Holland’s Got Talent strijdt tegen nieuwe SBS 6-avond

Het is al weer even geleden dat ’s lands grootste commerciële zenders RTL 4 en SBS 6 voor het laatst op dezelfde avond een ambitieuze programmering lanceerden, maar vrijdagavond is het weer zo ver. Op RTL 4 begint kijkcijferhit Holland’s Got Talent en op SBS 6 staan de nieuwe titels De Schat van De Oranje en De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen op het menu. En dat terwijl de kijker ook nog kan kiezen voor het populaire Flikken Maastricht op Nederland 1.

De concurrentie is hevig en dat is even wennen voor Holland’s Got Talent. De RTL 4-show vond op Nederland 1 de Vlaamse Flikken tegenover zich en op SBS 6 stonden matig bekeken films op het programma.

Holland’s Got Talent profiteerde van het gemis aan een goed alternatief. De show had met 1,7 miljoen kijkers haar beste seizoensopener ooit en gemiddeld trok de tiendelige zomerserie zelfs 1,9 miljoen kijkers.

Inmiddels zijn we weer twee talentenjachten verder, namelijk The Voice en The Voice Kids, maar bang voor talentenjachtmoeheid is jurylid Patricia Paay absoluut niet. “Holland’s Got Talent is echt iets anders dan alle Popstars-achtige programma“, zegt ze.

Paay vervolgt in VARAgids: “Het is entertainment, vermaak op de manier zoals je vroeger tussen de schuifdeuren optrad. Aanvankelijk waren wij ook sceptisch. Maar zo lang ik leef, en ik leef al behoorlijk lang, dit heb ik nog nooit gezien.”

Zowel Flikken Maastricht (Nederland 1), Holland’s Got Talent (RTL 4) en De Schat van De Oranje (SBS 6) zijn om half negen te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen