Albert Verlinde: ‘Paul de Leeuw gebruikt bedreiging’

Geplaatst op za 26 feb 2011 om 13:02

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde begrijpt niet waarom Paul de Leeuw donderdag in De Madiwodovrijdagshow bekendmaakte dat hij is bedreigd om de PVV-cartoon op de VARA-site Joop.nl. Volgens Verlinde was De Leeuw uit op hoge kijkcijfers. “Ik ga ervan uit dat hij het meent, maar er zit ook effectbejag in. Het lijkt ook alsof hij blij is, zodat hij er een punt van kan maken in De Madiwodovrijdagshow. Ik heb het idee dat het aangegrepen wordt om het programma meer op de kaart te zetten“, aldus Verlinde.

Verlinde vindt dat je bedreigingen niet moet melden op de nationale televisie. “Ik weet wat het is om bedreigd te worden. Ik heb het de afgelopen tien jaar met RTL Boulevard ook meegemaakt, maar dat gooi je niet de zender op. Dat houd je achter gesloten deuren, om de mensen niet wijzer te maken dan ze zijn.”

Naar aanleiding van de bedreigingen aan het adres van VARA-medewerkers heeft de omroep besloten om de cartoon te verwijderen. “Heel erg vreemd, want veel zenders en programma’s maken dit mee, en nog nooit is er iemand gezwicht. Maar de rode honden wel“, besluit Verlinde.
36 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Paul de Leeuw gebruikt bedreiging’”


 1. JaJa

  Heeft de redactie net Gemist zitten kijken? En krijgen we morgen dan het nieuws dat Paul excuses heeft gemaakt vrijdagavond?

 2. #Nic#

  Dat ligt in de aard van het beestje Albert, jij wil alles achter gesloten deuren houden wat jou toevallig niet goed uitkomt. Paul laat de leuke dingen zien, maar ook de minder leuke dingen. Dat maakt je als kijker betrokken.

  Paul de Leeuw heeft eergisteren een fout gemaakt en gisteren meteen het boetekleed aangetrokken, wat hem absoluut tot een grote persoonlijkheid maakt.

  Het staat in schril contract met jouw geniepige persoonlijkheid en de verbale diarree die elke dag uit jouw hoofd komt.

 3. GK

  Als er al iemend is die niets zou mogen roeptoeteren dan is het Kwalbert wel .
  Hoe heeft dit nonfiguur zijn gedoe met BNN niet uitgemolken en de kar mest die in zijn tuin is beland , jawel tot in den treure op zijn eigen prive zendtijd van Boulevard.
  Walgelijk mannetje

 4. Anoniem

  Reactie op JaJa:

  Zit je nou de mensen af te vallen die deze site (voor o.a jou) in de lucht houden?

 5. Vince

  Elke scheet wordt hier groot uitgemeten.

 6. Jimmy

  Het levert in ieder geval geen extra kijkers op!

 7. Johan

  Kan die Gore pisnicht niet zelf de rode hond krijgen. T burgermeesterneukertje

 8. Bernie

  Reactie op Johan:

  Wat heeft hij jou aangedaan, dat jij hem dat gunt? Kansloze reactie.

 9. Jimmy

  Reactie op Bernie: Hij is jalours denk ik, haha

 10. Flip

  Reactie op Jimmy: Dat kan ik me nou niet voorstellen.

 11. sieneke

  Rode honden? Misselijke vent!

 12. Benjamin

  Ach die kwalbert zit in zijn laatste tv – maanden, als burgermeestermannetje moet hij straks gewoon thuisblijven, hij huilt als 1 van zijn musicals geen nominatie krijgt, het is een vervelende valse nicht.

 13. Egelmeer

  Hij zei gewoon dat Paul de bedreiging gebruikte om zijn MaDiWoDoVrijdagshow op de kaart te zetten. Dit gaan echt te ver.. Kwalbert: Get A Life!

 14. GURKEY

  Zout en peper in je poepert is ook prikkelend
  Alles wat Appie V doet is hard voor de rook uit lullen

 15. Anoniem

  Reactie op JaJa: Haha ja idd, dat idee heb ik hier ook wel eens…

 16. Anoniem

  Eerst zegt ‘ie dat ’t smakeloos is om bedreigingen bekend te maken op tv, vervolgens maakt ‘ie bekend dat hij ooit zelf is bedreigt..

 17. David (2)

  Dat van die bedreigingen op televisie niet melden, kwam zelfs Pechtold gister in Paul zn show mee aanzetten. Die wilde liever helemaal niet over bedreigingen praten, om dezelfde reden als Albert hier zegt. Zit wel een logica in vind ik.

  Om in je woede een liedje te zingen waarin je de bedreigers naar iemand anders (in dit geval Jole) stuurt, om er zelf maar je handen vanaf te halen, vind ik écht heel laag.

  Hij heeft daar weliswaar zn excuses voor aangeboden, maar ik vind dat op zn minst erg krom. Omdat het iets is wat je zó duidelijk vooraf bedenkt. In een live-gesprek zoiets eruit flappen snap ik nog, dat kan per ongeluk gaan. Maar dat liedje; daar is over nagedacht, het is op papier gezet, het is rijmend gemaakt. Dus genoeg tijd om over na te denken of het wel netjes is wat je zingt.

  Maar goed, overigens wil ik de VARA best het voordeel van de twijfel geven dat die bedreigingen écht gedaan zijn, maar die Wiedergutmachung in Paul zn show gisteren was tenenkrommend, wat een afgrijselijk toneelstuk.

 18. pippeloentje

  Wat een walgelijk mannetje toch , die Albertje

 19. Willem

  Albert is toch die man die de uitstekende afluistergrap van BNN niet kon waarderen en vervolgens tot in de rechtszaal tranen met tuiten heeft zitten huilen over het onrecht dat hem en zijn vrouw Onno was aangedaan? Over uitmelken gesproken! Janken voor de kijkcijfers.

 20. 1966

  Dus volgens Verlinde had dit achter gesloten deuren moeten blijven. Toch een vage uitspraak voor iemand die juist alles wat anderen achter gesloten deuren wil houden de ether in smijt.

 21. TeeVeetje

  Albert Verlinden slaat altijd door waar het anderen betreft ! Dit A4tjes voorlezertje van roddels is nog nooit in een leugen gebarsten .

 22. Anoniem

  De ene pisnicht bashe de andere

 23. Anoniem

  of nee de ene pisnicht bangt de andere :lol:

 24. JOOP

  Strikt genomen loopt aan de ene kant van de evenaar het water linksdraaiend
  je gootsteen of afvoer in en aan de andere kant andersom, nou staat paultje met zn kraampje aan de ene kant appie aan de andere kant en wij maar
  betalen om het kunstje te bekijken

 25. kwikjealex

  Waarom maakt iedereen er zo een probleem van, waarom mag hij niet gewoon zeggen dat hij bedreigd word?

 26. GURKEY

  @kwikjealex

  mag hij van de daken roepen alles,
  die andere doet er moeilijk over.

 27. Sterretje.

  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten Kwalbert Verlinde.

  Dat komt omdat je zelf ook gerust zoiets zou doen, en dan denk je dat een ander ook zo is.

 28. Homeblow

  Lekker likken aan een zak geschoren kloten

 29. A Verlinde

  Reactie op Homeblow:

  Ja daar hou ik wel van :lol :lol:

 30. A Verlinde

  RTL Ballevard :lol:

 31. Simon

  Paul de Leeuw is het lawaaiige afvoerputje van de Vara;
  Albert Verlinde de open riool van RTL.

 32. ZM

  Ken geen van de heren persoonlijk, dus dit is giswerk, maar heb altijd de indruk dat als Paul de Leeuw boos is op tv, hij werkelijk woedend is, en omdat de bedreigingen ook zijn kinderen betrof, kan ik me dat heel goed voorstellen. Dat je dan uit woede dingen doet die niet verstandig zijn ook, en daar zit het verschil met Albert Verlinde. Die heeft altijd een gevuld programma, of het nieuws nu waar is of moet verzonnen, wat maakt het uit, dus die geloof ik zelden, alleen toen hij boos was op BNN dacht ik dat het wel waar was…

 33. Owen

  Albet Verlinde, de man die zich elke dag na de uitzending uitgebreid bevredigt met een gootsteenontstopper

 34. Sybilla van der Laan

  Misschien loopt Verlinde nu als een olifant door de porseleinkast, nou, dan moet hij dat doen. En wat de zielige Paul de Leeuw betreft, daar zeg ik alleen maar over dat ik hem absoluut niet kan velen. Zodra ik, per ongeluk, dat hoofd van hem zie, zap ik, sorry, andere kop!!

 35. iemand

  als ik, de gewone werkende burger bedreigd word lacht de politie me uit, dus waarom nu hier zo zwaar aan tillen zeg…

 36. Mark

  Reactie op Simon: Kwalbert is ook het open riool voor Onno: lekker roeren in de shit! :lol:

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.