Alberto Stegeman gefopt met gasalarmpistool

Alberto Stegeman erkent dat hij gefopt is bij de aankoop van een vuurwapen voor zijn SBS 6-programma Undercover in Nederland van afgelopen zondag. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Om Nederland te laten zien hoe eenvoudig het is om in ons land aan vuurwapens te komen, kocht hij voor 1400 euro een Heckler & Koch 9mm-pistool. Het bleek echter een alarmpistool, dat geen kogels kan afvuren en slechts 70 euro kost. Maar Alberto waarschuwt: “Ook zo’n knalpistool is verboden.

Voor het oog van de camera werd Alberto Stegeman afgescheept met een gasalarmpistool, dat geen kogels kan afvuren. Stegeman betaalde er 1400 euro voor, in plaats van 70 euro. “Het klopt dat het hier niet om een dodelijk wapen gaat. Heel vervelend en jammer. Ik heb de indruk dat de handelaar ook niet wist dat het om een alarmpistool ging. We zijn aan het uitzoeken wat er is gebeurd.

Dat hij veel te veel betaalde voor de Heckler & Koch was hem niet bekend. “Dat zou kunnen. Dan hebben we een ander pistool gekocht dan we dachten.”

Alberto Stegeman laat op Q-Music weten dat de man die het wapen verkocht, wel veel andere echte vuurwapens verkocht. Daarvoor is hij nu opgepakt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen