TV Oranje: ‘TROS wil ons leven zuur maken’

Geplaatst op di 30 jun 2009 om 9:32

De muziekzender TV Oranje is woedend op de TROS. Volgens directeur Gerard Ardesch wil de TROS ,,zijn zender het leven zuur maken door beroep te doen op naburige auteursrechten”. Hierbij zou de TROS de rechten claimen op beeld- materiaal dat door de belastingbetaler is betaald. “Bovendien is TROS in reactie op de klachten van TV Oranje onlangs begonnen met het exclusief claimen van artiesten. In ‘mediapartnerships’, waar fors voor betaald wordt, claimen ze alle rechten boven ons.

Ardesch zegt blij te zijn met de waarschuwing die minister Plasterk (Media) heeft gegeven aan de TROS. Volgens minister Plasterk moet het afgelopen zijn met het negeren van de regels van de Mediawet door de TROS. Plasterk dreigt de erkenning van de omroep in te trekken als zij de regels niet naleeft.

TV Oranje klaagt al tijden over oneerlijke concurrentie van de TROS. “Het lijkt erop dat we gehoor beginnen te krijgen, maar we zijn er nog lang niet. De TROS gaat, ondanks een boete van 35.000 Euro van het Commissariaat voor de Media, gewoon door met het organiseren van televisiereizen“, aldus Gerard Ardesch van TV Oranje.
12 Reacties op “TV Oranje: ‘TROS wil ons leven zuur maken’”


 1. Tjeerd

  Goed dat TV Oranje hier ook iets aan doet. Overigens heeft de TROS het kunstje van Veronica afgekeken want die deden dat, toen ze nog PO waren, ook.

 2. Freddie

  TV oranje…mensen waar hebben we het over………. heel slecht!!! Ze roepen hard, maar waar is hun uitzendlicentie?? Niet genoeg mensen! Ze kunnen enkel digitaal uitzenden waar echt geen hond naar kijkt!

 3. Anoniem

  Wat stelt TV Oranje nou voor?

 4. D@@N

  Reactie op Anonymous: Inderdaad, totaal overbodig.

 5. Timon

  Reactie op D@@N: De Tros is met zijn Nederlandstalige muziek toch ook verschrikkelijk?
  Laat de TROS bij camping-zender SBS verder gaan!

 6. Anoniem

  De grootste tokie omroep van Nederland

 7. Herculaas

  Reactie op D@@N:

  Nee, de TROS-zender Sterren.nl is overbodig. Waarom zou de TROS met belastinggeld een privé-initiatief mogen wegconcurreren? (Wat je van die muziek vindt staat hier natuurlijk los van.)

 8. Criticus

  Jaja, dat jullie niet van deze muziek/omroep houden vind ik best, maar ik heb nog steeds niet de juiste argumenten vernomen, waarom de omroep het bestel uit zou moeten. Het voegt namelijk voor miljoenen mensen wel iets toe, waar andere omroepen zich verdomme mee bezig te houden!

 9. D@@N

  Reactie op Herculaas: Eigenlijk vind ik het genre van TROS niet echt nodig, maar er is zeker wel behoefte aan. Dus TROS is wat mij betreeft niet overbodig. Het feit dat er een andere omroep komt met precies dezelfde doelgroep, vind ik erg nutteloos. En inderdaad, dat Sterren.nl gaat natuurlijk ook helemaal nergens over.

 10. ramon

  Reactie op Criticus: Een goede reden is er wellicht ook niet. Feit is wel dat ze een aantal fouten maken met de sponsoring. En dat ze (onbewust wellicht) bepaalde artiesten als bezit beschouwen Zag vandaag een poster over hun nummer 1 actie met Nick & Simon erop. Kan me niet herinneren dat ze werkten bij de TROS. Maar goed, het Nederlandse lied is ook niet van TV Oranje.

 11. Erik

  Waar praat die TV-Oranje toch over…
  De TROS is altijd de omroep geweest, die zich inzet voor nederlandse muziek, en doet dat nog steeds !!
  De Tros is de bestbekeken omroep van Nederland.
  De Tros is zelfs de GROOTSTE omroep van Nederland met hun Leden.

  Sorry Tv-oranje, maar jullie zeer onprofi-thema kanaal is gewoon super-slecht, met allemaal B en C artiesten.

  Jullie konden nog geen 50.000 leden bij elkaar zien te sprokkelen om in het publieke bestel te komen.
  De TROS heeft ruim 465.000 Leden…..

  Zegt mij genoeg toch ??

  Tv oranje…. jullie spelen echt de zielige verliezer. !!

 12. Bart V.

  Kan TV oranje niet een uurtje per week huren op zondagmiddag – zeg van 15.00 tot 16.00 uur bij SBS 6 ? De juiste muziek voor de juiste doelgroep.
  En ze moeten inderdaad niet zeiken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.