Barbara Barend leed onder kritiek Johan Derksen

Geplaatst op wo 30 mei 2012 om 11:08

Foto: RTLBarbara Barend was flink gekwetst door de felle woorden die Johan Derksen vroeger over haar sprak. Dat geeft de presentatrice na jaren toe in Weekend. Zes jaar geleden presenteerde Barend het programma Voetbal Insite, het huidige Voetbal International, maar de samenwerking met Derksen boterde niet. “Ik weet dat ik eerder heb gezegd dat het niet zo was, maar ik ehb het toch wel heel moeilijk gehad met de dingen die Johan Derksen over mij zei in die tijd“, zegt ze nu.

Derksen vond Barend, ‘de lesbische dochter van Frits Barend‘, maar vervelend, omdat ze ‘probeert mee te kwekken’. “Ik heb me gekwetst gevoeld door wat hij heeft gezegd. Ik stond er altijd in met de gedachte dat dit soort dingen erbij horen en dat je er tegen moet kunnen. Een vriendin van me zei me toen: ‘Ook al moet je er misschien tegen kunnen, dat wil nog niet zeggen dat mensen jou dit aan moeten doen.’

Dat vond ik eigenlijk wel wijze woorden, waar ik best iets aan heb gehad. Daar heb ik haar voor bedankt.
25 Reacties op “Barbara Barend leed onder kritiek Johan Derksen”


 1. nathalie

  Johan had gelijk.
  Barbara paste ook totaal niet in dat programma.
  Ik keek niet toen, ben pas gaan kijken toen zij het programma verliet.
  Vond haar altijd net zo itrritant als d’r vader.

 2. Alexander

  Vrouwen kunnen minder hebben..

 3. Anoniem

  Als je met Johan Derksen aan tafel zit weet je wat je kan verwachten.
  Had ze op moeten stappen als ze er niet tegen kon, was voor de kijkers ook beter geweest want ze was superslecht.

 4. Dus

  @Alexander
  mannen zijn soms net zulke huilebalken, alleen vrouwen geven ’t gewoon toe (nou ja, in dit geval pas 6 jaar later ofzo).

 5. Bud

  Barend werkt vanuit passie. Derken doet een trucje. Het is te makkelijk om koning van RTL 7 te zijn.

 6. Rare Kwibus

  Barabara Barend lijkt hierbij even vergeten te zijn waarom ze überhaupt op dat soort plekken zit: Ze is de dochter van Frits Barend. Daarbij heeft ze nog het voordeel (in Omroepland) dat ze vrouw is en lesbisch. Dan heb je geen streepje voor, maar een hele bos.

  Wat zij doet is helemaal niets bijzonders. Dat kunnen (en willen) duizenden anderen ook, maar dankzij haar vader krijgt zij de kans wel en anderen niet. Ze kwebbelt wat door, met als voornaamste doel sporters altijd in bescherming te nemen. Nooit eens echt een goed doorwrochte mening. Zo blijf je vrienden, en krijg je de mogelijkheid om allerlei nietszeggende itempjes en interviewtjes met hen te kunnen maken. Inhoudelijk stelt het allemaal bitter weinig voor, wat overigens voor meer sportverslaggevers geldt.

  Tekenend is daarbij de titel van het blad dat ze, alweer samen met haar vader, maakt: ‘Helden’.
  Als er iets misplaatst is, is dat het wel. Bij helden denk je aan Moeder Theresa, iemand die een kind van de verdrinkingsdood tracht te redden, en andere écht belangrijke dingen met vaak ook nog kans op gevaar. Niet aan sporters die, vaak zelfs voor astronomische bedragen, een sport beoefenen die ze als hobby zijn begonnen, en waarbij ze vaak zelfs nog enorm eogcentrisch en egoistisch optreden. Goed, dat kan, maar laat die term Helden achterwege, zelfs als men na het vergaren van een fortuin een of andere stichting met eigen naam opzet. Daarmee ben je als journalist geen knip voor de neus waard.

 7. Anoniem

  @Bud, Barbara heeft passie?
  Dan wel alleen een ajax passie.
  Misschien speelt Derkzen een trucje maar hij
  is tenminste nog enigzins objectief en eerlijk.

 8. GW

  @ Alexander: Are you serious? Als er één wereld is waar mensen over elkaar heen buitelen met kritiek en waar vervolgens jarenlang onderling persoonlijke rekeningen openstaan naar aanleiding van gekrenkte ego’s dan is het wel in de mannenwereld van de voetballerij. Mannen kunnen er net zo slecht tegen maar zijn vaak trotser en geven het dus minder snel toe.

  Ik zag niet zo zeer een slechte presentatrice in dat programma maar iemand die zich niet op haar gemak voelde omdat ze zich niet gesteund voelde door Johan. Als je je niet op je gemak voelt omdat iemand je, terecht of onterecht, voor en achter de schermen continu ondermijnt, ontstaat er geen chemie en kun je niet groeien in je rol. Zelfs met Wilfred Genee, die Johan volgens mij wel respecteert, clasht het af en toe omdat Johan altijd bezig is met verbaal territoriaal pissen en vervolgens altijd een extra grote cirkel maakt just in case ;-) .

 9. @je

  Barbara, gelukkig weten we nu wel beter wat die Derksen betreft of niet soms. Dus boven die vent staan. Is hij totaal niet waard, als hij je verhaal leest heeft hij ook nog lol, en dat moet je hem eigenlijk niet gunnen.

  Gisteren zag ik hem nog in een item in het nieuwe programma op 3 Bureau Sport van ‘Jakhalzen’ Erik Dijkstra en Frank Evenblij.
  Ik kan er niets an doen, maar ik snap niet wat zijn echtgenote in die man ziet en met hem kan samenleven. Zo ongans en vulgair.

 10. Anoniem

  Barbara had er natuurlijk ook voor kunnen kiezen hem in dat programma eens goed aan te pakken en wat assertiever te zijn.
  Ze liet vaak alles maar over zich heen komen, dan krijg je ook niet echt respect van iemand, dan weet je dat ie het blijft doen.
  Typisch geval; eigen schuld.

 11. Anoniem

  lijkt me wel … als vader als je dochter ineenekeer van meisjes blijkt te houden

 12. MjH

  @Anonymous woensdag 30 mei 2012 om 11:51

  Dat is al een aantal jaren geleden, toen was Barbara nog niet wie en wat ze nu is. Als Derksen dat nu zou zeggen zal hij er niet zo gemakkelijk mee wegkomen.

  Citaat: ” typisch geval ; eigen schuld” dat zegt maar weer eens wat een MANNENKWATSJ of te wel domzinnig mannengel*l.

 13. Ome Frans

  Barbara maakt samen met haar vader een prima sportblad. Alleen moet ze nu niet achteraf gaan zeuren over Derksen.Ze had 6 jaar geleden haar mond open moeten doen.

 14. nathalie

  kom nou toch, als je een wekelijks tv-programma hebt en je zit met allemaal kerels over voetbal te kwekken, moet je wel van je af kunnen bijten.

 15. moordwijf

  Ik vind zelf niet dat ze zeurt.. Ze verteld hoe ze zich jaren geleden voelde.
  Dat mag toch?

 16. rob

  ach gut wat zielig

 17. Anoniem

  @MjH “Dat is al een aantal jaren geleden, toen was Barbara nog niet wie en wat ze nu is. ”
  Wat/wie is ze nu dan?
  Voor mij nog dezelfde persoon.

 18. Marcel

  Barbara Barend kan volgens mij best veel, maar een voetbalpraatprogramma presenteren was gewoon niet haar ding. Als mensen iets doen waar ze weinig talent voor hebben is dat vrij pijnlijk om te zien.

  Johan Derksen zag dat waarschijnlijk ook. Overigens heeft hij zich nog relatief netjes uitgelaten over BB.

 19. MjH

  @Anonymous woensdag 30 mei 2012 om 12:28

  Ach ja, blijkbaar nog nooit gehoord van : van volwassener worden en meer levenservaring opdoen gehoord???? Blijkbaar niet.

 20. Anoniem

  hij heeft gelijk.

 21. kampie

  Barbara wilde het liefst de gehele uitzending aan ajax besteden, dat irriteerde Derksen. En terecht!

 22. Mark

  De pot verwijt de ketel…

 23. Jerrold Meijer

  Bah ik heb ’t niet zo op haar…!

 24. arjanna

  Wie is dit

 25. bamibal

  ik vind barbara barend wel wat hebben, lijkt me een lekker wijf

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.