Paul de Leeuw huilde om kritiek

Geplaatst op do 31 mrt 2011 om 13:02

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw is behoorlijk bedroefd geweest over de felle kritiek die hij vorig jaar kreeg toen zijn nieuwe programma De Madiwodovrijdagshow geen succes bleek. “Ik heb maandenlang geprobeerd me te vermannen, maar ik heb er wel om gejankt“, zegt de presentator deze week in Libelle. De Leeuw ging op een gegeven moment aan zichzelf twijfelen, vertelt hij. “Als in alle kranten staat dat je het zo slecht doet, ga je op een gegeven moment zelf ook aan je talenten twijfelen.

Nu is De Leeuw blij met wat er gebeurd is. “Het heeft me gedwongen na te denken over waar ik mee bezig ben. Ik was al een tijdlang artistiek zoekende en ben misschien te slordig met mijn talent omgegaan, te gemakzuchtig geweest. Te snel gedacht: ‘Dit is leuk genoeg’.”

Ik ben volwassener geworden en ik denk dat dat een positief effect is van alles wat vorig jaar is gebeurd“, besluit de presentator.
43 Reacties op “Paul de Leeuw huilde om kritiek”


 1. Huiskamer

  Ik twijfel mee met De Leeuw. Tijdje van het scherm is de remedie.

 2. Appel

  Nou jongen, dit was nou ook weer niet de bedoeling.

 3. Anoniem

  @Huiskamer: Gaat hij na Mei ook doen… hoop dat hij dan ijzersterk terugkomt!

 4. Huiskamer

  @Anonymous
  Thu 31 Mar 2011 om 13:16

  We zullen zien over 5 jaar.

 5. Hmmm

  Wat is het toch ook een emotioneel wrak he.

 6. Bas v.d Kimme

  Is ook vervelend maar dat is toch het risico van dit vak,
  een programma als Mooi weer de Leeuw ! was een heel groot succes en daar kwamen ook vele positieve reactie’s op maar als een programma flopt dan zul je het omgekeerde krijgen en aangezien er heel wat reactie’s komen moet je daar toch een beetje makkelijk mee omgaan en het je niet al teveel aantrekken.

 7. dexter

  beste paul doe niet zo flauw Rotterdammers geven zich niet zo snel over als het om kritiek gaat moet je tegen kunnen.ga nog ff 3jr door doe afwisselt werk zal je een hoop tijd schelen paul kom op je kan het laat zien dat je het echt kan jij bent de ster en laat je niet zo ver wegzienken of te wel.wil je wel helpen of je troosten zal je kracht geven dat je weer ff tegen aan kan met de show paul is back to the show…zou je wel eens willen ontmoeten.bericht me eens terug paul…

 8. dexter

  de zaterdagavondshow heb ik ook van de buis laten halen persoonlijk om dat het programma helemaal niet bedoeld was voor schoenmaakerjte enbeauedvandorens.
  en nu weer met dannydemunk TheSingOff vondt ik ook niet zo best en na dat ik de kritiek kreeg van dannydemunk heb ik gelijk de kijkcijfers omlaag gegooit en bericht dat het programma van de buis gehaald word gelijk of deze week nog…zo ga je niet met mensen om.om hetbeste team al gelijk bij de eesrte afleverring eruit te gooien die 5 meiden.die waren gewoon goed hij maakt de fout dat die ze er uit gooit en dat is de fout dat de zender van de buis gehaald word de klant is koning.

 9. Gökhan

  mij hem betje ahdd man vinden is niet erge maar doet steeds zelde grapjes

 10. Benjamin

  Je bent hartstikke goed hoor Paul en het progamma is ook zeker niet verkeerd, alleen blijken heel veel mensen het niet te weten.

 11. @@

  Ach ja, ik ken dit soort mannen wel, ook in mijn eigen omgeving. Grote mond, maar een o zooooooooo kleinnnnnnnnn hartje.!!!
  Maar ja, Paul het zijn ook vaak mensen die kritiek geven die jouw “humor” niet begrijpen, ik mag dat wel, maaaaaaaaaar ondanks dat , en dit moet ook worden gezegd, je vaak wel wat ver ging en gaat. Wat erg ver denk ik dan wel.

 12. Afhaalchinees

  De kijkers hebben ook een tijd gehuild en bleven weg. Wordt een “nieuw” programma weer van het zelfde? Zoja, pak de zakdoek maar.

 13. dexter

  net als gerard joling staat van te voren op te nemen en op concert of op treding gaat die lopen playbacken soms zingt die mee maar meestal is het nep…hij heb de stem er niet eens meer voor dat kan je goed horen bij hem zingt die Engel van mijn hart bij lieve paul live is andere tekst dan het offerciele nmr hij verdraaid de worden met mijn gevoellens en dat weet je die en denkt dat die er mee wegkomt op deze manier…
  dit noem ik geen zingen meer maar de boel lopen belazeren en denken dat niemand het ziet.dan heb je dat goed mis zijn meer oren en ogen…
  jijleverd je product af en wij oordelen op jou product wel goed niet goed.
  de nieuwe toppers zijn rene froger jeroen van der boom gordon geertjoling fransbauer misschien ook nog dries Roelvink heb het ook verdient om bij de toppers aan te sluiten,als ik zanger was en me maatje ook.En ik werk voor tv dan zal ik me maatje ook vr tv laten werken zo ben ik nu eenmaal dat zijn vrienden.
  Rene van de Gijp kan The Sing Off over nemen die zal wel lekker gaan scoren in de cijfers…mijn mening en verder op het hele verhaal ja zo gaan de zaken nu eenmaal…

 14. LD

  Komt pdl trouwens nog wel eens op MC?

 15. LD

  @dexter maar metwat programme maakjij zovele sgrijffouten echtje zult ziendatmet interpunctie en hooftletterzenook afentoe een spatie echtje stukje is veelleesbaar der

 16. dexter

  jij bent gewoon goed paul beter dan de rest jij laat zien wat jij bent en wie jij bent en dat waarderen de mensen.dat doen veel presentatoren niet die hebben hun eigen dunk…zo als jij paul ik weet zeker als ik met jou eens gaat praten over van alles en nog wat zal je zien hoe snel jij opknapt paul en er weer kracht ervoor hebt om door te gaan kan je weer zeggen zitten engeles op me schouder…hahaha

  kom op paul je kan het of bericht me terug zal ik zien wat je terug schrijft.

 17. Coke jij?

  @dexter: Ben jij Adje?

 18. Stefan

  Ach Paul creatief ben je helemaal niet. Al 30 jaar sta je op een podium in een live tv programma met volk op de tribune die je voor schut zet als iemand te dik is. Alleen de naam van het programma verander je om de paar jaar. WEG ERMEE.

 19. Bert Brillenvijver

  @Stefan: Dat is ook mijn mening. Zijn programma’s draaien alleen om hem en hem alleen en de gasten, die dat zelf moeten weten, laten zich door deze egotripper vaak met weinig respect behandelen.
  PdL is net als een oliebollenbakker: met hetzelfde deeg enkele diverse producten kunnen maken, maar nooit iets nieuws kunnen maken, want als je altijd van hetzelfde deeg uitgaat kom je niet echt verder.

 20. Ome Willem.

  Ooooooccccchhhhh,…wat zielig zeg !!
  Als ik tijd heb ga ik medelijden met je krijgen, maar tijd heb ik helaas nooit, ik kom wel altijd tijd tekort.

 21. piet

  Ik vond Paul vroeger heeel goed ,maar ineens werd het zo plat,ordinair zelfs.
  Ik begrijp dat je blijft zoeken naar nieuwe dingen maar het is natuurlijk een keer klaar met verzinnen in korte tijd.
  Ik denk even er tussen uit , lekker uitrusten en de zakdoeken in de prullenbak.
  Je kunt veel dat heb je bewezen , ik blijf hopen op een goede nieuwe start, en dan het liefts op zaterdagavond want wat de rest er van bakt is pas om te huilen!!

 22. Egelmeer

  Het siert Paul dat ie er openlijk voor uitkomt. Is altijd balen als je zoveel energie in iets steekt en het wordt niet wat je voor ogen had. Denk dat overstap van 1x naar 5x per week een tv-programma maken wel groot is..

 23. Kevin

  Zo slecht vind ik het programma niet..

 24. GW

  Nog even los van het feit dat hij zijn talent in een andere vorm moet gieten, zou het al erg schelen als hij eens de zweep zou leggen over zijn redactie en productie. Te vaak komen bepaalde items niet uit de verf omdat de redactie en de productie niet goed hun (huis)werk hebben gedaan. Paul gaat zich dan openlijk ergeren aan die dooddoeners waardoor de sfeer ongemakkelijk wordt.

 25. Moe-van-de-Leeuw

  Weg met die vent. Ik kan dat gedrocht niet meer zien.

 26. Marcoo

  @Moe-van-de-Leeuw:

  Dan kijk je toch lekker wat anders :-)

  En waarom weer “weg ermee” en waarom vind jij hem een gedrocht?
  Dan ben ik wel benieuwd hoe jij eruit ziet,kunnen wij ook over jou gaan oordelen als we jou eens zouden zien,azijnzeiker!

 27. Ilse

  @Moe-van-de-Leeuw

  Kijk dan niet of ben je niet zo slim?

 28. Jerrold

  Paul de Leeuw is top! Arme paul :(

 29. Egelmeer

  Meningen van andere boeien hem eigenlijk nooit zo heel veel. Weet nog ooit dat hij bij Mooi! Weer De Leeuw een hele tribune met Paul de Leeuw haters had gevuld. Haha, heb dat nog nooit iemand zien doen! Held

 30. .kwikjealex.

  @Anonymous:
  Maar met wat? Mooi weer de leeuw? laat de leeuw? ezv?
  Iets nieuws de leeuw?

 31. vrijdowodima

  @Moe-van-de-Leeuw: Ik kan hem ook niet meer zien, maar dat komt omdat ik hem altijd wegzap. Goeie uitvinding, die afstandsbediening.

 32. Maarten

  Zo klaar met dat provoserende varken die gezorgd heeft voor zoveel verloedering in Nederland.
  Ga maar lekker vakken vullen bij de Jumbo ofzo.

 33. David

  Als je verloedering wil zien moet je sbs en rtl kijken. Vanavond weer O Cherso en Echte meisjes in de jungle. De co boy’s op hun smalst. Tis maar net waar je van houdt.

 34. rutger

  heerlijke vent… ik geniet er echt elke werkdag van als ie op de buis is… echt een voorbeeld voor me

 35. Anoniem

  @Maarten: Over wie heb je het? Patty B. ?

 36. Elisa van Hees

  Met dat huilen van PAUL lukte het nog wel maar het “ontmannen”viel tegen…
  Hopelijk is de verwijdering van dit programma een eerste stap naar zuivering van dit soort kneus programma´s daarna GERSHO
  en al het soort programmas wat geld maakt van de a/sociale mensenslag die ons land tot schande maken.Ik heb laatst een verbaasd gestaan hoeveel programma’s ik eigenlijk NOOIT KIJK,vanwege hun ontzettend lage waarde!!!

 37. Anoniem

  Vind Paul wel wat hebben !!
  David het is precies zo wat jij zegt ,is helemaal klote.
  Het enigste van RTL4 is die man als vrijwillege werkt en daarna geld geeft.(weet ff niet hoe het heet )
  Het ergste ik hou van Holland wat een leip programma.

 38. Cees

  Afe en toe heb ik het idee dat er een stel pubers tijdens de lunchpauze hun gram op allerlei programmas spuien. Ook gezien het tijdstip ven de reacties. Zie ook het tijdstip bij thuiskomst.

 39. David

  Tja als je er zoals jij hele dagen en avonden opzit zullen die dingen wel opvallen. Maar is het belangrijk hoelaat iemand zijn zegje even doet?

 40. gatwind

  En zijn probleem daar nog bij is denk ik dat hij niets anders dan publiciteid
  net zo leuk of bijna net zo leuk vind

 41. quillaume

  PdL is anders ook altijd zo’n grote jongen!!

  Nu een huilebalk !!

  Ongeloofwaardig!!

  In de politiek noemen we dat huilie huilie

 42. c van agtmaal

  ik vind dat Paul de Leeuw die homo’s moet verdwijnen van die tv
  en en alsdit niet lukt dan vind ik het allemaal maar vriendjespolitiek niet alleen bij den haag vandaag maar dan zit die rotzooi allemaal bij elkaar weg met die rottroep

 43. pieno

  Een groot talent Paul de Leeuw. Dat mogen we niet vergeten. Jammer dat het zo gaat. Maar als je nek uitsteekt krijg je nu eenmaal kritiek hoe beroerd ik dat dan ook vind voor hem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.