Publieke Omroep wil niet samenwerken met RTL

Publieke Omroep-baas Foto: EOHenk Hagoort ziet een samenwerking met RTL op het gebied van sportuitzendingen niet zitten. Dat zegt Hagoort op Metronieuws.nl RTL-directeur Bert Habets opperde eind vorig jaar, in het licht van de bezuinigingen bij de publieke omroep, om samen te werken op het gebied van sport en amusement. “Wij gaan onze sportprogramma’s niet bij de deur van RTL neerzetten. Sport hoort bij een volwaardige en brede publieke omroep“, zegt Hagoort echter.

De bestuursvoorzitter vindt dat de uitzendrechten van de Eredivisie bij de Publieke Omroep horen. “Toen Talpa de voetbalcompetitie uitzond, snapte mijn buurman heel goed dat hij geen journalistieke keuzes kreeg voorgeschoteld, maar commerciële. Het gaat niet om of je wel of geen sport doet, het gaat er om hoe je het doet.

Sport bij de publieke omroep is journalistieker dan bij de commerciële omroep, vindt Hagoort. “Het gaat er ons niet om de kijker zo lang mogelijk vast te houden tot die ene wedstrijd die hij echt wil zien. Die afwegingen spelen bij de NOS niet.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen