Rechtszaak tegen Geert Wilders live bij NOS

Foto: EenVandaagDe NOS zal maandag live verslag doen van de eerste zittingsdag van de strafzaak tegen Geert Wilders. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot haat en discriminatie en voor groepsbelediging. De start van de strafzitting zal worden uitgezonden op Nederland 1. “De live uitzending begint om 08.55 uur met een NOS Journaal. Om 09.00 uur begint de rechtszitting in de rechtbank van Amster- dam. Met twee camera’s in de rechtszaal doet de NOS daar integraal verslag van“, aldus de omroep.

De komende week is voor Wilders niet alleen bijzonder vanwege de rechtszaak. Ook zal er dan naar verwachting finale duidelijkheid komen over de komst van een VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van de PVV, de partij van Wilders. “Als daar maandag aanleiding toe is, wordt tijdens de rechtszaak geschakeld naar Den Haag voor het laatste politieke nieuws.”

Volgens de NOS is er vanuit de gehele wereld belangstelling voor het strafproces tegen Wilders. “Zowel uit Europa als daarbuiten melden journalisten zich bij de rechtbank om verslag te doen van het proces. De NOS levert voor tal van buitenlandse televisie-stations het beeld vanuit de rechtszaal. Dat gebeurt via de grote internationale persbureau’s als AR en Reuters en via de EVN, de Europese uitwisseling van beelden van publieke omroepen.”

Het strafproces tegen Geert Wilders gaat na 4 oktober door op 6, 8, 12, 15 en 19 oktober. Op 2 november wordt de uitspraak verwacht. “De overige zittingsdagen zijn in ieder geval live te volgen via het digitale themakanaal Journaal24 en nos.nl. Natuurlijk is het proces ook te volgen in de reguliere nieuwsuitzendingen van NOS Nieuws.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen