André Rieu Productions is Mediabedrijf van het Jaar

Foto: TROSHet bedrijf André Rieu Productions van violist André Rieu is donderdag gekozen tot Mediabedrijf van het Jaar 2010. Het bedrijf verzorgt onder meer de productie van tv-shows met Rieu. “De jury is tot haar keuze gekomen vanwege het grote bereik dat Rieu al jarenlang heeft met zijn muziek. Niet alleen de door groots opgezette concerttours, maar vooral ook via een uitgekiende mix van tv-presence, reallifesoaps, PR, innovatie en crossme- diale benadering“, laat organisator Broadcast Press weten.

De award voor Mediabedrijf van het Jaar werd donderdag uitgereikt tijdens het Nationaal Omroepcongres in Hilversum. “Voor de goede orde merkte de jury op dat de nominaties en de uiteindelijke winnaar zijn bepaald voordat bekend werd dat Andre Rieu vanwege ziekte zijn concerttour dit najaar deels heeft moeten afgelasten“, aldus de organisatie.

Bij het bedrijf van Rieu werken 120 medewerkers. Zij verzorgen jaarlijks zo’n 120 concerten in tientallen landen. Tot de diverse activiteiten van dit mediabedrijf horen naast de optredens, ook de cd- en dvd-uitgaven. Ook de tv-registraties in samenwerking met de TROS, zoals de roadsoaps over de internationale tours en concerten, worden geproduceerd door Rieu.

De award Mediabedrijf van het Jaar is dit keer voor de tiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren in chronologische volgorde: Cameo Media, Eyeworks, WK Producties, BNN, L1, RVU, Endemol Nederland, de NOS en Omroep MAX.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen