Paul Witteman presenteert ingelaste special op Nederland 2

Paul Witteman gaat aanstaande vrijdag voor de VARA een extra ingelaste special van ruim een uur presenteren op Neder- land 2 om de strijd in de Gazastrook in een breder perspectief te plaatsen. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. “Met deze ingelaste uitzending van ruim een uur wil de VARA de situatie in de Gazastrook uitgebreid belichten. Het wordt geen debat over wie er gelijk heeft, maar een gesprek met betrokken deskundigen“, zegt programmadirecteur Frans Klein van VARA. 

Paul Witteman ontvangt in Studio Plantage in Amsterdam betrokken deskundigen, die – mede aan de hand van (archief)fragmenten – in een beschouwend gesprek de achtergronden van het Gaza-conflict toelichten.  VARA-programmadirecteur Frans Klein: “Waar het gaat om het historisch perspectief is de berichtgeving over de recente strijd in Gaza tot nu toe summier.

De VARA vindt het belangrijk om het programma te maken. “Sinds de strijd in de Gazastrook weer is losgebarsten, zijn op de Nederlandse televisie veel korte, vaak heftige discussies te zien tussen vertegenwoordigers van zowel Israëlische als Palestijnse zijde. Maar wat zijn eigenlijk de historische achtergronden van dit zo lang slepende conflict?”

De schande van Gaza, gepresenteerd door Paul Witteman, is aanstaande vrijdag 16 januari van 20.50 tot 21.55 uur te zien bij de VARA op Nederland 2. De in de gidsen aangekondigde programma’s ‘Met het mes op tafel’ en ‘De Leugen Regeert’ komen daarmee te vervallen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen