Shownieuws wilde garagebeelden Yolanthe ook uitzenden

SBS Shownieuws had graag de garage- beelden met daarop Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder uit- gezonden, maar bood niet genoeg geld. Daardoor gingen de tapes naar RTL Boulevard. Dat zegt programmadirecteur Tina Nijkamp van SBS 6 op Radio 1. “Dat krijgt de redactie van Shownieuws dan aangeboden. Volgens mij bood RTL meer. Het is niet dat ik daar echt over ga, maar ik kan me wel voorstellen dat de redactie van Shownieuws het graag uit had willen zenden.

Volgens Nijkamp zendt Shownieuws niet zomaar alles uit wat er binnenkomt op de redactie. “Shownieuws let wel heel erg op wat ze wel en niet uitzenden. Ze krijgen best wel vaak heel veel aangeboden. Ik vind het een moeilijke kwestie. Ik denk wel dat dit als gevolg heeft – daarom is het goed dat het uitgezonden is geweest – dat er in de toekomst beter op wordt gelet wat wel en niet wordt uitgezonden.

Dit heeft geen breuk tot gevolgd gehad, want het was al uit tussen Jan en Yolanthe. Maar het heeft wel de discussie aangewakkerd of je dat kunt uitzenden als je in een parkeergarage staat.

RTL Boulevard veroorzaakte eind mei veel commotie toen zij beelden uitzond van een beveiligingscamera in een Amsterdamse garage met daarop een zoenende Yolanthe en Wesley. Zo noemde oud-RTL-directeur Fons van Westerloo het ,,amoreel”. Voor BNN was het reden om Albert Verlinde stiekem dagenlang af te luisteren.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen