Linda de Mol: ‘Iedereen is gek op Jack moet groeien’

Geplaatst op za 26 feb 2011 om 15:00

Foto: RTLHet heeft Linda de Mol flink wat jaren gekost, maar zaterdag gaat dan eindelijk haar nieuwe komedieserie in première op RTL 4: Iedereen is gek op Jack. Het idee voor de Nederlandse vertaling van de Amerikaanse serie Everybody Loves Raymond ontstond vier jaar geleden. “Ik vreesde dat we de rechten niet konden krijgen. Dat heeft ook heel lang geduurd, zo’n vier jaar. Mijn broer John de Mol heeft het toch via een contact voor elkaar gekregen en toen was het ineens vrij snel rond“, vertelt De Mol.

Omdat Everybody Loves Raymond inmiddels is gestopt in Amerika, kon De Mol de rechten makkelijker krijgen. “Het is een gunstige deal: we mogen de leukste afleveringen uit 9 seizoenen van 22 delen halen. Regisseur Will Koopman en ik hebben cijfers gegeven en zo een keuze gemaakt. We beginnen met dertien afleveringen uit de eerste vier seizoenen“, zegt ze in Televizier.

De Mol hoopt dat de kijker Iedereen is gek op Jack tijd geeft om te groeien. “Een nieuwe serie moet de tijd krijgen om te groeien, je kunt na één aflevering niet zeggen: ‘Dit is niets!’ Maar het is wel belangrijker dat de kijkers de personages goed leren kennen en daarom duurt de eerste aflevering wat langer om de karakters te introduceren.

Ik hoop op z’n minst op anderhalf miljoen kijkers. Zaterdagavond 20.00 uur, dat gaat vast lukken. Maar die garantie heb je natuurlijk nooit. Mensen moeten het leuk vinden, anders houdt het op. Ik hoop wel dat we door kunnen, want we hebben 26 afleveringen gekocht“, besluit De Mol.

Iedereen is gek op Jack begint om 20.00 uur op RTL 4.
155 Reacties op “Linda de Mol: ‘Iedereen is gek op Jack moet groeien’”


 1. Dennis

  De promo’s hebben mij nog niet kunnen overtuigen. Ik ga vanavond wel kijken, maar blijkt vanavond dat de serie overeekomt met de promo’s die ik tot nog toe gezien heb, dan zal ik na vanavond niet meer kijken.

 2. MediaPrak

  Ik vind dit een enorme gok. Juist omdat in het origineel wel heel erg goede comedy acteurs meewerken (de ‘vader’ en ‘moeder’ hebben beide tientallen jaren ervaring). Dat zag je in de promo’s terug. Juist omdat de originele serie ook nog te zien is. Waarom geen origineel script. Evt met Amerikaanse schrijvers.

 3. Anoniem

  Wordt goedkoop en flut. De Nederlandse comedyseries die echt leuk zijn kan je op 3 vingers tellen.
  Verder moet Linda de Mol presenteren en niet acteren.

 4. Donny

  Ik ga zeker kijken, het moet groeien, en de cast is opzich ook geweldig :)

 5. JaJa

  Ik ga kijken, maar de promo’s vallen tot nu toe wel een beetje tegen.

 6. Tim20 MJ

  zowel de promo’s op de RTL-kanalen als de voorstukjes in DWDD waren vreselijk flauw, maar ik geef het een kans vanavond ;)

 7. Anoniem

  Phoe… ik hoop heel erg dat het ook leuk is, maar aan de andere vrees ik ook voor een tegenvaller.. het lijkt me wat flauw allemaal.

 8. David (2)

  Misschien voorbarig, maar ook ik vond de promo’s nou niet erg uitnodigend. Denk dat dit best wel eens een tegenvaller kan gaan worden (lees: tussen de 900.000 en 1,1 miljoen over de hele serie gemiddeld). Voor SBS-begrippen dus een succes maar het komt op RTL4 dus ja… Maar natuurlijk geef ook ik het een kans, we zullen zien.

 9. W.P

  Ik vind betty?! de moeder ook echt een super acteur.. In gooische vrouwen was ze ook echt perfect :)

 10. Roog

  Wat ik tot nu toe gezien heb was weinig hoopgevend, maar……………….wie weet?!

 11. Afhaalchinees

  Amerikanen zijn meesters in comedy. Nederlanders niet. Linda vindt Jeroen leuk en andersom, maar of de kijkers dit ook vinden? Ik ben benieuwd of de kijkers het gaan waarderen en hopelijk gaat Linda niet de hele tijd schaapachtig lachen om Jeroen. Al die lachrimpels zijn slecht voor haar geinjecteerde botox.

 12. Robin

  Ik ga dit denk ik wel kijken, maar de promo’s zagen er nog niet zo veelbelovend uit. Ik begrijp alleen nog niet waarom dit programma alweer op dat vreselijke tijdslot zit, dit moet gewoon op dinsdag of woensdag avond met andere “komedies” zoals dit was het nieuws.

  Ik denk dat de eerste aflevering toch wel goed zal zijn voor zoon 1.2miljoen kijkers, en het dan zal gaan stabiliseren op ongeveer een miljoen en daar mogen ze ook wel blij mee zijn.

 13. Timo

  Gewaagde stap en ik ben blij dat Talpa Fictie er bij is gekomen. De promo’s zijn niet erg uitnodigend, maar ik ga het zeker dit weekend checken. Al zal dat vanavond zeker niet live zijn, maar eerder morgen online.

 14. Arthur

  Zou me niets verbazen als het ook het laatste product van Talpa fictie is. Dan bedenk ik mij ineens hoeveel mensen er kijken naar de TV-kantine en andere wanstaltige TV-producties en zou het zo maar eens een hit kunnen zijn.

 15. kwikjealex

  Er zullen veel nieuwsgierige mensen vanavond kijken, maar dit kan net zo hard floppen als “Bende bij de beesten”.
  Ik ben benieuwd.

 16. Timo

  Reactie op Afhaalchinees: Het is wel een stuk minder geworden de laatste 10 jaar door de naar mijn mening over het algemeen niet grappige single-camera comedy’s zoals The Office, Modern Family, 30 Rock, Outsourced, Parks & Recreation etc. De traditionele multi-camera comedy’s liggen mij persoonlijk veel beter zoals The Big Bang Theory, The new adventures of old Christine, How I met your Mother, Better with You, Shit my dad says, Rules of Engagement etc. en natuurlijk de klassieker Friends. Single cams als Cougar Town, Mr Sunshine en Raising Hope kan ik dan weer wel om lachen, maar dat komt voor de 1ste 2 vooral door resp. Courtney Cox en Matthew Perry. Maar Matt LeBlanc’s nieuwe single-cam comedy Episodes (volgende maand op FOXlife ook) is dan weer echt super saai en niet grappig.
  Met name NBC die donderdagavond ruim 20 jaar succesvol was met hun Must-See-Thursday line-up van multi-cam comedy’s als The Cosby Show, Friends, Seinfeld, Frasier, Will & Grace etc. is totaal “verliefd” op single-cams die over het algemeen gewoon geen groot publiek trekken. In de laatste 10 jaar zijn de enige 2 hits die ik me kan herinneren Malcolm in the Middle op FOX en Modern Family nu op ABC. The Office is een redelijk demo Adults 18-49 succesje, maar de rest hangt allemaal in de middelste en onderste regionen van het wekelijkste broadcast-programma overzicht. En terwijl CBS weer alleen maar multi-cams heeft, heeft het wel na Modern Family op #1 plekken #2 t/m #8 in het kijkcijfer-overzicht van dit seizoen. Glee en Desperate Housewives, ook beide een comedy reken ik niet mee, aangezien dat 60-minuten shows zijn.

 17. Anoniem

  Reactie op kwikjealex:
  Zo erg floppen als dat lijkt me niet, dat was gewoon een goedkoop, zomer-vullend programma..
  Tuurlijk zou dit ook wel kunnen zakken tot de 600.000 kijkers, maar dat denk ik niet.
  Ik zeg, vanavond 1,6 miljoen, en het de weken erna zakt tot zo’n 1,2 miljoen kijkers gemiddels per week.

 18. 1966

  Reactie op Robin: Dit Was Het Nieuws begint op de (zater)dag dat Gek Op Jack stopt.

 19. Afhaalchinees

  Reactie op Timo: Als je kijkt naar een comedy als Two and a half men met zoveel snelle en goede teksten, terwijl het altijd over hetzelfde gaat, dan besef je dat comedy echt hard werken is. Linda de Mol is niet komisch en zit alleen maar in deze serie, omdat ze “de Mol” heet. Jeroen kan zeer grappig zijn, maar dan nog heb je een klein onderdeel van het geheel te pakken.
  Ik kan pas mijn mening geven als ik de eerste aflevering heb gezien en zal dat dan ook zeker doen.

 20. 1966

  De eerste aflevering ga ik ook kijken. En, ook als het hard tegenvalt, in de loop van de reeks sowieso nog een paar. Pas dan vel ik een oordeel. hetzelfde heb ik gedaan met Walhalla. Dat was echt een hel. Totaal niet mijn humor, ik kon het op het laatst echt niet meer af kijken. Ik hoop dat Gek Op Jack mij wel weet te bekoren.

 21. jan91

  Het decor is wel heel goedkoop gemaakt, het lijkt wel GTST. Waarom kan de kwaliteit van het decor niet richting het Spaanse Schaep opgevoerd worden? Is weliswaar een dure investering, maar geeft meer garantie voor kwaliteit en eventueel een vervolg op de serie.

 22. 1966

  Reactie op jan91: Ik denk (want ik weet het natuurlijk niet) omdat ’t Spaanse Schaep een vervolg is op twee series die bewezen hebben een miljoenenpubliek te trekken. Gek Op Jack staat nog in de kinderschoenen. Waar zou je zelf meer geld in (durven) steken?

 23. 1966

  “Durven” mag ook gelezen worden als “willen” trouwens.

 24. Jimmy

  Ik ga voor 1,2 miljoen

 25. nikki

  en de lachband wat een armoe,ik denk een miljoen daarna zakt het als een kaartenhuis in elkaar

 26. Martijn

  Geef het ook zeker een kans, maar vrees een beetje dat de serie dezelfde apparte sfeer heeft als kinderen geen bezwaar. Ik zie liever weer eens een comedy als kees & co.

 27. Lies

  Vanavond dus ‘Marie’s Meatballs’, #2.15 US.

 28. Timor

  Ik ben benieuwd naar de serie. Jammer trouwens dat BNN’s Walhalla weinig aandacht krijgt. Walhalla is echt een hele leuke en goede Nederlandse komedie. Het verdient meer kijkers

 29. 1966

  Reactie op Timor: Wat vind je er leuk aan, als ik vragen mag?

 30. kwikjealex

  Reactie op Anonymous:
  Ik bedoel hetzelfde effect,
  Hoge verwachtingen, wel leuke promo’s, maar een enorm flut programma.

 31. Louwter

  “Zeg eens Aaaa” opende heel sterk en zakte diep weg. Ik verwacht eenzelfde lot voor Linda. Ik hoop het niet want het zou een goede aanzet zijn om weer meer comedyseries te gaan maken.
  Aan aan tijdslot ligt het in ieder geval niet. Benidorm en Wendy halen de 2 miljoen op dat tijdstip. Moet Linda ook lukken.

 32. Anoniem

  Reactie op nikki:

  Het is geen lachband, maar live-opgenomen publiek. Onwetende mensen.. bah

 33. kwikjealex

  Reactie op Louwter:
  1,4 mil voor Benidorm ongeveer.

 34. Louwter

  Reactie op kwikjealex: Ik was iets te optimistisch…

  De programmering en de daaraan gekoppelde kijkcijfers hebben in ieder geval uitgewezen dat de mensen op dat tijdstip willen lachen. (vorig jaar AvD op de zaterdagavond bij de po)

 35. AFA

  DE AFA PROTESTEERT TEGEN WILDERS. WANT WIJ ZIJN BANG VOOR DE WAARHEID

 36. 1966

  Reactie op AFA: De waarheid is dat je niet ter zake doende onzin spuit op deze site.

 37. YAy

  Ik ga ook vanavond kijken.. Meestal als het leuke promo’s trailers zijn,, vind ik de film/progamma zelf niet echt jippie maar slechte promo’s trailers zijn of echt heel erg slecht of toch leuk dus we zien het vanavond wel :)

 38. Super Grover

  Mensen, als er naar Oppassen wekelijks meer dan een miljoen mensen kijken moet dit ook wel kunnen scoren? Hoop alleen niet dat Linda een Cheryl-type neerzet. In principe is Gooische Vrouwen ook comedy, al is het tragi-komedisch. Maar goed, we zullen het zien over 5 minuutjes!

 39. hoi

  ik denk dat ik het niks zal vinden want ik vind jeroen sowieso al erg irritant bij ik hou van holland. als ik linda en jeroen samen zie in deze serie moet ik automatisch aan ik hou van holland denken, dus niet erg geloofwaardig, en die moeder is gewoon dezelfde moeder als in gooische vrouwen……slechte cast dus

 40. Ik

  Ik vind het erg flauw.

 41. Jorrdi

  Opzich best grappig.. 1 ding: GOOI DIE LACHBAND ERUIT!

 42. Anoniem

  Slecht gemonteerd. Er zitten echt heel veel springers in. Het typetje van Linda is over de top en helemaal niet constant.

 43. Adam

  moet er best om lachen

 44. Anoniem

  Of mn tv staat slecht afgesteld of de kleuren zien er nu al uit of de serie uit de jaren 80 komt.

  Wat betreft de rest, voordeel van de twijfel. Tis pas de eerste aflevering

 45. Anony Muis

  Tot nu toe wel redelijk….
  Een paar keer een glimlach, maar nog niet hard gelachen om deze komedie!
  Ik denk dat het ongeveer in de hoek van “kinderen geen bezwaar” gaat zitten.
  Zal wel hoog scoren, maar uiteindelijk rond de 1 en 1,2 miljoen blijven hangen.

 46. Anoniem

  Reactie op Jorrdi:

  Die amerikaanse sitcoms (deze is immers gebasseerd op een US serie) hebben ook grotendeels een lachband

 47. Nick Wijsen

  Het is best leuk! Dit moet inderdaad groeien, die lachband mag er trouwens zsm uit!

 48. hoi

  gaat het heel deze aflevering over gehaktballen?? pfff

 49. Timo

  Reactie op Anonymous: Het is geen lachband. Het is het lachen van het publiek die een pre-screening van de episode hebben gezien. Dat wordt opgenomen en is dus wat je hoort.

  Reactie op Afhaalchinees: Dat ben ik helemaal met je eens. En de “Chuck Lorre touch” zoals je die ziet bij Two and a half Men ziet en bij The Big Bang Theory kom je niet vaak tegen in comedy. Voordeel die ze in de US ook hebben is dat er meerdere schrijvers zijn bij zowel drama als comedy, en zelfs bij reality. Dit is een groot voordeel t.o.v. van NLse series die het met veel minder moeten doen.

  Maar zo te zien redelijk positieve reacties hierboven. Misschien to zo als het online staat maar alvast checken. Maar nu eerst nog ff nieuwe American Idol en Bones verder checken.

 50. Anoniem

  Die extrieur shots beginnen nu al te irriteren.

 51. D

  Ik vind de kleuren en het decor heel kil! Ik vind het niks

 52. Johan

  Wat een flauw en humorloosprogramma. Gelukkig las ik in de gids dat het een comedy is ,dan begrijp waarom er een lachband ondr zit.

 53. Anoniem

  Reactie op Timo: Redelijk positieve reacties hierboven??? Een paar geven voordeel van de twijfel en de rest slecht. Lees nog eens.

 54. sieneke

  Ik vind Jeroen van Koningsbrugge echt verschrikkelijk.. kan hem gewoon niet verdragen.

 55. Lies

  Wat was dat SLECHT zeg. Ik weet niet waar ik moet beginnen, niets klopte. Dat je Ray Romano’s format zo kunt verkrachten vind ik knap. Chapeau Talpa!

 56. tamara

  Kan iemand Linda vertellen dat ze totaal niet kan acteren.

 57. kwikjealex

  Ik vond dat er redelijk wat leuke grappen tussen zaten, ook een paar flauwe.
  Maar goed genoeg voor nog een aflevering te zien.

 58. Tim

  Ik vond ‘m eigenlijk wel geslaagd! Zeker als je het origineel kent, is ’t een leuke variant.

 59. Lies

  Reactie op kwikjealex: Heb je het origineel wel eens gezien op RTL5?

 60. anoniem

  het leek wel een parodie, zat te wachten op carlo boszard

 61. Bas

  Vreselijk die lachband!

 62. Louwter

  Ik vond het wel aardig.
  Jeroen verviel wel een beetje in zn bekende truucjes.
  Het hoeft geen hilarische comedy te worden.
  Dat was/is Het Schaep.. ook niet.
  Het is een leuke start van de tv avond.
  Kindvriendelijk en redelijk herkenbaar.

 63. Zen

  Ik moest regelmatig lachen….wel geslaagd. Mijn favo acteurs allemaal dus dat is al een pluspunt.

 64. David

  Hier kan ik kort over zijn: gewoon niet leuk. Zeer slechte bewerking van het origineel.

 65. Elm

  Jeroen als Ray Barone… nee gewoon nee

 66. Henri

  Het intro is zelfs gejat: http://www.youtube.com/watch?v=9Xz6wOAIrX4

 67. Heleen

  Ik kan de personages uit de originele versie in mijn hoofd niet uitschakelen. Of ik het nu wil of niet, ik zit het toch de hele tijd te vergelijken en dan is er met kromme tenen net doorheen te komen.

 68. Henri

  Hee hier het origineel: http://www.youtube.com/watch?v=IwFjwjdfoH4

 69. Kansberekeningbabe

  25 % kans dat IEDEREEN IS GEK OP SMEG een hit wordt. eerste aflevering zal heus wel 1.2 miljoen scoren. Maar daarna ? Het was…; a. niet echt een tv-serie… was raar van regie, vreemde halftotaaltjes. b. niet heel sterk gecast, behalve Linda dan ( Iedereen houdt van Linda… ook hierna ) c. eerder het spaanse schaap dan friends, maar dan niet in de buurt van die twee. Jammer

 70. Geenstijl

  Dit viel mij erg mee, goede sitcoms als je het vergelijkt met alle andere nederlandse sitcoms.

 71. Donny

  Ik vond het geweldig :) Ik ga het zeker blijven kijken.,

 72. M

  viel my ook zeer mee
  was er toch voor gaan zitten, met weinig goede hoop
  heb 3x moeten lachen
  -glansrollen toch echt de ouders van jack-
  tot nu toe geef ik het zeker nog een kans
  iig beter dan kinderen geen bezwaar of iets
  maar niet zo leuk als kees&co

 73. Mark

  Pfff wat een gemiste kans

 74. 1966

  Ik vind al die mensen die klagen over een lachband die er niet was overigens irritanter dan het hele gelach.

  Reactie op Tim: Ik heb het origineel nooit gezien en denk dat ik dit juist dáárom wel weet te waardere. Ik ga niet automatisch vergelijken.

  Reactie op Henri: Dus als je de rechten koopt om een Nederlandse versie te maken van een Amerikaanse serie, dan heet dat jatten? Weer wat geleerd.

 75. RJD

  Vond het wel leuk en ga volgende week wel weer kijken. Alleen dat lachende publiek was verschrikkelijk, dat mag er uit.

 76. Hans

  De promo’s komen overeen met de serie en ik vind het echt niet leuk om naar te kijken. Zit gewoon geen humor in. Daarnaast snap ik nog steeds niet waarom ze het Amerikaanse format hebben overgenomen. Die Amerikaanse comedy was al niet leuk. Linda de mol vind de comedy’s in Nederland niet goed genoeg, nou deze kan ook bij het rijtje gezet worden. Nederland kan gewoon geen goede comedy’s maken.

 77. Tim Faak

  De burgerij van Nederland heeft een nieuwe bushalte aan de kaarsrechte weg naar het einde: Gek Op Jack.

 78. Kimm

  Vond het erg geslaagd, de promos beloofden idd niet veel,maar als je het in een geheel zag,was het goed geslaagd. De casting is goed, en ik vond het echt een leuke variant!

 79. diana

  Het is niet gejat er moet toestemming gegeven worden dat is gebeurd , ik vind het leuk

 80. Suzanne

  Ik vind Jeroen leuk, ik vind Linda leuk, maar ben er nog niet helemaal over uit of ik dit een leuk programma vind…

 81. brink

  vooropgestelt dat de beste comedy vanavond voor de laatste x op de buis is na 21 jaar houdt fc de kampioen er mee op.ik snap werkelijk niet dat er me tdat format niks gedaan wordt in nl.

  wie het orgineel volgt…………..dan is dit tenenkrommend slecht
  decor vind ik ook niks…………doet veel tekoud aan.
  maar als kinderen geen bezwaar als miljoen trekt,dan moet dit het ook kunnen.

  en het acteer werk……ik heb het idee dat ze iets van een briefje aflezen zo komt het op mij over.

  naar het publiek ben ik ookm nieuwschierig geworden en heb ze toch paar x hard horen lachen,terwijl me mond hoek nog niet eens omhoog kwam.

 82. ManmetdePijp

  Reactie op brink:

  Fc de Kampioenen heeft een NL bewerking gehad bij de VARA. Het heette hier De Victorie ofzo. Was met o.a Carry Tefsen en John Leddy. Heeft alleen een kort leven gehad hier.

 83. Anoniem

  Gokje voor de cijfers morgen:

  RTL4:
  Gek op Jack: 1,8 miljoen
  All You Need: 1,6 miljoen
  WVNL: 1,2 miljoen

  SBS6:
  Bee Movie: 510.000
  Undercover Prinsen: 470.000

  NED1:
  Youp van ’t Hek: 1,4 miljoen

  RTL5:
  Ice Age: 520.000

 84. aaron

  Reactie op Anonymous:

  Youp van ’t Hek heeft er sowieso wel 2 miljoen hoor !

 85. Alexander

  Probleem van een remake is natuurlijk dat het orgineel nog steeds wordt uitgezonden en ook redelijk bekend is in NL…je gaat dus direct vergelijken…en dat is niet zo heel gunstig voor de Nederlandse versie.

  Ik vond het niet heel slecht, het is natuurlijk vrij flauw allemaal. Wel vind ik het decor niet goed en is het acteerwerk van Jeroen en Linda onder de maat (lijkt wel alsof het amateur toneel is, ze staan er echt heel ongemakkelijk bij af en toe).

 86. Pepita

  Reactie op sieneke:
  Ik sluit me helemaal aan met je reactie!!

 87. brink

  Reactie op ManmetdePijp: klopt volgens mij heef tdat maar 1 seizoend gedraait op ned 1…….maar nu we in en tijdperk leven van programma,s hypen,zou ik graag zien dat hier weer een remake van gemaakt zou worden,alle decors staan in antwerpen voor een prikkie over nemen zou ik zeggen en draaien maar.

  ik vind sowieso dat elke serie…comedy tenminste een beetje een oudbollig decor moet hebben wat gezelligheid uitstraalt.

 88. kwikjealex

  Reactie op brink:
  FC de kampioenen is ook gewoon extreem flauw.

  Reactie op diana:
  Klopt, zie boven in beeld “PP” staan, keurig netjes vermeld.

  Reactie op Anonymous:
  Wat aaron al zegt, Youp zit echt wel hoger, dit zal denk ik ook gevolgen hebben voor All You Need, maar geen drastische.
  En anders scoort All You Need wel in de herhaling.

 89. Anoniem

  Nou, vond het helemaal niks. Sorry hoor maar met zoveel herrie en kabaal maandenlang iets met veel bombarie aankondigen wat uiteindelijk een LETTERLIJKE vertaling is van het Amerikaanse origineel dat minstens 15x sterker is qua humor is een beetje overbodig. Linda vergeet één heel belangrijk ding, zij is van nature niet echt komisch en Jeroen kan dan wel leuk improviseren (ookal is het vaak met dezelfde grapjes als ‘ja die kon niet komen en toen hebben ze mij gevraagd’) maar dat is iets heel anders dan je aan een script moeten houden. Telkens werd er gezegd dat er zoveel vrijheid was bij de opnamen dat ze flink konden dollen samen maar hoe kan het dan dat het nagenoeg 1 op 1 loopt met het origineel qua teksten?

  Het origineel is gewoon vele malen beter omdat de acteurs van het origineel vele malen beter zijn, dat zijn echte comedytalenten. Grappig zijn is meer dan een humoristisch script uit je hoofd leren en grappig doen. De Amerikaanse ‘broer’ is mede grappig door de mimiek en bouw van de acteur. Veel grappen uit het origineel zullen verloren gaan omdat die juist daarover gingen. Nog een fout die men maakte bij de Nederlandse bewerking is de achternaam van het gezin. In de originele serie had men een Italiaanse achtergrond, talloze afleveringen gingen daar dan ook over, een aantal speelden zich zelfs in Italie af… wat wordt het met een typisch Nederlandse achternaam? Weer iets lulligs over Friesland zoals in de meeste RTL comedies als men een lachwekkende afkomst uit wil beelden?

  Sorry maar het was allemaal veel te gemaakt en op het script na verder niet te vergelijken met het origineel. We zullen over een paar weken wel de ‘Fruit van de Maand’ aflevering krijgen en ik weet nu al dat die NOOIT het origineel zal kunnen evenaren, dat is onmogelijk met deze acteurs, deze setting en de Nederlandse manier van comedy maken. Die aflevering was in het origineel hilarisch juist door het talent en de uitstraling van de Amerikaanse acteurs, dat gaat deze mensen absoluut niet lukken. Dan kan men zeggen ‘je moet niet vergelijken’ maar dat is makkelijk gezegd als RTL het origineel nog dagelijks uitzend voor de zoveelste keer…

  Jammer, komt RTL na jaren weer eens met iets anders dan talentenjachtjes of realityshit is het een ‘wannabe-comedy’ van dit niveau met een lollig doende Linda de Mol… maar goed, het RTL publiek is al snel tevreden als je ziet wat daar normaal veel kijkers trekt dus het zal wel weer scoren maar ga nou niet roepen dat dit geweldige tophumor is, want tja het IS slechts een vertaling en men probeert een groot Amerikaans succes ‘even’ na te doen en dat moet je gewoon niet doen… zeker niet, als je het ook niet echt kunt… of neem dan op zijn minst echte comedytalenten.

  Het was ook een ongeloofwaardig onzinargument van Linda de Mol bij DWDD om te roepen dat ze wel een bewerking moesten maken omdat comedyschrijvers een paar jaar zitten volgeboekt. Als dit plan al 4 jaar speelt om een comedy te willen maken dan hadden ze dus 4 jaar geleden al een aantal schrijvers kunnen reserveren en waren nu op hetzelfde moment met iets nieuws en origineels gekomen maar ja, Firma de Mol en RTL durven, dat weet iedereen, niet met iets echt nieuws te komen, het moet altijd iets zijn wat zich al ergens als succes heeft bewezen voordat zij het NA durven te maken… in ieder geval jammer… als je deze aflevering hebt gezien weet je gelijk waarom er zo wanhopig veel aandacht voor de serie is geweest de afgelopen tijd… inclusief het standaard bij elk nieuw RTL programma uitgaande persberichtje over twijfel rond de komende kijkcijfers waarbij ook de reactie voor morgenochtend al klaar ligt voor verzending….

  Reactie op Anonymous: Hoe weet je dat zo zeker? Het klinkt wel degelijk als een lachband, waarom denk je anders dat Linda overal zo nadrukkelijk roept dat die niet gebruikt wordt? Bovendien, als het wel echt is, gaat het niet om een groot publiek OF de grappen zijn tamelijk slecht want zoveel mensen hoor je niet lachen.

 90. Anoniem

  Reactie op brink: Het is RTL hè, dat publiek neemt zelfs het testbeeld nog op dus daar scoort iets al vrij snel zonder dat het ook echt wat voorstelt

 91. Anoniem

  Reactie op Nick Wijsen: “het moet groeien” is een andere uitdrukking voor ‘Er moet een bepaalde gewenning ontstaan bij de kijker’ en dat is iets anders als dat het echt leuk en echt grappig is. Linda kan met drama redelijk goed overweg qua acteren, maar comedy moet ze gewoon niet doen

 92. Anoniem

  Reactie op Super Grover: Geen idee of je het door hebt maar Oppassen is al zeker 8 jaar van de buis en of je het gelooft of niet, die serie was stukken beter dan wat RTL vanavond bracht. Bovendien was DIE serie 100% Nederlands en geen 12 jaar oude Amerikaanse scripts ;)

 93. Anoniem

  Reactie op Anonymous: Het origineel heeft GEEN lachband, hooguit wat lachjes als toevoeging maar wie de serie kent en ook de ‘achter de schermen’ opnamen kent weet dat daar wel degelijk een paar honderd man publiek in de studio zaten, bekijk de DVD’s maar en dan vooral ook de bloopers hoe het publiek dan tekeer gaat en van het laatste seizoen de ‘achter de schermen’ opname van de laatste aflevering waar het publiek tot 2x toe naar huis weer gestuurd wegens gezondheidsproblemen bij de acteurs.

  Gek op Jack is zonder publiek opgenomen en dat is de DOMSTE manier van comedy maken die je kunt bedenken ookal laat je het daarna wel aan een publiek zien en neem je die lachjes op. Als je publiek hebt bij de eigenlijke opname dan inspireert dat een echt comedytalent om ‘op het publiek te spelen’, je hoort gelijk of een grap aanslaat. Ook lieten de bloopers van de originele serie duidelijk zien dat veel teksten daar helemaal niet vast lagen en Ray (Jack) van alles riep wat bij elke nieuwe ‘take’ weer iets anders was.

 94. Anoniem

  Reactie op brink: FC De Kampioenen was vanaf de eerste aflevering in het eerste seizoen gelijk al ijzersterk en heeft het inderdaad 21 jaar volgehouden met vaak ijzersterke humor, dat zie ik met déze serie absoluut niet gebeuren

 95. Luuck

  Reactie op kwikjealex:

  FC de Kampioenen was erg sterk de eerste acht jaar en op recht regelmatig erg hilarisch, destijds ook nog minder overgeacteerd. Na seizoen 10 hadden ze er wat mij betreft de stekker uit mogen trekken. Flauw is het echter dus pas de laatste tien jaar. Hoe dan ook, de serie heeft wel 21 jaar gelopen, dat bewijst toch wel wat.
  De laatste aflevering was overigens prima te pruimen. Erg waardig afscheid na een aantal mindere seizoenen.

 96. Anoniem

  Lekker volks, met die gehaktballen….

 97. kwikjealex

  Reactie op Luuck:
  Ik heb het vooral over de laatste seizoenen.
  Reactie op Anonymous:
  Jij hebt echt geen leven dat je dit allemaal zo uitwerkt met flut argumenten..

 98. Anoniem

  Die gehaktballen lijken wel wat op Linda haar tieten

 99. Anoniem

  Het acteerwerk van Linda heeft ook een ding gemeen met die gehaktballen… Namelijk niet te ruimen :lol:

 100. Hans

  Een hele aflevering over gehaktballen. Dit programma zal wel hetzelfde publiek trekken als het BBQ-publiek van Ik hou van Holland. Inderdaad, lekker volks.

 101. Rogier

  ik heb gekeken, maar niet genoten
  Er waren veel momenten dat ik niet moest lachen. Een beetje tegenvallend, maar leuk geprobeerd! Dat mag wel genoemd worden, een keer iets nieuws dan een talentenjacht. De 1e afl. zal denk ik 1.3 mil kijkers trekken. Maar dit gaat zeker afnemen.

 102. Robbieboy

  Reactie op Hans: Nee hoor. dit is in de amerikaanse aflevering precies zo. maar dat is best een leuke serie. de NL versie kijk ik wel terug

 103. Holland’s Next Millionaire OP ZONDAG 21:30

  VANAVOND WEER KIJKEN NAAR HOLLAND’s NEXT MILJIONAIRE OP RTL $ OM 21:30

 104. 1966

  Reactie op Anonymous: Anders vergelijk je de laatste afleveringen van het origineel even met de eerste – ja mensen, dit was nog maar één aflevering – van de Nederlandse versie.

 105. michel

  dramatisch slecht

 106. Piet

  104 reacties…. toe maar!

 107. Chiel

  Bijna 2.1 miljoen kijkers. En nu zien hoeveel mensen er volgende week niet afhaken..

 108. anonymus

  was minder grappig dan ik verwachtte, ben dol op linda en jeroen, maar het viel toch een beetje tegen.

 109. Heleen

  Reactie op Anonymous:
  Een lang verhaal, maar heel goed verwoord wat mij betreft.
  Volgens Linda moeten we de personages leren kennen. Daar slaat ze de plank wellicht nog net meest mis. Veel mensen KENNEN deze personages namelijk al jaren.
  De originele scene van pa die altijd een bodempje sap in de fles laat zitten, had ik gisteren van te voren nog even teruggekeken op Youtube. Tja, dat is in de NL versie gewoon woord voor woord vertaald. Ik kreeg gisteravond toch vaak heel erg het gevoel dat ik naar een plaatselijk amateurtoneelgezelschap zat te kijken! Zoals ik al eerder zei, er was met kromme tenen nog nog net doorheen te komen. Misschien dat vooral de kijkers die het origineel niet goed kennen dit anders ervaren?!

 110. Kaj

  Reactie op kwikjealex: “PP” betekent Product Placement en dat is sluikreclame. Dat heeft er niks mee te maken of ze het programma met toestemming hebben overgenomen. Er staat ook “Dit programma bevat PP”. Dus wat jij noemt lijkt me sowieso al onlogisch.

 111. Sterretje.

  Ik vond er helemaal geen reet aan.
  Moesten ze daar nou al weken zo’n drukte overmaken.??
  Ik heb voor de reclame ff gekeken, maar daarna weg gezapt, nee, voor mij hoeft het niet.
  IHVH doen ze leuk, maar dit sloeg nergens op.
  Dus weg er mee.
  Kijkcijfers zeggen nu helemaal nog niks, veel mensen waren nieuwsgierig, ik ook….maar nu niet meer.
  Voor mij geen Jack meer op Zaterdagavond.
  Hopelijk zijn er niet teveel afleveringen gemaakt.
  Wanneer is het weer afgelopen, weet iemand dat ???

 112. Monique

  Ik heb heb ook tot aan de reclame volgehouden maar vond het totaal niet grappig en dan dat gemaakte lachen op een band oid maakte het er niet beter op.

 113. Anoniem

  Maar ja de kijkcijfers spreken voor zich! 2 MILJOEN!!! Zelfs nog beter dan die zure totaalniet grappige Youp.

 114. Maarten

  Gek op Jack met ruim 2 miljoen kijkers het best bekeken programma van de zaterdagavond!

 115. Kaj

  Reactie op Holland’s Next Millionaire OP ZONDAG 21:30: Welke zender is dat dollar-teken?

 116. Anoniem

  @ Heleen…ik weet niet of je het weet, maar de originele versie heeft in Nederland nooit meedan 300.000 kijkers gescoord, dus heeeeeel veel mensen kennen de personages niet!

 117. Kaj

  Reactie op Sterretje.: Er komen nog 12 afleveringen (dit seizoen). Er komt ook nog een 2e seizoen met 13 afleveringen.

 118. Heleen

  Reactie op Anonymous:
  Te simpele conclusie. Nee deze kijkcijfers zeggen op dit moment slechts dat er veel nieuwsgierigen naar een programma op RTL4 hebben gekeken dat met veel bombarie maaaaanden van te voren werd aangekondigd en op zaterdagavond om 20.00 uur werd uitgezonden. Zeggen die cijfers dan iets over de kwaliteit? Nee, want daar kunnen mensen pas over oordelen nadat ze het een paar keer gezien hebben.

 119. Grumpy

  Tenenkrommend slecht. Het niveau van fout jaren 70 amateurtoneel. Hopeloos verhaal dit, wat en triest groepje acteurs.

 120. Heleen

  Reactie op Anonymous: Geen idee dat het er zo weinig waren. Als min of meerl regelmatige kijker van de originele versie kan ik hier in ieder geval niet objectief naar kijken.

 121. Heleen

  Reactie op Anonymous: Trouwens om die zure Youp heb ik gisteravond toch wél echt hard kunnen lachen.

 122. Johan

  We hebben dus 2,1 miljoen de mol adepten,de snolliefhebbers,wildersstemmers en randebielen. Ben benieuwd hoeveel er volgende week genezen zijn.

 123. Tom

  Reactie op Maarten:
  Wat een onzin, het NOS Journaal had meer kijkers!

 124. volgende week minder kijkers

  VOLGENDE WEEK MINDER KIJKERS VOOR LINDA IK DENK 1,7, DIT WORD ZELFDE ALS ZEG A A, BEGON MET 1,8 MILJOEN OP HET LAATST 700.000 KIJKERS NOG MAAR.

 125. Sonny

  Als je met die suffe Ushi, Dushi Loesi en Benidorm Bastard kan scoren dan scoort verder alles op die dag en dat tijdstip. Dus zet je daar Linda ook neer. Ze weten nl. altijd precies waar ze Linda neer moeten zetten. Een Kanjer hoor!!

 126. Dennis

  Vond het tegenvallen, een anticlimax na al die promo’s! Youp op ned 1 was weer ouderwets lachen! Ga zo door Vara!!

 127. mark nijmegen

  ik dacht dat er geen lachband zou zijn…. naar mijn idee was die er wel, en naar mijn idee had diegene die de lachband in beheer had kramp in zijn hand wznt hij bleef de knop maar indrukken. Die lachband verknalde veel. De rol van de schoonmoeder was geweldig, de rest helaas veel en veel minder. Als dit volgende week weer 2 miljoen kijkers haalt geef ik toe dat ik absoluut geen verstand van tv-kijken heb !

 128. Sonny

  Reactie op volgende week minder kijkers: Nou nou Ushi, Dushi, Loesie en de BB bleven ook scoren dus Linda zit voorlopig weer gebakken. Het simpelste van het simpelste blinkt ze in uit. Haar broertje trouwens ook. Wel de botox spuit in handbereik houden want dat is wel een eerste vereiste natuurlijk. Anders had ze allang van de buis geweest. Namelijk alleen mensen die iets te melden hebben en echt interessant en/of leuk zijn kunnen met gemak zonder op de tv. Daar zit er overigens niet een van bij de co. Zet hem op Linda! Pokerface.

 129. jan modaal

  was het budget op voor de kleur corrector? Wat een flets beeld, nodig hermonteren en kleurcorigeren. Lijkt wel een serie uit de 80er jaren echt heel dom! Linda is gewoon Sheryll moreiro maar dan met kort haar………en zo flauw allemaal, ik schat volgende week 1,2 miljoen en daarna afzakkend naar 800.000 echt geen goed programma!

 130. Sonny

  Ik heb overigens niet gekeken hoor, die kleffe kliek hangt me al lang de keel uit maar ach laat ze, ze hebben het weer druk druk met niets, een hoop kouwe drukte om niets, of beter gezegd om iets dat er allang is, er wordt weer een bak met geld binnen gehaald en daar gaat het ze toch allemaal om mensen. En o ja, eer en bewondering, maar ik denk dat ze nu zelf inmiddels ook wel zo snugger zijn dat dat iets teveel gevraagd is.

 131. Jimmy

  Reactie op jan modaal: Ik zou zeggen, koop een nieuwe tv, de kleuren waren prima.
  En gooi die tv van u uit de jaren 80 maar weg, haha

 132. ManmetdePijp

  Reactie op Anonymous:

  Iedereen is gek op Jack was in de laatste minuut toen Youp zijn show begon op Ned 1.

  En Youp was erg sterk gister. Bovendien was hij wel om te lachen. Kon ik wel gebruiken na het huilen om die slechte RTL comedy.

  Als Youp recht tegen over Jack stond geprogrammeerd had Linda de Mol een stuk minder kijkers gehad. Of de meerderheid had na vijf minuten naar Youp gezapt.

 133. Suus

  Reactie op Jimmy: Op mijn gloednieuwe Philips (nog geen maand oud, die er juist om de mooie sprekende kleuren in de winkel het beste uitkwam), waren vooral de kleuren in het huis van de vader en moeder inderdaad opvallend flets.

 134. ManmetdePijp

  Reactie op Jimmy:

  Jij had je kleurenafstelling op maximaal gezet zeker.? Was ook wel nodig. De zwart/wit afleveringen van Swiebertje hebben nog meer kleur dan deze serie :lol:

 135. Suus

  Heb mezelf wel even gedwongen om het uit te zitten. Het was gewoon amateurtoneel met fletse kleuren. Blijft het publiek hier zo massaal de komende weken naar kijken?
  Dat betwijfel ik. Ik laat het in ieder geval graag aan me voorbij gaan. Voor de echte comedyfan is dit echt om van te janken!

 136. ManmetdePijp

  “Het moet groeien”

  Jaja nog meer kijkers, echt niet. Zie het nu al voor me over paar weken Iedereen is gek op Jack stoot Boer Zoekt Vrouw van de troon wat betreft kijkcijfers. :lol:

 137. Rieuwert

  Volgende week zijn het er 1,2 miljoen.

 138. David

  Het is gewoon echt hééél erg slecht. En die lachband is ook zó passé, dat doen ze in de VS ook alleen nog bij slechte standaard comedyseries.

 139. JOOP

  Gek op Jack moet groeien maar wat nou als wij gek op Jack ontgroeit zijn!?

 140. Yossarian

  Die lachband bij ‘Gek op Jack’ is er om de kijkers er aan te herinneren dat dit programma toch wel degelijk als co-me-dy bedoeld is, en je derhalve geacht wordt dat je daar om moet lachen.. ;-)

 141. diana

  Ushi loesi en dushi is gewoon niet grappig meer en bendidorn basterd hoe je het ook schrijft dat is gewoon niet leuk gek op jack en ik hou van holland vind ik wel leuk je moet er aan wennen aan gek op jack

 142. diana

  Boer zoekt vrouw is gewoon niks aan wie kiest tatjana ? Who cares gek op jack is iets waar je aan moet wennen

 143. diana

  Wie kiest tatjana dat is pas een zielige vertoning who cares about that ik niet. Oke je kan het vergelijken met gek op jack maar er is al niets op tv en kinderen geen bezwaar vind ook niks aan

 144. flo

  Ik zag dat de volgende aflevering echt een kopie is van een aflevering van everybody loves raymond, dus waarom zouden we nog kijken??

 145. Mark

  Reactie op Chiel: De week erna zakt het wel flink, Chiel, dan begint The Sing Off :lol:

  Of is dat wishful thinking? Zou ik toch wel mooi vinden voor SBS als ze Linda verslaan. Met IHVH zal wel niet lukken, maar met deze serie wel?

 146. CIPAsyndrome

  Jammer dat het echt een 1 op 1 kopie is geworden.
  Als er nou stukjes waren gebruikt van het origineel dan had het veel leuker geweest maar als je alles van ELR hebt gezien en dan IIGOJ gaat kijken is alles voorspelbaar en valt het tegen. Ook vind ik Jeroen niet “sullig” genoeg om de rol van Raymond te vertolken.

 147. Chiel

  Reactie op Mark: Sure, dáárdoor haken de mensen af :lol: 700.000 max.

 148. diana

  Met deze serie ook denk ik

 149. Alex

  @mark nijmegen:

  Trek je conclusie! Weer ruim 2 miljoen kijkers!

 150. marian

  @tamara: En dan te bedenken dat er veel geld is betaalt voor deze flop. We hebben het 2 x bekeken jammer van onze tijd.

 151. diana

  nou als jullie jeroen niet grappig vinden is jammer dan hebben jullie geen smaak in humor echt jammer

 152. Bram

  @diana: Als wij Jeroen niet grappig vinden betekend dat niet gelijk dat wij geen smaak in humor hebben hoor. Elk mens heeft een andere mening, en het is duidelijk dat jij he-le-maal fan bent van GOJ. Prima, maar laat anderen hun mening hier ook los. Daarvoor mogen wij reacties plaatsen.
  Dag diana.

 153. diana

  ja sorry ik geef gewoon een mening

 154. diana

  oke sorry hoor

 155. diana

  ik bedoel jullie niet maar andere mensen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.