Rutger Castricum geweerd uit Pauw en Witteman

Rutger Castricum zou dinsdagavond in Pauw en Witteman aanschuiven, maar werd afgezegd. Columniste Naema Tahir en haar man Andreas Kinneging wilden hem niet aan tafel hebben. Dat zei talkshowhost Jeroen Pauw in de live-uitzending op Nederland 1. Tahir haalde zondag in Buitenhof uit naar Castricum, waarop hij bij haar thuis verhaal kwam halen. Kinneging deed open en werd enigszins agressief. “Castricum heeft een grens overschreden“, aldus Tahir in de talkshow.

Castricum is alles behalve welkom bij haar thuis, verduidelijkt Tahir. “Hij is echt op ons privédomein geweest. Hij heeft geen aankondiging gedaan vooraf. Het is ons privéadres. Wij geven ons privéadres zelden door aan mensen die ons niet kennen. We zijn daar heel voorzichtig mee. We zijn allebei een publiek figuur en willen niet dat mensen zo maar bij ons thuis aan komen. Wij schrokken hiervan.

De reden dat Tahir niet aan tafel wil met Castricum, is omdat ze hem onbeschaafd vindt. “Hij heeft een paar keer gehoord van Andreas: ‘Wilt u hier weggaan?’ Dat deed hij niet, dus hij overschreed die grens steeds weer. Ik ben als columnist zeer open voor debat. Als mensen mij gewoon contacteren, is dat prima. Ik heb 100 interviews gedaan in de afgelopen vier jaar.”

Op weg naar Pauw en Witteman, vroeg een undercover reporter van PowNews aan Kinneging waarom hij niet met Castricum aan tafel wil. “We kunnen altijd nog in debat gaan, maar ik wil eerst mijn eigen standpunt uiteenzetten en mijn visie geven over onfatsoenlijke journalistiek“, zei hij.

Ik weiger geen debat, maar ik vind het heel moeilijk om met hem te debatteren. Hij gaat nooit om de inhoud in en wil alleen mensen belachelijk maken“, besloot hij.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen