517.000 kijkers voor Prison Break


De kijkcijfers van dinsdag 28 oktober 2008 (SKO)

Prison Break (RTL5, 21:26) – Bijna een jaar geleden zond RTL 5 de laatste aflevering van Prison Break uit. Een schrijversstaking later hervatte het televisiestation dinsdagavond het derde seizoen van Prison Break. Er keken 517.000 kijkers (madl: 7.9%) naar de serie. Volgens Dominic Purcell, Lincoln Burrows in de serie, kan men eindeloos voortborduren op het thema. “De serie is bedoeld als amusement. En dat blijft ook het thema. Dit jaar blijkt dat de fans het nog niet zat zijn.

Wentworth Miller, Michael Scofield in de serie, zit het derde seizoen zelf in de gevangenis. “Het is gebaseerd op een echte gevangenis in Brazilië, die al tien jaar in handen van de gevangenen is. Ze zijn aan hun lot overgelaten. De cipiers zitten buiten de gevangenis en schieten op wie probeert te ontsnappen. Binnen heerst het recht van de sterkste.”

De Nationale Bijbeltest (EO, Ned2, 20:28) – De Bijbel stond dinsdagavond centraal in De Nationale Bijbeltest, dat door 583.000 kijkers (madl: 8.7%) bekeken werd. Dit jaar waren de vragen onderverdeeld in de bonte categorieën Royalty, Travel, Design, Religie, opvoeding en Finance. Presentator Bert van Leeuwen in De Pers: “Een redactie bereidt het voor, met Jacobine (mede-presentator Jacobine Geel, red.) zijn we ze nog even doorgelopen en hebben we er een toegevoegd: Finance. Dit is nu actueel hè? Met al die financiële perikelen. In de Bijbel staan daar genoeg verhalen over. Salomo had 1.000 vrouwen bijvoorbeeld, wat deden die voor boodschappen?” Is het wel gepast, een quiz rond de Bijbel? “We houden het netjes, we gaan de Bijbel niet bewust belachelijk maken. Natuurlijk zullen er ook in onze geledingen mensen zijn die het niet zo mooi vinden. Hopelijk snappen zij dat we gewoon het boek weer eens bij een breed publiek onder de aandacht willen brengen.

S1ngle (NET5, 20:30) – De luchtige komedieserie S1ngle met onder meer Katja Schuurman beleefde twee weken geleden een droompremière voor NET 5 met 751.000 kijkers. De kijkcijfers daalden vorige week tot 589.000 kijkers, maar deze week krabbelde het kijkersaantal terug tot 642.000 kijkers (madl: 9.6%). Katja speelt de uitdagende Stella in S1ngle. Een goede keuze, vindt televisierecensent Paul de Lange. “Al is Katja Schuurman als Stella een haast voor de hand liggende keuze. Nog niet zo lang geleden was ze zo’n beetje de nationale Stella. Bovendien, voor wie flops als Sextet en Het Wapen Van Geldrop heeft gemist is het alweer een tijdje geleden, maar ze kan inmiddels een aardig potje acteren.” De Lange vindt S1ngle ‘prettig eendimensionaal’. “Ongeveer zoals je van een strip als tv-serie mag verwachten.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen