Danny de Munk baalt van vroegtijdig einde The Sing-Off

Geplaatst op do 31 mrt 2011 om 11:55

Foto: SBSDanny de Munk baalt dat The Sing-Off twee weken eerder van de buis gehaald wordt door SBS 6. Zijn muziekshow is een kijkcijferflop met slechts 418.000 kijkers op zaterdagavond. “Dit was natuurlijk wel mijn presentatiedebuut. Toch laat ik me hierdoor niet kisten“, zegt hij in De Telegraaf. De Munk weet niet waar het aan ligt. “Misschien was het programma te Amerikaans van opzet, misschien hadden we er later mee moeten beginnen, eerlijk gezegd: ik weet het niet.

De zanger ziet zijn droom uiteenspatten. “Het begon voor mij als een droom. Ik gaf, vóór de aftrap van de show, aan dat ik met 800.000 kijkers al heel blij zou zijn en het werden er de eerste aflevering maar liefst 1,2 miljoen. Fantastisch natuurlijk! Helaas bleek de droom een luchtbel die uit elkaar spatte en zijn we van hoog naar laag gegaan. En dat is doodzonde, want dit programma is met veel liefde en energie gemaakt door een heel enthousiaste ploeg mensen.

The Sing-Off weet niet op te boksen tegen Ik Hou Van Holland van RTL 4. “Voor RTL vind ik het geweldig dat ze nu zo goed scoren. Ik ben er de jongen niet naar om daarover kinderachtig te doen. Zo werkt het gewoon in de wereld. Een paar jaar terug kon het niet op voor SBS en nu is het RTL. Het is wat het is.

In de dertig jaar dat ik in het vak zit, heb ik wel vaker pieken en dalen meegemaakt. Dat gebeurt toch overal? Sterker nog, het ene kan niet zonder het andere bestaan. Ik houd me vooral vast aan wat ik wel heb: een prachtig, gezond en fijn gezin. Uiteindelijk draait het voor mij daarom. En verder richt ik me op het nieuwe programma dat ik op dit moment voor SBS 6 aan het maken ben. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De finale van The Sing-Off is nu niet op 30 april, maar op 16 april.
36 Reacties op “Danny de Munk baalt van vroegtijdig einde The Sing-Off”


 1. j-k

  hij verteld geen leugens! het is wel aanwinst voor Sbs

 2. Bernie

  Ik snap niet dat er zo gesproken wordt over “de fantastische” tijden van SBS van enkele jaren terug. Het enige programma wat toen scoorde was Sterren dansen op het IJs, en Groeten Terug op zaterdag. Popstars was het eerste seizoen helemaal niet zo’n groot succes, en So You Wannabee a Popstar ook niet.

 3. oja

  het ligt niet aan de concurrentie, maar aan het format zelf. Als je een act hebt gezien, ken je ze allemaal. En wat is the battle? Tevens niet cool, het zijn allemaal gastjes die je op verjaardagsfeestje debiel ziet doen en toen maar zijn gaan beatboxen. jammer voor sbs.

 4. ojaa

  het ligt niet aan de concurrentie, maar aan het format zelf. Als je een act hebt gezien, ken je ze allemaal. En wat is the battle? Tevens niet cool, het zijn allemaal gastjes die je op verjaardagsfeestje debiel ziet doen en toen maar zijn gaan beatboxen. jammer voor sbs.

 5. Drama Queen

  En ik baal van Danny!!!!!

 6. dave

  het is de schuld van sbs zelf. behoudend programma’s kopen van producenten, steeds weer het zelfde, en dit format te lang uitgemelkt. De sbs kijker is het gewoon zat.

 7. !#Michael#!

  @Bernie:

  2005/2008 waren echt wel top jaren voor SBS6. Prime Time scoorde de zender bijna elke avond beter dan rtl4.

  De vrijdag was rtl4 kwijt naar Baantjes. Alles wat de zender bracht tegen over het amusement flopte genadeloos. Heel Holland Helpt, All you need is Love, In duet met Andre, Singing Bee etc.

  Op zaterdag wist rtl4 met Idols nog redelijk te scoren met gemiddeld 1mln kijkers (alleen de halve finale [1.7mln], de finale [2mln] en de finale uitslag [2.6mln] scoorde echt goed).

  Maar SBS6 scoorde toen ook super op de zaterdag met de nieuwe Uri Geller. SBS6 was toen misschien niet groter dan rtl4 maar het scoorde echt veel beter dan nu.

  De kink in de kabel kwam toen in 2008 Talpa Media een deal sloot met RTL Nederland. Toen begon RTL weer beter te scoren met de frogers, ik hou van Holland, The Voice etc.

  Feit is wel dat zelfs toen SBS6 op haar piek zat, rtl4 nog niet zo slecht scoorde als SBS6 nu. SBS6 heeft al heel veel amusements flops gehad de afgelopen paar jaar wat echt extreem zwaar flopte (500.000-).

  Hoop dat John de Mol en TMG de tent snel op kopen, flink investeren en dan kan het zeker nog wel wat worden!

 8. John

  Als je geen programma’s kan maken moet je het ook niet doen. Je zit de tv-kijker alleen maar lastig te vallen met niks zeggende programma’s die doorspekt zijn van reclame commercials, en daar gaat het SBS alleen maar om.

  SBS is niet geinteresseert in de kijker, alleen maar in de pegels die ze ontvangen door zoveel mogelijk reclametijd te verkopen en daarom heen pruts je gewoon een niks zeggend programmatje.

 9. Bas v.d Kimme

  Sbs kan zich dus echt beter gaan richten op programma’s als Wegmisbruikers, Undercover Nederland mischien dat ze van dit soort programma’s nog een nieuw format kunnen maken want de Zondag doet het niet eens zo heel slecht bij Sbs.

 10. Kaj

  Ik heb ook vaak het idee dat SBS commerciëler is ingesteld als RTL.

 11. Robin

  @Kaj: hoe bedoel je dat?

 12. ilpendam

  kijk dat is tenminste een nuchtere jongen die Danny, aan jou heeft het niet gelegen jongen, ben benieuwd wat je nieuwe programma wordt!

 13. Appel

  Ze nemen dan ook wel de grootste beunhaas als presentator, dan krijg je dat.

 14. Anoniem

  Wat zou ik graag die afgrijselijke arrogante kop van Tina N. nu eens willen zien. Quote Tina: “SBS begrijpt de kijker”…Tuurlijk Tina! Whahahahahahahahahahaha.

 15. Appel

  SBS-medewerkers zijn standaard op zoek naar sensatie. Die mensen gaan eropuit met het idee ‘hoe meer sensatie, hoe beter’. Kijkcijfers scoren, hoe gruwelijker hoe beter. Sensatie sensatie, alles zo ernstig mogelijk in beeld zien te brengen. Dat is geen mening, dit is een feit. Dit zijn redenen waarom SBS-medewerkers zijn opgestapt. Het ging niet meer om wát er gebeurde, als het maar sensationeel gebracht werd.

  Oh, en aan Nance, Joling en de Munk heb je natuurlijk ook niks als je een goed programma wilt maken.

 16. Voor de liefhebbers nog een keer

  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Video-detail.628.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=5325&tx_ttnews%5BbackPid%5D=626&tx_ttnews%5Bcat%5D=148&cHash=51d0b458e72ec8a032d068dfa76627be

 17. Oprah

  @Anonymous: Hahaha ja ik ook. SBS is een en al arrogantie, en denken goedkoop veel kijkers te trekken en hetzelfde zenderprofiel als RTL teg aan worden. Probleem is dus dat ze te groot denken en niet onderscheidend. Mediabureaus zijn zeer ontevreden over SBS, maar het besef lijkt maar niet te komen. SBS heeft geen zendtijd meer over ivm compensatie, en RTL krijgt het drukker en drukker. Bij beide zenders zitten de blokken overvol, maar bij SBS dus alleen omdat ze maar blijven compenseren. Wanneer ziet SBS nu eindelijk in dat ze al half dood zijn?

 18. Oprah

  De enige reden waarom een adverteerder nog bij SBS zendtijd koopt is omdat het dan heel goedkoop is. Dus de kleinere bedrijven zullen daar hun zendtijd inkopen. En dan vooral in de avond bij Piet paulusma en hart van NL. Verder is er weinig (met uitzondering van de zondag) wat adverteerders nog trekt. Grote paniek is er bij SBS, want er is te weinig zendtijd ingekocht en teveel gecompenseerd.

 19. Appel/peer

  De enige reden waarom een adverteerder nog bij SBS zendtijd koopt is omdat het dan heel goedkoop is. Dus de kleinere bedrijven zullen daar hun zendtijd inkopen. En dan vooral in de avond bij Piet paulusma en hart van NL. Verder is er weinig (met uitzondering van de zondag) wat adverteerders nog trekt. Grote paniek is er bij SBS, want er is te weinig zendtijd ingekocht en teveel gecompenseerd.

 20. Pepe

  @Appel/peer: Het personeel van Panama in Amsterdam weet alles over hoe slecht het gaat bij SBS

 21. saaaaai

  Krijg toch allemaal de kolere…..

 22. .kwikjealex.

  Wat gaat hij nu doen, zijn contract loopt nog?

 23. Freddie

  Het is jammer dat het slecht gaat met SBS!!! Ze wilden maar niet onderscheiden van RTL4. Daar zit de kern van het probleem. Graag groot amusement willen bieden terwijl de SBS kijker ook graag kijkt naar Peter R, smaakpolitie en dat soort programmá’s. Dat IS sbs. Dicht bij de mensen en op de straat.
  Ik hoop ook dat ze een nieuwe richting kiezen en meer voor “het volk” gaan. Daar zijn zij ontzettend goed in geweest en er is zeker kijkerspubliek. Misschien meer samen met de TROS, wat de volkse omroep van de PO is. Dus Nederlands product!

 24. Appel

  Afvoeren en weg ermee, SBS is dood.

 25. Afhaalchinees

  Oant moarn! Tot morgen! Oant moarn mit SBS-soargn! Tot morgen met SBS-zorgen!

 26. Lucinda

  Sbs 6 moet stoppen met het maken van progamma,s die rtl 4 al heeft.
  Het kan niet vaker genoeg gezegd worden .Mischien doen ze het dan niet meer.
  Ze hebben nu nog geluk met sterren dansen op het ijs.Maar dat is ook een
  gestolen format.Tooske had zo,n medelijden met wendy toen die met milllon dollar wedding slecht scoorde.Maar tooske nu zijn de rollen omgedraaid.

 27. Timor

  Ik vraag me af hoe groot het budget van SBS nog is. Keer op keer mislukt een project op zowel SBS6, NET5 of Veronica. Het was volgens mij al niet groot, maar als er continu iets mislukt moet dat steeds minder worden lijkt me.
  Het gaat nu al ruim anderhalf jaar heel slecht met SBS en sinds het laatste jaar al helemaal. Daarvoor was Popstars het enige succes, maar inmiddels is ook dat programma afgeschreven.

 28. johan

  Blijf ondanks al jullie meningen en beter te weten wat er moet gebeuren het een leuke zender vinden.
  Eerlijk is eerlijk er is best veel vernieuwends op SBS alleen het slaat op een of andere manier niet aan!
  Is RTL 4 nou zo goed, wat mij betreft prima maar groots.
  SBS tandjes op elkaar en goed doorgaan, komt goed!

 29. Arie

  Kijkcijfersnol Linda de Mol

 30. .kwikjealex.

  @Arie:
  Oo, mensen, daar is Arie weer met een nutteloze opmerking.
  Aan de kant, er kan er zo nog een aan komen…

 31. Meneer de Uil

  ach ja presenteren is een vak,alleen jammer dat niemand dat begrijpt.
  Bij een programma als dit ( erg eentonig ) kun je maar beter een echte presentatie inhuren. of uit eigen stal bijvoorbeeld een Beau.

 32. Sybilla van der Laan

  @Meneer de Uil: Wat mij betreft is dit de enige realistische reactie! Danny had het over de droom die uiteenspatte als een zeepbel, tja, dat komt er dan van……………………..

 33. Mark

  BREAKING!!!

  Veronica schrapt per direct Total Blackout en M!ilf!!!

  Vanaf dinsdag afleveringen van The Big Bang Theory.

  @ Mediacourant: wel even plaatsen deze primeur en maak er maar een artikel van. Neem even contact met me op, ik heb jullie al gemaild afgelopen dagen, dan stuur ik het persbericht, want ik mag het hier volgens mij niet meer plaatsen.

  Dit is geen 1 april grap!

 34. Peter

  Probleem van sbs is gewoon dat het minder toevoegd. Je kunt beter krimpen naar 2 zenders, 1 zender veronica wat gedurfdere tv en dan Net 5 naar 6, daar kun je dat HvNL wel wegstoppen. 3 zenders is gewoon te veel met het bestaande landschap van 3 publieke zenders.

 35. Timo

  Ik ben het normaliter meestal niet eens met Paul Römer, maar hij had een interessante mening over waarom het met SBS6 en Net5 de laatste 2-3 jaar steeds minder gaat nadat ze 3 jaar terug heel dicht in de buurt van RTL4 waren gekomen met SBS6 in de core demo 20-49 jaar en totale kijkers. En waar het op neer komt in een notendop is dat beide zenders een beetje zijn vergeten voor welke groep kijkers ze eigenlijk programma’s maken en programmeren. En ik denk dat hij daar een heel goed punt heeft. Al blijf ik er ook van overtuigd dat er best wel goeie programma’s voor de doelgroep tussen zitten, maar dat er bij het programmeren ook een groot gedeelte fout gaat. Want het schema van Net5 en SBS6 is gewoon 1 groot zooitje.

 36. Casper H.

  372000 kijkers gisteren, een flop van formaat weer.. Ik zag er gisteren een deel van maar Danny maakte dezelfde grapjes als eerder.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.