‘De Schat van De Oranje is geen Expeditie Robinson’

Het SBS 6-programma De Schat van De Oranje is geen slap aftreksel van de RTL 5-hit Expeditie Robinson. Dat belooft presentator Erik van der Hoff in Televizier. De Schat beleeft vrijdagavond zijn première. “Dit is ook op een onbewoond eiland, maar bij Expeditie Robinson gaat het om overleven. Hier moeten de kandidaten aanwijzingen winnen met allerlei opdrachten en werken ze met schatkaarten. Je kunt thuis meepuzzelen en het is leuk voor kinderen“, vertelt hij.

Het programma zit vol met ruzies, voornamelijk tussen Emile Ratelband en Rob Geus. “Voor Rob Geus was het moeilijk dat er kakkerlakken op het eiland zaten. Daar werd Rob meteen al niet vrolijk van. En dat terwijl er in ongedierte volgens mij juist veel eiwitten zitten, dus die hadden ze best met het eten kunnen meebakken.”

Van der Hoff bood zichzelf aan als presentator van De Schat. “Fantastisch. Ik wilde altijd al Expeditie Robinson of Wie is de Mol presenteren en dit is een combinatie van die twee. Het kon niet beter.”

Zelf heeft hij al eens aan Wie is de Mol meegedaan. “En Voor Expeditie Robinson moet je vijf weken de tijd hebben; dat lukte nooit. En eerlijk gezegd zou ik dat na deze ervaring niet zo snel meer doen. Ik ben een spelletjesfanaat en vind het heerlijk om, zoals bij Wie is de Mol, van het ene spelletje naar het andere te worden gereden in een bus. Maar dit is veel meer survivallen; ik weet niet of ik daar zo goed in ben.”

Hij is trots op het eindresultaat, dat om 20.30 uur aan de kijkers getoond wordt. “Het ziet er fantastisch uit. Zonde dat een aflevering maar veertig minuten duurt.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen