Plasterk dreigt TROS uit publiek bestel te zetten

De TROS komt niet in aanmerking voor een uitzendlicentie voor de periode 2010 tot 2015, als zij de Mediawet blijft overtre- den. Dat heeft minister Ronald Plasterk (Media) laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. De TROS-kindershow Bibaboerderij is onderdeel van een cam- pagne van C1000 en daarmee overtreedt de omroep sponsorregels. Bovendien is volgens Plasterk ,,de indruk ontstaan” dat de TROS regels bewust overtreedt en liet vastleggen dat C1000 een even- tuele boete zou betalen.

Volgens Plasterk is de grens nu bereikt. Ook in andere programma’s van de TROS was sprake van sluikreclame, aldus Plasterk. Hij eist dat de TROS de Mediawet strenger zal naleven, anders haalt hij de omroep uit het publieke bestel.

In een reactie aan het NOS Journaal laat de TROS weten verbaasd te zijn. ”We hebben er geen enkel (financieel) belang bij Mediawet te overtreden. We betreuren het daarom zeer dat deze suggestie wordt gewekt. Het dreigement van de minister dat we wellicht niet voor een nieuwe erkenning in aanmerking zouden komen, stelt ons teleur omdat we al jarenlang loyaal zijn aan het publieke bestel.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen