Fons van Westerloo: ‘Toekomst Secret Story hopeloos’

Geplaatst op za 26 feb 2011 om 14:15

Foto: SBSFons van Westerloo, oud-directeur van RTL 4 en oprichter van SBS 6, denkt dat het niet meer goedkomt met de tv-show Secret Story van Net 5. Het Big Brother-achtige programma van Bart Boonstra en Renate Verbaan kampt met zeer lage kijkcijfers. “Secret Story, het nieuwe pro- gramma van NET 5, onderdeel van het SBS-concern, is een prachtig voorbeeld van een programma dat met veel poeha is neergezet en al na een week door het ijs dreigt te zakken“, schrijft Van Westerloo in zijn column.

Als Net 5 zo luid aan de weg timmert, mag de zender verwachten dat ze bij lage kijkcijfers dubbel zo hard wordt aangepakt, zegt Van Westerloo. “Billboards door het hele land, advertenties, voorprogramma’s, aftellen naar de grote dag. Niets is zeker, maar de ervaring leert dat als dit soort programma’s niet snel aanslaan de toekomst hopeloos is. En dan zit je er een tijdje aan vast, of je moet enorme kosten maken voor het afbreken van een dure studio, die wordt afgeschreven over vele, vele afleveringen. Het is voor de makers te hopen dat zoiets niet hoeft te gebeuren.

Volgens Van Westerloo is SBS, waar Net 5 onderdeel van is, de draad kwijt. “Bij SBS zijn ze nu echt de weg kwijt. Het is niet zo vreemd dat kranten en tijdschriften veel aandacht besteden aan de vrije val waarin de zender terecht is gekomen“, zegt hij. “Nu de commerciële klanten weer onderhandelen over hun contracten met omroepen voor 2011 merkt SBS natuurlijk dat ze niet staan te trappelen dezelfde voorwaarden te accepteren dan in de tijd dat het daar heel goed ging.

SBS Nederland wordt binnenkort verkocht. Onder meer De Telegraaf en John de Mol zijn in de race. “Na 28 februari weten wie van de vele belangstellenden in de race blijft om zich voor de zomer eigenaar van SBS te mogen noemen“, besluit Van Westerloo.
53 Reacties op “Fons van Westerloo: ‘Toekomst Secret Story hopeloos’”


 1. Sonny

  Kunnen die co boy’s niet gewoon een andere dagbesteding zoeken? Dat blijft het gehele land van een hoop sleaze, dirt, hersenloze geldklopperij en ranzigheid verschoond. Met dat geld wat dat de maatschappij kost kunnen genoeg zinniger zaken van betaald worden. Ze willen zo graag sociaal maatschappelijk bezig zijn, nou wat let ze?? Ze kunnen geen klote en drukken elkaar maar de hoogte in. Opzouten ermee!

 2. Dennis

  Ik ga er vanuit dat John de Mol een grote kans maakt om SBS met een andere partij (TMG?) over te nemen. Maar ik ga er vanuit dat RTL hem niet kwijt wil en hem een tegenbod zal doen. De vraag is alleen; Is dat bod voor John de Mol voldoende om af te zien van SBS?

 3. Dank U.

  wat een zuurpruimen allemaal. Aan iedereen die het programma niet wil zien en er alleen maar wat negatiefs over kan zeggen. Bedenk zelf een goed programma waar heel Nederland wel naar wil kijken. Zap anders door of hou je commentaar lekker voor je.

 4. Piet

  John de Mol heeft al vaak aangegeven ontzettend graag een eigen zender te hebben en dit is natuurlijk een unieke kans. Ik denk dat hij die zeker gaat pakken.

 5. Luukie

  Wie zegt dat die de Mol nog zo zwemt in zijn geld? Die loopt er ook maar mee in het wilde weg te smijten om maar aanzien te krijgen en mensen aan zijn touwtjes te laten dansen. Het zijn af en toe net apen als je ziet watvoor trucjes ze voor geld moeten doen. Kickt die gek daarop? Een hetero die een homo af moet lebberen, kijk naar de gk, cbml, het getreiter, de dommigheid, Die vent is allang ongeloofwaardig. Ja hoor gewoon doen dat sbs overnemen! Kan het dementie zijn?

 6. Benjamin

  Heb wel wat tips hoor voor secret story!
  Vooraf zeiden ze dat je via sociale media ook missies zou mogen geven, nou dit is nog niet het geval.
  Iets beloven en vervolgens niet nakomen, ja dan graaf je een beetje al je eigen graf.

  Tip 1) Geef Alexander als geheime missie dat hij moet vertellen dat hij homo is en een oogje heeft op Servio

  Tip2) Vertel aan Servio dat Guido een homo-escort is en dat hij daar met niemand mag overhebben, alleen met Guido zelf

  Tip3) Zorg eens voor een normaal ritme in dat huis! Wanneer ik ’s ochtends om 10 uur kijk dan slapen ze nog en wanneer ik ’s avonds om 20:00 kijk dan zitten ze aan tafel hun avondeten te vreten.

  Tot zover.

 7. MediaPrak

  Ik neem aan dat op Rietlandpark het grote calculeren begonnen is. Wat kost ons meer, Afbreken of doorgaan. Op zelfde tijdsslot of ergens in de randen van de programmering. De Mediaburo’s hebben het laatste woord. Handhaven zij de advertenties of adviseren zij de adverteerders om de commercials in te trekken. En met welk tegenbod komt de SBS groep? Hopelijk leren ze hier wat van en laten ze Beau niet op een zelfde manier verzuipen. Is de opmerking van Fons soms een hint dat Beau niet automatisch bijtekend?

 8. ik reageer ook ff...

  Reactie op Benjamin:
  Over een normaal ritme gesproken…
  – Hoor jij om 10u niet lekker op je werk of school te zitten ipv voor de tv?
  – En vaak zit ik om 20u ook nog aan de yoghurt of vla, eet meestal ook niet voor half 8 ’s avonds. Als je een carriere hebt en tot 18u werkt, een half uur moet reizen naar huis, langs de AH moet en koken, dan ben jij blij als je om half 8 kunt eten…

 9. Willem

  Het programma zakte door het ijs bij de onthulling van een van de kandidaten; Mijn geheim is dat ik slaapwandel.

 10. kwikjealex

  Begin met secret story op SBS te zetten.
  Volgens mij is Veronica de enige zender die het gewoon goed doet.
  En hoe komt dat, goede series, geen overdrijf zooitje en overal een goed tempo in.
  Zo moeilijk moet het niet zijn om voor die dingen te zorgen.

 11. JaJa

  Sonny… please, please, please… rot eens op met je ‘co boys’ retoriek.

 12. Anoniem

  Fons binnenkort terug bij SBS

 13. Sonny

  Rot eens op met je domme shit, het is ons geld hey!! Niet zoveel babbels dus he?

 14. Anoniem

  Als je om 20:00 pas kan eten vanwege het modeverschijnsel “carriere”dan noem ik dat K U T.

 15. Timor

  Zelfs al verschuif je Secret Story, het blijft hopeloos. Alle mensen weten heus wel dat het programma loopt, maar ze hebben er geen behoefte aan.
  Ik hoor continu mensen zeggen er geen zin in te hebben. Ik zelf vind het programma wel leuk, maar het is een slecht gemaakt programma

  Daarnaast zit het programma ook heel slecht in elkaar. De geheimen zijn bedroevend, presentatie is (vooral Bart) heel slecht, kandidaten zijn slecht uitgekozen, opdrachten vallen tegen, het huis heeft helemaal niks te bieden (had dan naar de gouden kooi gekeken want daar hadden ze alles).
  De liveshows zijn tenenkrommend slecht. Totaal geen voorbereiding tussen presentatoren, de stem en kandidaten, schakelingen verlopen stroef etc.
  Ik kan nog veel meer opnoemen, maar kortom: NET5 en Endemol hebben de plank volledig misgeslagen. Geen wonder dat de kijkcijfers laag zijn en deze worden ook niet hoger.

 16. David (2)

  Reactie op Timor:

  Inderdaad, verschuiven heeft geen zin. Popstars is ook op vrijwel elke dag geprobeerd, schoten ze ook niets mee op. Als mensen wíllen kijken, kijken ze echt wel. En als mensen dus écht geen interesse hebben, kijken ze niet. Simpel maar wel waar. Tis nu de vraag of het met zo’n 200.000 vaste kijkers interessant blijft om uit te zenden, of dat de stekker er voortijdig uit gaat.

 17. kritische kijker

  Een eerlijk en open mening van deze commerciele pragramma dinosaurus.

  Maar wat kun je verwachten van de presentatie van het programma en het inhoudelijk deel. Verbaan heeft een aardig smoeltje maar daar blijft het ,net zoals bij vele van de co’s presentatoren, wel bij. Redelijk ogend, blond ,dom, geen uitstraling en karakter. Kortom aluminium folie.

  Zelfs de CO kijker gaat dit te ver en dat is toch niet het meest intelectueel en diepgaand publiek. :))

 18. TeeVeetje

  Je hoeft echt niet v Westerloo te heten om te kunnen vaststellen dat het de zoveelste flopper is dat programma met Renate Verbaan . Die heeft nu eenmaal louter flops aan haar reet hangen . Ze had al lang geleden van de buis gemoeten .

 19. Timo

  Reactie op Benjamin: Het is daar 1 uur vroeger in Portugal, dus 20 uur is 19 uur. En dat is geen vreemde tijd om te eten als je de hele dag hebt gewerkt .

  – Verder zou Alexander helemaal niet geloofwaardig als homo zijn. Dan kan Servio beter een missie krijgen om Guido (die overduidelijk bi is) van Laura af te pakken als de hele groep zeker weet dat Guido en Laura iets met elkaar hebben. Al is dat eigenlijk ook niet geloofwaardig aangezien Servio geloof ik een man buiten het huis heeft.

  – ze moeten in de daily shows veel meer verhalllijnen proberen aan te brengen. Nu zijn het allemaal self-contained episodes eigenlijk. Verder gebeurd er genoeg in het huis als ik het 24/7 kanaal kijk ‘savonds en/of ’s nachts, maar dit komt nauwelijks terug in de daily show ook.

  – De casting is ook achteraf gezien niet helemaal top en de geheimen zijn als je ze hoort best OK. Maar op 1 of andere manier denken ze veels te moeilijk en te veel door over clues en aanwijzingen die ze oppikken uit gesprekken met de andere housemates.

  Om Alexander (ridder) als voorbeeld te nemen. Philip denkt dat Alexander van adel is en hier zat hij heel erg warm mee. Dan krijgt hij een zwaard als een clue. Lijkt mij de link niet heel erg moeilijk naar ridder. Want welke persoon van adel heeft een zwaard? Juist, een ridder. Maar nee, dan maakt hij “complete 180” en denkt hij dat Sharon een koninklijke onderscheiding heeft gekregen.
  Een ander voorbeeld is het schilderij van de dolfijn gisteren met de lijst oranje geverfd. Ze denken al dat er iemand (vooral over Laura) in het huis zit met een sportcarriere of iemand die op hoog niveau in ieder geval sport. En er is ook al het Wilhelmus gezongen in het huis. Dan ljkt mij dat je toch direct aan een Nederlandse zwemmer/zwemster (dolfijn) denkt. Dus dat of iemand dat is of iets met zo’n persoon te maken heeft. Ik denk overigens dat Philip de persoon is die een romance mt olympisch goud had.
  Waar het op neer komt, ze hebben totaal niet door dat alles wat er gebeurd in het huis een clue is. Dus zullen de producer dit op een of andere manier aan de housemates duidelijk moeten maken, of ze toch meer duidelijke clues gaan geven, want op deze voet doorgaan betekent dat er denk ik nooit een geheim wordt geraden.

  Borstverkleining: Monique
  Tsunami overleefd: Sharon (zo goed als bevestigd door beelden uit een NPO programma)
  In een internaat gezeten: Sofia (zo goed als bevestigd)
  In een Bollywood film gespeeld: Maik (een facebook vriend zit overduidelijk in deze scene ook – http://www.facebook.com/profile.php?id=100001568682464 )
  Piercer van beroep: Aafke
  Binogkoningin: Servio (drag queen die bingo speelt – zo goed al bevestigd)
  Hoogbegaafd: Karim (echt met pijn zeg ik dit, want die gast is zo f*cking irritant)
  Romance met Olympisch goud: Philip (relatie met Femke Heemskerk – http://www.fotoleovogelzang.nl/english/preview.php?start=156&id=233652&zoektype=2&search=18-12-2007%20Amsterdam,%20NOS%20NOC%20NSF%20Sportgala%202007 )

 20. Anoniem

  Reactie op ik reageer ook ff…: Heb jij een carriere dan ? , Nee toch zo kun je dat toch niet noemen

 21. Bas v.d Kimme

  Mee eens ! Als een (nieuw) programma in het begin (de eerste 2 a 4 weken) niet goed scoord word het al heel lastig om het daarna nog omhoog te krikken.Een programma met lage kijkcijfers is al geen goede reclame voor de toekomstige uitzendingen.Mischien is het juist door al die poeha en vele rompslomp met al die geheimen en mysteries tot nu toe een mislukking.
  Dat was vroeger het leuke aan Big brother dat je gewoon mensen in een woning kon volgen en zien hoe ze met elkaar omgingen zonder al te veel rompslomp.

