Nieuwe bovennatuurlijke serie Fringe bij NET 5

Foto: SBSNET 5 brengt dit najaar de nieuwe serie Fringe van tv-producent J.J. Abrams, de man achter Lost. Het draait in deze bovennatuurlijke serie om een tak van wetenschap die balanceert tussen het mogelijke en het onmogelijke, zoals telepathie, onzichtbaarheid en genetische mutatie. FBI-agente Olivia Dunham, de eigenaardige professor dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter vormen tegen wil en dank een trio dat belast wordt met het onderzoeken van vreemde zaken in de hele wereld.

De term ‘fringe science’ wordt gebruikt voor de tak van wetenschap die zich bezighoudt met ogenschijnlijk onmogelijke fenomenen als onzichtbaarheid, genetische mutatie, telekinese, teleportatie, levitatie, gedachtelezen, mind control en wederopstanding van doden. Dr. Walter Bishop (John Noble, bekend van The Lord of the Rings) heeft zich hier tot zeventien jaar geleden mee beziggehouden. Sindsdien slijt hij zijn dagen in een streng beveiligde gesloten kliniek, op last van de overheid.

FBI-agente Olivia Dunham (Anna Torv, ook te zien in McLeod’s Daughters) heeft zijn hulp echter hard nodig als haar vriend en collega John Scott (Mark Valley uit Boston Legal) bij een onderzoek geïnfecteerd raakt met een mysterieuze, levensbedreigende substantie. De enige manier waarop Olivia met de professor in contact kan komen, is via diens zoon Peter (Joshua Jackson, eerder in Dawson’s Creek). Hoewel deze van zijn vader vervreemd is, weet Olivia hem ervan te overtuigen mee te werken.

Dit is het begin van een bijzondere samenwerking, waarbij de drie belast worden met het onderzoek naar vreemde gebeurtenissen die over de hele wereld plaatsvinden. Al snel blijkt dat al deze zaken met elkaar verbonden zijn en er een patroon te herkennen is. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic: een bedrijf dat patenten heeft op een aantal nieuwe technologieën en geheimzinnige onderzoeken doet. Daar komt nog bij dat het gerund wordt door Walters voormalige labpartner.

Fringe gaat van start met een extra lange pilotaflevering op zondag 6 september om 21.30 uur. NET 5 verwacht veel van de nieuwe serie. “Fringe is een serie van de hand van J.J. Abrams, de man achter het met prijzen overladen Lost. De extra lange pilot is geregisseerd door Alex Graves, die twee keer een Emmy award in ontvangst mocht nemen voor The West Wing.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen