Albert Verlinde: ‘Paul de Leeuw gebruikt bedreiging’

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde begrijpt niet waarom Paul de Leeuw donderdag in De Madiwodovrijdagshow bekendmaakte dat hij is bedreigd om de PVV-cartoon op de VARA-site Joop.nl. Volgens Verlinde was De Leeuw uit op hoge kijkcijfers. “Ik ga ervan uit dat hij het meent, maar er zit ook effectbejag in. Het lijkt ook alsof hij blij is, zodat hij er een punt van kan maken in De Madiwodovrijdagshow. Ik heb het idee dat het aangegrepen wordt om het programma meer op de kaart te zetten“, aldus Verlinde.

Verlinde vindt dat je bedreigingen niet moet melden op de nationale televisie. “Ik weet wat het is om bedreigd te worden. Ik heb het de afgelopen tien jaar met RTL Boulevard ook meegemaakt, maar dat gooi je niet de zender op. Dat houd je achter gesloten deuren, om de mensen niet wijzer te maken dan ze zijn.”

Naar aanleiding van de bedreigingen aan het adres van VARA-medewerkers heeft de omroep besloten om de cartoon te verwijderen. “Heel erg vreemd, want veel zenders en programma’s maken dit mee, en nog nooit is er iemand gezwicht. Maar de rode honden wel“, besluit Verlinde.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen