd zijn.

 5. Floppie

  Misschien kunnen ze bij de global brainstorm voor THE VOICE ook even kijken naar het format van THE WINNER IS. Alvast 1 gratis advies: THE WINNER IS is een gameshow. En in een gameshow wil je elke aflevering een winnaar zien. Dus per aflevering 1 categorie zangers nemen. De winnaar van de aflevering kwalificeert zich direct voor de finale show. Per aflevering gaat de verliezend finalist van de aflevering door naar de halve finale. In de halve finale is nog 1 ticket te winnen voor de finale show. Zelfde structuur als vroeger Soundmixshow!

 6. tosti

  volgens mij kun in amerika elke dahg een talentenjacht zien. met American Idol, X factor, the voice of america, the winner is enz. gaat floppen

 7. Jimmy

  And The Winner is… John De Mol, katsjing

 8. Bart

  @Jimmy
  Het kan ook verkeerd uitlopen. Als het programma ook in UK en VS flopt, zal het Talpa’s imago niet ten goede komen.

 9. Ome Frans

  Omdat Amerikanen een stuk onnozeler zijn dan Europeanen, zou het best eens kunnen lukken met dit waardeloze programma.

 10. Coeus

  Een nodeloos gecompliceerd concept. Gelukkig staan Amerikanen bekend om hun intelligentie.

 11. Jesse

  De toekomst zal het leren wat er met het format gaat gebeuren.

 12. Koen

  Ben geen fan van dit format, maar denk dat dit wel zou kunnen scoren in de VS. Ik vind The Winner Is te kitsch en overdreven, maar dat is nou juist iets wat wel in de VS scoort. Misschien ook in Italië trouwens.

 13. !#Michael#!

  Ik kan me niet voorstellen dat NBC dit format overneemt zoals het in Nederland en Duitsland gebracht is. Daar flopte het voor duidelijke redenen.

  Elke aflevering een winnaar is op zich een goed begin om aan het format te schaven, zoals hier eerder geopperd is. Ik neem aan dat zowel de vak mensen van Talpa als van NBC dit goed tegen het licht aan gaan houden en tot de zelfde conclusies gaan komen?

  Format is op papier briljant. De uitwerking was ruk!

 14. it is me

  men vergeet toch een heel belangrijk element wat dit format kan maken of breken, en ik ben erg benieuwd of ze dat nu ontdekt hebben, wij wel als van het eerste moment af.

 15. Anoniem

  John de Mol is inderdaad the winner. Intreseert hem die kanidaten nou… et gaat om de poen die ze opleveren voor hem!

 16. D@@N

  Ook in de US werd met the komst van X Factor USA duidelijk pijnlijk duidelijk dat ook de US een overkill aan zangtalentprogramma’s heeft. Er is gewoon simpelweg te veel nu:

  – American Idol
  – The X Factor USA
  – The Voice
  – America’s Got Talent
  – Duets

  Daarnaast is het format ook op papier flut (elke keer een battle en een willekeurige 100 mensen vragen wat ze er van vinden???).

 17. Marc

  And the loser is…

 18. kritische kijker

  Met geld denk je altijd gelijk te hebben maar let op mijn woorden Sjonnie het gaat ook hier weer mis.

 19. Timo H

  http://www.tvtonight.com.au/2012/05/the-winner-is-next-big-thing-in-talent-shows.html

  “The BBC is also piloting John de Mol’s gameshow-meets-talent-show format The Winner Is and so is NBC.”

  Een Australische TV-blog meldt dat ook de BBC The Winner Is … heeft aangekocht. Dat wist ik nog niet. Maar wat ik eigenlijk nog veel interessanter vindt is dat ook in Australia de discussie is of er niet teveel talentenjachten zijn. En “keep in mind”, Australian Idol is al een paar jaar geleden gestopt, dus ze hebben daar net als in de UK en NL ‘alleen’ maar The X Factor, Got Talent, Dancing with the Stars/Strictly Come Dancing en The Voice. In de US hebben ze ook nog eens American Idol en Duets, naast al deze shows en op kleinere (cable) zenders ook nog verschillende talentenjachten, o.a. The Singing Bee.
  The Voice Kids en The Winner Is … zijn de volgende 2 formats die de wereld dus over zullen gaan. De grote vraag is dan ook, is dit teveel tegelijk?
  American Idol in de US heeft al te lijden gehad door de overkill aan zangtalentenjachten door de toevoeging van The X Factor en The Voice, en heeft een daling van +30% in totale kijkers en de core demo 18-49 gehad in 2012, t.o.v. 2011. Gaat Nederland volgen? En in NL komt het ook nog eens allemaal, op Strictly Come Dancing na, op 1 zender, namelijk RTL4.

 20. Lala

  Ik wist niet dat NBC ZO wanhopig was.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.