 22. RICHARD

  waarom boort iedereen dit programma de grond in!
  er zitten leuke mensen die noig moeten groeien en moeten wenen aan het concep!
  1 ding heeft net 5 wel verkeerd gedaan er zitten teveel mensen in ze hadden of minder mensen moeten doen of ze allemaal goed moeten voorstellen!
  en de presentatie is echt niet slecht hoor!!
  beter dan een voice over kom op zeg

 23. Tim

  Feit blijft dat het laag scoort. Ik blijf denken aan wat die zenderbaas van Net5 zei: ‘Het kán niet floppen’ – wat een faalhaas.

 24. SST

  http://home.nowlive.eu/secretstory deze site heeft top nieuws

 25. Laus

  Ik hoop dat John de Mol en TMG het overnemen van Tina en consorten!
  SBS6 –> Familiezender
  Veronica –> Disney 24/7
  NET5–> De naam van Veronica behouden en overhevelen naar NET5. Van Veronica weer een jongerenzender maken die in de richting van RTL5 gaat.

  Dit zou ik erg mooi vinden:

  Voor 6:
  17:00 – 18:00 Droomhuis in de zon / Middagmagazine a la 5uur-show
  18:00 – 18:30 Huizenjacht (ingekort tot een half uur)
  18:30 – 19:30 Hart van Nederland Shownieuws Piets weerbericht
  19:30 – 20:00 Soap (ONM?)
  20:00 – 20:30 Spelshow (Deal or no Deal)
  22:30 – 23:20 Hart v Nederland Shownieuws

  Maandag: Film
  Dinsdag: NCIS Castle/Metalist
  Woensdag: Het Blok / Hart in Actie / De 25 / De Smaakpolitie/Wegmisbruikers
  Donderdag:Undercover in Nederland / Peking Express / NL’se serie
  Vrijdag: Sterren dansen op het ijs / Talentenjacht /
  Zaterdag: Talpa show / Lotto Weekend Miljonairs / M/V
  Zondag: Grenzeloos Verliefd / Red mijn vakantie / Das je goed recht /
  Miljoenenjacht (Linda gaat vast mee) / Peter R. de Vries

  Ik ben benieuwd of jullie je hier in kunnen vinden of dat je iets anders zou doen!

 26. Laus

  Stel dat SBS wordt overgenomen door John de Mol…
  Wie overweegt een overstap:
  – Linda de Mol
  – Jack Spijkerman
  – John Williams (?)
  – ………

  Maak maar af!

 27. Anoniem

  hoe zo is SBS de weg kwijt? Houd toch eens op. SBS6 scoort redelijk goed. Genoeg in ieder geval. Veronica is echt helemaal niets mis mee. Stop hiermee!

 28. kwikjealex

  Reactie op Laus:
  Winston
  Gordon (Geer en Goor komt dan weer)
  Beau zijn contract word verlengt.
  Jeroen van K. met een “open contract” voor de politie serie
  Britget
  Caroline Tensen met alle postcodeloterij programma’s.
  VI team?
  Wie verder?

 29. Anoniem

  Reactie op kwikjealex:

  Het VI team zou een mooie aanvulling zijn op Veronica en het SBS sport wat ze al in huis hebben.
  Sowieso zal Wilfred Genee wel weer over willen stappen als hij genoeg krijgt. Ik denk dat de anderen uit solidariteit mee gaan.

 30. Andriod

  RTL gaat fuseren met SBS, TMG speelt er al op in met Hyves en RTL

  SS verschuiven helpt niet, dat is trekken aan een dood paard

 31. Anoniem

  Reactie op Andriod:

  Dit is echt de slechtste neppe roddel ooit, get your facts straight!

 32. Goesenaar

  Reactie op Andriod:

  Klopt niks van wat je zegt hoor, en ook een beetje onlogisch en onpraktisch heh.

 33. Andriod

  We zullen wel zien wie er gelijk krijgt

 34. Anony Muis

  Reactie op Andriod:
  Als John de Mol SBS overneemt, zal hij echt niet samen willen gaan met RTL.
  Hij zal er dan alles aan doen om de grootste te worden.
  Door de programma’s die er nu al zijn, de plaats op de afstandbediening en de programma’s van Talpa zou het kunnen lukken!

 35. ManmetdePijp

  Reactie op Andriod:
  Een reactie van iemand die er de balle verstand van heeft dat is duidelijk.

  Wel eens van kartelvorming gehoord?
  Dat RTL en SBS ooit een bedrijf zal worden is een illusie en ook verboden. Dit zou een te grote concurrentievervalsing zijn.

 36. Hans

  Reactie op Luukie: Ik merk wel dat jij nog geen kaas hebt gegeten van de wereld. Waarom maak je je druk om hoe John de Mol met zijn geld omgaat?

 37. Holland’s Next Millionaire OP ZONDAG 21:30

  VANAVOND WEER KIJKEN NAAR HOLLAND’s NEXT MILJIONAIRE OP RTL 4 OM 21:30

 38. Jerrold

  Reactie op ik reageer ook ff…:

  aahhhh grote jongen.

 39. Max

  Reactie op Laus:

  Er bestaan al twee 24/7 Disney-zenders in Nederland, waarom zouden ze in hemelsnaam Veronica vervangen door nog zo’n zender???

 40. Jampot

  Reactie op Max: Niet iedereen kan Disney Channel en Disney XD 24/7 bekijken.

 41. kwikjealex

  Reactie op Jampot: waarom zou je tot diep in de nacht van die series willen zien.
  Dan krijg je ipv Teennick Teendisney.

 42. Jampot

  Reactie op kwikjealex: Ik zeg niet dat ik het wil, maar misschien zijn er anderen die het wél willen.

 43. zoutje

  Wat denk je van die presentator?Wat ’n snotneus zeg! kom bijna niet uit zijn zinnen!

 44. Kees

  John de Mol heeft het meeste geboden in de eerste ronde. Veel meer dan de nummer twee. Maar wie SBS ook in handen krijgt zal het huidige management niet laten zitten.

 45. ZM

  Even voor de duidelijkheid, ik neem aan dit de opmerkingen hierboven gaan over datgene wat op tv wordt uitgezonden. Het gekke is nl. dat er op internet blijkbaar heel veel gekeken wordt, het programma staat sinds de eerste week in de Trending Topics van Twitter en ik zie heel vaak tweets voorbijkomen waarin men elkaar wijst op welke stream het meest te bieden heeft e.d., dus om nu te zeggen dat het totaal is mislukt… Ik denk dat je de tv uitzending gewoon als een onderdeel van het totaal concept moet zien. Hoe dat uit te drukken in waardering weet ik niet, maar daar moeten de deskundigen dan maar eens over gaan brainstormen. Overigens ben ik geen fan en kijk ik op geen enkele manier, ik geef alleen maar weer wat mijn waarnemingen zijn.

 46. Anony Muis

  Reactie op Kees:

  Hoe weet je dit? Bron?

 47. Anoniem

  Reactie op ZM:

  Er is meer in het leven dan trending topic te zijn op Twitter hoor, sterker nog, er is meer dan Twittter.

 48. Anoniem

  Reactie op Kees:

  Als je dit al zegt, en voordoet alszijnde de waarheid, liggen jouw journalistieke kwaliteiten echt ver onder enige maat.

  Grappig dat je ook denkt te weten wie er wat heeft geboden, gezien dat strikt geheim is, en zelfs SBS dat nog niet weet (financiele regelgeving).

  Dus alsjeblieft probeer de boel niet op te hitsen, terwijl je gewoon veels te ver van de werkelijkheid vandaan zit.

 49. fromhere

  Als ik van SBS was, wist ik het wel:
  Elke avond om 8 uur trauma NL, van half 9 tot half 11 secret story, van half 11 tot 11 uur hart van nederland en shownieuws en in de overige tijd worden hart van nederland en shownieuws maar herhaald. En in het begin van het jaar pas je het intromuziekje van hart van nederland aan, bouw je in een ander land een nieuw secret-storyhuis en je kan weer een jaar vooruit.

 50. NOT the nine o'clock news

  Reactie op ZM:

  Da’s wel leuk, maar het schuift niets, denk ik.
  Net5 wil gewoon reclame verkopen rond de SS uitzending, en dat lukt alleen als ze kijkers hebben.
  Voor die streams moet je eerst een sms sturen. Ik neem aan dat het verder gratis is want er staat niet bij dat het een betaald abonnement is, maar ze zullen geen honderderdduizenden aanmeldingen hebben… En zoveel extra kijkers moeten ze wel hebben om op redelijk nivo reclame te kunnen verkopen.

 51. Luukie

  Reactie op ZM: Wie zegt ons dat jij te vertrouwen bent, evenmin als die enorme aantallen die over die hersenloze meuk twitteren. Dat zal het rtl promotie team wel zijn, die hebben daar meer werk aan dan waar aan dan ook. Ze zijn ook de fanatiekste kijkers, het is nl. hun inkomen.

 52. Owen

  Hier krijg ik mijn tak niet meer van overeind

 53. Lindsey

  Reactie op Benjamin: 20:00 uur eten is doodnormaal hoor, doe ik ook….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.