Alberto Stegeman gefopt met gasalarmpistool

Geplaatst op wo 29 okt 2008 om 11:13

Alberto Stegeman erkent dat hij gefopt is bij de aankoop van een vuurwapen voor zijn SBS 6-programma Undercover in Nederland van afgelopen zondag. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Om Nederland te laten zien hoe eenvoudig het is om in ons land aan vuurwapens te komen, kocht hij voor 1400 euro een Heckler & Koch 9mm-pistool. Het bleek echter een alarmpistool, dat geen kogels kan afvuren en slechts 70 euro kost. Maar Alberto waarschuwt: “Ook zo’n knalpistool is verboden.

Voor het oog van de camera werd Alberto Stegeman afgescheept met een gasalarmpistool, dat geen kogels kan afvuren. Stegeman betaalde er 1400 euro voor, in plaats van 70 euro. “Het klopt dat het hier niet om een dodelijk wapen gaat. Heel vervelend en jammer. Ik heb de indruk dat de handelaar ook niet wist dat het om een alarmpistool ging. We zijn aan het uitzoeken wat er is gebeurd.

Dat hij veel te veel betaalde voor de Heckler & Koch was hem niet bekend. “Dat zou kunnen. Dan hebben we een ander pistool gekocht dan we dachten.”

Alberto Stegeman laat op Q-Music weten dat de man die het wapen verkocht, wel veel andere echte vuurwapens verkocht. Daarvoor is hij nu opgepakt.
30 Reacties op “Alberto Stegeman gefopt met gasalarmpistool”


 1. JB

  Alberto had beter zijn huiswerk moeten doen. Toch blijft de impact van de aflevering staan.

 2. wat!!

  Ha die Alberto , gewoon opgelicht door een zogenaamde wapenhandelaar , en geloof maar dat die jongen best wist wat ie deed.
  Vooral heel hard lachen denk ik.

 3. Anoniem

  Ja, dat krijg je ervan he alberto. Repportage in scene zetten.

 4. Tim20

  @post 3

  nee, daar zit je fout. beter lezen: de ‘verkoper’ had hem opgelicht

 5. Mark

  Reactie op Tim20:

  Ho Tim20: de verkoper heeft hem inderdaad opgelicht, maar het verschil tussen een 9mm en een gaspistool kan zelfs een kind van 6 nog zien, come on!!! Als Stegeman het zelf niet had gezien, dan wel iemand van zijn redactie.
  Stegeman wilde gewoon te graag sensatie brengen, deed alsof hij van niets wist en komt daarna met één of andere k*tsmoes. Hij is een sensatiebeluste programmamaker (zeker geen journalist) met een te groot gegroeide p*k waar nu een stukje van afgehakt wordt.

 6. Noud

  Goed zo.
  Ik vind die Stegeman maar een naar ventje. Een beetje rondvragen waar hij wapens, drugs of vuurwerk kan kopen, en dan heel erg gespeeld verontwaardigd lopen doen.

 7. sven

  heb stegeman op zich wel hoog zitten, maar ik denk nu dat er wat rommelt aan dit programma… Zou best wel eens in scene gezet kunnen zijn.

 8. !#Michael#!

  Whaha hij begon met 1.7mln kijkers, drie wceken later nog 1.2mln … ‘rock bottom’

  Maar wanneer Linda en haar meisjes de koffertjes weer van stal halen voor de Miljoenenjacht van de Nederlandse Postcodeloterij, zou Alberto Stegeman nog wel eens door z’n stoel kunnen zakken … de poten van die stoel zijn inmiddels immers al flink aan gevreten!

 9. Mark

  Reactie op !#Michael#!:

  1.2 miljoen ‘rock bottom’? Whaha!

 10. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op !#Michael#!:

  Word jij nu nooit moe van jezelf? Het lijkt wel of je er voor betaald krijgt om RTL4 op te hemelen en SBS6 in een negatief daglicht te zetten.

  Ik kijk zelf ook vele malen liever naar RTL4, maar vind het alleen maar knap hoe SBS zich de laatste jaren tussen de gevestigde zenders (Ned. 1 en RTL4) heeft weten te knokken, met toch wel een beetje ‘camping tv’. Alberto Stegeman is toch wel de verrassing van dit jaar (gem. 1,5 miljoen kijkers voor Red Mijn Vakantie! en nu gemiddeld ook zo’n 1,5 miljoen voor Undercover in Nederland, dat is gewoon knap). Zelf kijk ik naar het ‘geflopte’ Wat Schat Je?, gewoon omdat ik dat een leuk programma vind om te kijken, maar dat betekent toch niet dat ik de ‘concurrent’ geen goede score gun?

 11. JB

  Ach, het ene onderwerp spreekt meer aan dan het andere. Toch vind ik Michael maar een zuur type. De druiven zijn zuur bij RTL zeker?

 12. Anoniem

  Wat Schat Je? Dat programma is toch opgenomen in de Oostbloklanden?

 13. Anoniem

  Wat Schat Je? Dat wordt toch opgenomen in een van de Oostbloklanden?

 14. mark

  Reactie op Mark: Inderdaad, een aflevering van niks, maar wel 1,2 miljoen kijkers. Daar is SBS wel sterk in, de half tien programmering op zaterdag & zondag:

  Op zondag eerst al Red Mijn Vakantie, nu Undercover In Nederland (scoort beter dan ooit door de aansluiting op Red Mijn Vakantie), en straks weer Peter R. de Vries, ik gok ook weer gemiddeld 1,5 miljoen met uitschieters naar de 2 miljoen (ligt aan het onderwerp, beetje actuele a.u.b., dan lukt het wel).

  Op zaterdag scoort Wie Ben Ik? al als een tierelier om half tien, en zodadelijk Groeten Terug weer (eerste afleveringen 1,5 miljoen, daarna 1.100.000 – 1.300.000).

  Het maakt niet uit wat ze neerzetten om half tien, het zal altijd ruim 1 miljoen scoren (misschien in het verleden wel eens niet, maar sinds de kijkcijfertoppers van de afgelopen maanden komt dat niet meer voor).

 15. sven

  helemaal met MARK eens… heb het al eerder gezegd, RTL4 krijgt het nog zwaar op zaterdag, ook als Ik Hou Van Holland begint. Zal zeker 3 of 4 weken duren voor dat op normaal niveau zit. Mensen zijn nu gewend nederland 1 of SBS6 te kijken, dat patroon ga je niet zo 1-2-3 doorbreken

 16. David (2)

  Reactie op wat!!:

  Haha natuurlijk wist die man dat. Tijdens het gesprek liet ie ook al een paar keer vallen ‘dat er iets naars zou gebeuren als ze van de politie of wat dan ook waren’. Zei ie ook niet voor niks, hij vertrouwde het al niet. Hij had het 100% door natuurlijk, en met deze test keek ie of Alberto een echte wapenkenner was of niet. Niet dus :)

  En zwak van Alberto om te zeggen dat ‘dit ook verboden is’. Ja duh, zelfs die dingen die ze in elke winkel in Spanje verkopen met die gele bolletjes zijn hier verboden.

  Mooi dat die wapenhandelaar hém nou es voor de gek gehouden heeft, met zn nepsnorretjes, brilletjes en haar altijd.

 17. Vinc

  Stegeman is vroeger nogal veel gepest op school. Deze man is absoluut geen journalist en doet niets nieuws brengen, wat al niet eerder vertoont is. Het sensatiebeluste straalt er gewoon vanaf en achter de rug van de daders gaat hij een beetje verontwaardigd lopen doen.

 18. Tim20

  Ik zag net bij de aftiteling van Trauma NL dat de producent Alberto Stegeman is. Dat doet ie dus ook nog.
  Best wel een druk mannetje, ofniet :P

 19. !#Michael#!

  Reactie op Mark:

  Ik bedoelde of dat die 1.2mln ‘Rock Bottom’ voor Alberto zouden zijn … of dat wanneer Miljoenenjacht zou beginnen of deze cijfers nog verder zouden dalen …

  En met aangevreten stoelpoten bedoel ik dat deze hele affaire niet echt positief zou zijn voor het imago rond zijn programma …

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb:

  Ik hemel in dit gesprek helemaal niets op … feit is dat Miljoenenjacht de laatste 3 edities standaart goed was voor 1.5mln kijkers … feit is ook dat Alberto al 500dznd kijkers sinds de seizoens primere is ‘verloren’ …

  Deze hele zaak geeft toch een vies luchtje aan de kundigheid van deze man, en in hoevere wij zijn visie mening en onderzoek als ‘werkelijkheid’ kunnen nemen …

  Dus of dit echt bevordelijk is voor de kijkcijfers betwijfel ik … Als simpel de feiten op noemen al het op hemelen of afkraken van een zender is … dan kunnen we beter allemaal onze mond houden hier …

  De mening van velen is hier namelijk gebaseerd op sentimentswaarde en gevoel omtrent een bedrijf, persoonlijkheid of format … En niet op feiten, dus als we de kei harde feiten ook al niet mogen hanteren, waar zijn we hier dan mee bezig?!

 20. Petertjuhh

  Micheal.. Ben je onderhand niet zat je bij elk artikel te verdedigen?
  Mensen gaan echt niet meer van RTL houden door jou berichten hoor.
  Ik denk dat er zelfs niemand op jou berichten zit te wachten….

 21. Anoniem

  Omg en meteen wordt Alberto onderuit gehaald door een stelletje kukels.

  Dat ene pistool was dan wel niet echt misschien maar vergeet die andere zooi niet, dat was wel degelijk echt. En die lui waar ie langs ging zijn echt geen lieverdjes.

  Maar nee. Eén dingetje gaat mis en de rest wordt dan ook maar meteen vergeten.

 22. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op !#Michael#!:

  Het gaat niet alleen om dit bericht, maar om al je bijdrages hier op Mediacourant. Ik heb niets tegen jou persoonlijk, daar ken ik je niet goed genoeg voor, maar het valt mij (en alle andere bezoekers) gewoon op dat het altijd RTL voor en RTL na is voor jou, en dat SBS6 heel vaak wordt afgekraakt. Oké, je kijkt dan misschien Wie Ben Ik? en Popstars, maar ontken niet dat je objectief oordeelt over RTL4 en SBS6.

  De toon van je eerste reactie (reactie 10) is duidelijk denigrerend ten opzichte van Alberto Stegeman. Al zeg je het misschien niet direct met woorden…

  Dit is natuurlijk extra promotie voor het programma van Alberto, veel kijkers zal het hem denk ik niet kosten (of opleveren, dat kan ook). Van TV Makelaar is ook bekend dat het een en ander in scene wordt gezet en zie hier… een nieuw seizoen trekt bijna 1.000.000 kijkers per aflevering. ;)

 23. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb:

  Laatste zin alinea 1 moet zijn: Oke, je kijkt dan misschien Wie Ben Ik? en Popstars, maar je kunt niet ontkennen dat je NIET objectief oordeelt over RTL4 en SBS6.

 24. Potje Pindakaas

  Het was misschien een misser deze uitzending, maar hij heeft wel weer een onderwerp naar voren gebracht waar over gepraat wordt.

  Ik heb deze aflevering niet gekeken, omdat het me niet erg aansprak, maar ik vind Alberto een goede programma maker (journalist of niet) en je moet er maar gaan staan, met alle die vieze enge mannen…
  Hij liever dan ik en ach deze ene keer wordt hem wel vergeven hoor!

 25. Chiel

  In seizoen 2 heeft ‘ie ook al een aflevering over wapens gedaan. Waarom nu wéér? :?

 26. !#Michael#!

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Reactie op Frank | ONM Tha Bomb:

  Ik zal soms ook best iets positiever over RTL zijn dan over SBS … Ik zal de laatste zijn omdat te ontkennen … maar ik behandel beide wel naar de feiten … Ik zal RTL niet beter maken dan het is, of SBS slechter … mijn cijfers kloppen vrijwel altijd …

  Het sentiment waarin ik de cijfers omschrijf zal bij RTL vaker wat mooier zijn, en bij SBS wat abstracter en killer … komt denk ik omdat ik zelf een positievere gevoel bij RTL Nederland (en Talpa Media) heb dan, dat bij SBS broadcasting het geval is …

  En in mijn oordeel zal ik feller zijn als SBS een mindere dag heeft, dan wanneer dat bij RTL het geval is … SBS doet het de laattse jaren gewoon goed … ze zijn nog steeds commercieel gezien de mindere van RTL Nederland, maar door de verslappingen van RTL heeft SBS wel groei kansen gevonden en weten te pakken …

  Maar ondanks alles, blijft RTL Nederland de commercieel marktleider als groep, en RTL4 als individuele zender … En ik zie daar de eerste jaren nog niet zo 1, 2, 3 verandering in komen …

 27. Feder

  Reactie op !#Michael#!: Ik zou toch eerder denken dat je smoorverliefd bent op RTL. Want je ziet alles wel heel erg door een roze bril als het om RTL gaat. Als het om RTL gaat weet je zelfs van een drol nog een lekkernij te maken.

 28. Nd

  Reactie op !#Michael#!: “maar ik behandel beide wel naar de feiten … Ik zal RTL niet beter maken dan het is, of SBS slechter … mijn cijfers kloppen vrijwel altijd …”

  Volgens mij post je hier al heel lang maar die paar posts die ik van jouw heb gezien zijn totaal NIET gebaseerd op de feiten. Die cijfers waar jij mee komt aanzetten zijn royaal overdreven als het RTL kijkcijfers betreft.

  Bovendien is RTL met haar 4 zenders geen commercieel leider meer. Het is een NEK aan NEK race met SBS waarbij de laatste de overhand heeft. Vrij triest gezien het feit dat zo’n situatie twee jaar geleden nog ondenkbaar was.

 29. Anoniem

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb:
  “maar ontken niet dat je objectief oordeelt over RTL4 en SBS6.”

  Ik neem aan dat je subjectief bedoelt anders begrijp ik je verhaal niet.

  “Van TV Makelaar is ook bekend dat het een en ander in scene wordt gezet en zie hier… een nieuw seizoen trekt bijna 1.000.000 kijkers per aflevering. ”

  Volgens mij ga jij er vanuit dat de “gemiddelde” Nederlander weet dat dit zo is. Die komen echter niet op sites zoals deze waar zoiets breed uitgemeten wordt. Je kunt er niet vanuit gaan dat mensen die niet bovengemiddeld geinteresseerd zijn in media/televisie dit soort zaken weten.

 30. !#Michael#!

  Reactie op Nd:

  Nek aan Nek race? SBS6 presteerd op 3 dagen van de week iets beter dan RTL4 … En het verschil tussen SBS6 en RTL4 is op die dagen veel kleiner, dan dat het geval is op de dagen dat RTL4 groter is … op de maandag, dinsdag en donderdag is het verschil toch al gouw een procentpunt of 5 … vrijdags, zaterdags en zondags van gemmideld 3/4% in het voordeel van SBS6 …

  in het vooreel van RTL4 en SBS6 zijn de verschillen natuurlijk gemmideld genomen … er zijn dagen in de afgelopen weken geweest dat die verschillen veel groter waren, in het voordeel van bijde zenders)

  en de hele zaterdag en zondag worden over twee weken helemaal herzien …

  Linda de Mol was dit voorjaar al de sensatie van de zaterdagavond … Ik Hou Van Holland is het eerste programma dat zo dicht in de buurt van de cijfers van Mooi Weer De Leeuw wist te komen … het begon met 1.2mln, en eindigde met dik 1.5mln kijkers, het groeide gestaag week naar week … Zal me niks verbazen als de 2e reeks verder gaat waar de 1e reeks op hield qua kijkcijfers …

  Ik Wed Dat Ik Het Kan was de 1e reeks een matig succesje met scores tussen de 600/1080dznd kijkers … en Miljoenenjacht is standaart goed voor 1.5mln kijkers … Carlo vult met zijn show toch het gat van Gooische Vrouwen, 1.5mln kijkers, en zijn show vult ook goed het gat dat Joseph achter liet, het is toch de enigste familie show op dat slot dan … dus wie weet wat een 2e reeks zal doen …

  RTL4 gaat in November en December veel marktaandeel terug pakken wat ze in september/oktober hebben laten liggen met MDW en wat schat je … Daar zijn we het hier zo goed als allemaal over eens :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.