TV Oranje: ‘TROS wil ons leven zuur maken’

Geplaatst op Tue 30 Jun 2009 om 9:32

De muziekzender TV Oranje is woedend op de TROS. Volgens directeur Gerard Ardesch wil de TROS ,,zijn zender het leven zuur maken door beroep te doen op naburige auteursrechten”. Hierbij zou de TROS de rechten claimen op beeld- materiaal dat door de belastingbetaler is betaald. “Bovendien is TROS in reactie op de klachten van TV Oranje onlangs begonnen met het exclusief claimen van artiesten. In ‘mediapartnerships’, waar fors voor betaald wordt, claimen ze alle rechten boven ons.

Ardesch zegt blij te zijn met de waarschuwing die minister Plasterk (Media) heeft gegeven aan de TROS. Volgens minister Plasterk moet het afgelopen zijn met het negeren van de regels van de Mediawet door de TROS. Plasterk dreigt de erkenning van de omroep in te trekken als zij de regels niet naleeft.

TV Oranje klaagt al tijden over oneerlijke concurrentie van de TROS. “Het lijkt erop dat we gehoor beginnen te krijgen, maar we zijn er nog lang niet. De TROS gaat, ondanks een boete van 35.000 Euro van het Commissariaat voor de Media, gewoon door met het organiseren van televisiereizen“, aldus Gerard Ardesch van TV Oranje.
TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.