517.000 kijkers voor Prison Break

Geplaatst op wo 29 okt 2008 om 10:54


De kijkcijfers van dinsdag 28 oktober 2008 (SKO)

Prison Break (RTL5, 21:26) – Bijna een jaar geleden zond RTL 5 de laatste aflevering van Prison Break uit. Een schrijversstaking later hervatte het televisiestation dinsdagavond het derde seizoen van Prison Break. Er keken 517.000 kijkers (madl: 7.9%) naar de serie. Volgens Dominic Purcell, Lincoln Burrows in de serie, kan men eindeloos voortborduren op het thema. “De serie is bedoeld als amusement. En dat blijft ook het thema. Dit jaar blijkt dat de fans het nog niet zat zijn.

Wentworth Miller, Michael Scofield in de serie, zit het derde seizoen zelf in de gevangenis. “Het is gebaseerd op een echte gevangenis in Brazilië, die al tien jaar in handen van de gevangenen is. Ze zijn aan hun lot overgelaten. De cipiers zitten buiten de gevangenis en schieten op wie probeert te ontsnappen. Binnen heerst het recht van de sterkste.”

De Nationale Bijbeltest (EO, Ned2, 20:28) – De Bijbel stond dinsdagavond centraal in De Nationale Bijbeltest, dat door 583.000 kijkers (madl: 8.7%) bekeken werd. Dit jaar waren de vragen onderverdeeld in de bonte categorieën Royalty, Travel, Design, Religie, opvoeding en Finance. Presentator Bert van Leeuwen in De Pers: “Een redactie bereidt het voor, met Jacobine (mede-presentator Jacobine Geel, red.) zijn we ze nog even doorgelopen en hebben we er een toegevoegd: Finance. Dit is nu actueel hè? Met al die financiële perikelen. In de Bijbel staan daar genoeg verhalen over. Salomo had 1.000 vrouwen bijvoorbeeld, wat deden die voor boodschappen?” Is het wel gepast, een quiz rond de Bijbel? “We houden het netjes, we gaan de Bijbel niet bewust belachelijk maken. Natuurlijk zullen er ook in onze geledingen mensen zijn die het niet zo mooi vinden. Hopelijk snappen zij dat we gewoon het boek weer eens bij een breed publiek onder de aandacht willen brengen.

S1ngle (NET5, 20:30) – De luchtige komedieserie S1ngle met onder meer Katja Schuurman beleefde twee weken geleden een droompremière voor NET 5 met 751.000 kijkers. De kijkcijfers daalden vorige week tot 589.000 kijkers, maar deze week krabbelde het kijkersaantal terug tot 642.000 kijkers (madl: 9.6%). Katja speelt de uitdagende Stella in S1ngle. Een goede keuze, vindt televisierecensent Paul de Lange. “Al is Katja Schuurman als Stella een haast voor de hand liggende keuze. Nog niet zo lang geleden was ze zo’n beetje de nationale Stella. Bovendien, voor wie flops als Sextet en Het Wapen Van Geldrop heeft gemist is het alweer een tijdje geleden, maar ze kan inmiddels een aardig potje acteren.” De Lange vindt S1ngle ‘prettig eendimensionaal’. “Ongeveer zoals je van een strip als tv-serie mag verwachten.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
83 Reacties op “517.000 kijkers voor Prison Break”


 1. SBS less

  Matige score voor de TV makelaar. Met nauwelijk concurrentie zou het miljoen toch gehaald moeten kunnen worden. Zou single in dezelfde kijkersvijver zitten vissen? De vooravond van RTL4 lijkt met de week sterker te worden. De hoop op iets leuks na half elf heb ik maar opgegeven aangezien voor december hiervoor ook niets geprogrammeerd staat. Jammer, want zo creert RTL4 zelf dat het verschil met SBS kleiner wordt op weekniveau.

 2. RT'L be back

  Toch wel knap dat de PO bijna structureel alle drie de netten in de top5 van marktaandeel heeft staan. Of is dit toch de zwakte van RTL5 en Net5?

 3. Anoniem

  SBS6 scoort slecht zeg: je ziet toch wel iedere week dat zij hun kruid totaal verschieten in het weekend (hoewel de woensdag wel aardig is). Hoe moet dat over een paar weken als Undercover, Wie ben ik en Het Beste idee zijn afgelopen? Sterke vervanging staat niet echt klaar. Peter R is erg afhankelijk van het onderwerp (scoort regegeld erg matig), de rimboe zal Wie ben ik niet evenaren en of de uitslag van Popstars gaat scoren (tegenover Ik hou van Holland) betwijfel ik ten zeerste.

 4. Daan

  Met Ik Hou van Holland, Miljoenejacht, Ik wed dat ik het ka en Succes verzekerd zal het marktaandeel van RTL4 de komende weken wel weer weglopen bij SBS6 di4e zijn best scorende programma’s juist al heeft gehad. Echter vind ik de programmering van RTL4 toch niet al te sterk. Vooral later op de avond is er echt niets bijzonders, veel te veel herhalingen zo midden in het seizoen (het lijkt wel zomertijd) en films op de vrijdag als “familystation” vind ik ook niet echt geweldig. Een leuke eigen talkshow, comedy of politieserie is wat er zeker ook nog ontbreekt.

 5. Robin

  GTST weer met 1 miljoen kijkers goed zo!!

  SBS slecht :o

 6. Hans

  Kansloos zeg dat de commercielen het zo slecht doen… Nederland 1 staat nu al weken ruim aan kop van de kijkcijfers! Echt een blamage voor de commercielen vind ik het omdat daar veel en veel meer geld in omgaat en nog weten ze ze niet de meeste kijkers aan zich te binden…Natuurlijk scoort nederland 1 in een andere doelgroep(ouderen), maar ik meen dat rtl 4 een familiezender wil zijn….En als je dan alleen met GTST weet te scoren…Nee, volgens mij is daar (wederom) en reorganisatie nodig!

 7. Mart

  Hoop dat de zondag van rtl4 gaat scoren. Eindelijk eens een avond vol groot amusement met ik wed dat ik het kan en miljoenenjacht. Hoop op een miljoenenpubliek en dat deze geweldige avond een vervolg gaat krijgen.

 8. !#Michael#!

  Ik denk dat RTL4 zeer conent is met de kijkcijfers van het huidige seizoen van GTST …

  Dit seizoen is alleen in de 1e weken nog enkele duizenden kijkers onder het miljoen gedoken … enkele maanden later kunnen we concluderen dat GTST een groei van maar liefst 20% ten opzichte van een jaar eerder vertoont …

  Waar vorig seizoen gemmideld 1mln kijkers met een piekje net over de 1.1mln en een dalletje tegen de 900dzdn kijkers aan toch de gezette toon voor deze Hollandse Oer Soap leek te zijn … is dat dit seizoen compleet anders! Gemmideld 1.2mln kijkers, en meer dan eens boven de 1.3mln …

  GTST haalt nu de cijfers die het vorig jaar tussen januari en begin april haalde … Deze winter maanden zijn traditioneel juist de maanden dat de soaps de meeste kijkers trekken … je zag immers dat in het voorjaar, wat traditioneel de zwakere soap maanden zijn GTST weer dalen naar die 1mln kijkers …

  GTST lijkt de opwaardse spiraal weer gevonden te hebben, en trek week naar week meer kijkers! Er is na het NOS Journaal nog altijd geen enkel programma geweest dat het succes van GTST heeft weten te evenaren op het curciale slot van 20.00/20.30u … de Springplank voor Prime Time …

  Met GTST en ATWT heeft RTL4 de twee meest populaire soaps van de Nederlandse televisie in handen … Want ook ATWT zit in een opwaardse spiraal en boekte gisteren maar liefst 423dznd kijkers om 5 uur …

  Cijfers die ONM om 1900u nog niet heeft weten te halen dit seizoen … 250/395dznd kijkers is wel erg laag voor die soap, en verdien zeker minimaal een half miljoen trouwe dagelijkse kijkers, maar dat lijkt de soap niet gegunt!

  The Bold and The Beautifull blijft stabiel scoren om half 5 op SBS6 met zo’n 250/350dznd kijkers … Maar opvallend is wel heel duidelijk dat sinds het verplaatsen van The Bold and The Beautifull, RTL Boulevard een flinke kijkers groeispurt heeft gemaakt, van 750/850dznd naar 950/1050dzdn kijkers …

  Ook zie je dat de RTL5 vooravond langzaam aan begint te lopen, Wie is de Chef en Cant Buy Me Love zitten steeds vaker rond die 350dznd kijkers … en ook parade paartje uit de Talpa In Boedel NPL: Deal or NoDeal zit weer op een vertrouwde 500dznd kijkers!

  Ben benieuwd wat Remco van Westerloo van stal trekt wanneer Cant Buy Me Love stopt … Ik hoop eerlijk gezegd dat hij Lotte van de plank trekt en die gaat herhalen …

  De Kick-Off uitzending van 1 uur kan mooi Maandag avond half tien na America’s Next Top Model, lijkt me de doelgroep … en Lotte misstaat niet om half acht tussen Wie is de Chef? en Deal or NoDeal …

  Cijfers alla Cant Buy Me Love moeten mogenlijk zijn, hoewel ik een gemmdelde van een half miljoen niet raar zou vinden!

  Trouwens, krijgt Cant Buy Me Love nog een prime time live finaleshow???

 9. Anoniem

  Erland durft te stoppen met GTST

 10. Kwebbel

  Reactie op Hans: Tsja, sinds de Ned1 niet uitzend op basis van profielen, maar op het doorkijken van programma’s. Zodat alle topprogramma’s op Ned1 staan. Met daarnaast Ned2 als alternatief en Ned3 als een soort van proefvijver kun je de PO niet echt vergelijken met de RTL zender of SBS die wel zich geprofileerd hebben.

  RTL doet het goed voor wat ze doen op moment. De grote gaten die ze zelf niet zien ofzo maken RTL weer minder. Maar daarom is er nog niet gelijk nog een reorganisatie nodig.

 11. Anoniem

  De vooravond van RTL4 is prima, daarnaast zijn er prime-time ook een aantal aardige programma’s- lang niet alle programma’s (wo, vr), nu de rest van de programmering nog.

 12. SBS less

  Reactie op Mart: miljoenenjacht wordt volgens de programmering ingekort naar een uur, tenzij het hier nog fout staat. Lijkt me een onhandige keuze.

 13. Anoniem

  Reactie op SBS less:

  Ja, RTL4 heeft zo een bordevol programma op de late avond, ze moeten wel inkrimpen :)

 14. pieter-jan

  Reactie op Mart:
  Op zoek naar jozef was natuurlijk geen groot amusement!??

 15. Hans

  Reactie op Kwebbel: Klopt, maar feit blijft dat de PO stukken beter scoort dan RTL Nederland….Opvallend zou ik het niet willen noemen, maar wel tekenend voor de verhoudingen in medialand. Oud nieuws misschien, maar ik vind het knap dat ze, ondanks minder geld, het toch zo goed doen!

 16. jord

  28 november: en RTl4 durft op prime time al weer een HERHALING uit te zenden van Herrie in het hotel. WAT EEN ARMOEDE !!!

 17. Mart

  Reactie op pieter-jan: is maar hoe je het bekijkt, vond het wel groot amusement en ben benieuwd of er een vervolg komt.

 18. Mart

  maar jozef was niet de complete avond, zat ook de reunie tussen.

 19. Kwebbel

  Reactie op Hans: Ik ben er nog niet zeker van wie nou minder geld heeft.

 20. Talpa Content: Gooische Vrouwen Seizoen 5 komt

  De succesvolle Talpa serie Gooische Vrouwen heeft ondanks het vertrek van Annet Malherbe een super seizoen achter de rug. Met een gemiddelde van 1.3 miljoen kijkers en uitschieters van 1.6 miljoen kijkers is dit een van de best bekeken seizoenen van Gooische Vrouwen.

  Gooische Vrouwen, bedacht door Linda de Mol(Talpa Content) en geproduceert door Endemol, is niet alleen in Nederland een succes maar ook in de rest van Europa zoals Frankrijk en Belgie.

  De financiering voor een nieuw seizoen van Gooische Vrouwen (seizoen 5) is zo goed als rond. Dus kan Talpa Content de gehele serie S1.2.3.4 en dan dus binnenkort 5 verkopen aan de landen in het buitenland. Want met zulke kijkcijfers is het programma goed te verkopen.

  BRON: Tienfan.nl

 21. RT'L be back

  Wanneer RTL4 om half elf een goede talkshow kan neerzetten zal het verschil met Ned1 niet worden ingelopen, maar wel een stuk kleiner worden. Alleen om de een of andere reden lijkt RTL dit niet te durven. Ze proberen om half elf niet eens pilots uit van of een quiz of een talkshow of een lifestyle programma. Helemaal niets. Herhalingen of buitenlandse rotzooi wordt ons door RTL4 om half elf voorgezet.

 22. Belg

  KIJKCIJFERS UIT VLAANDEREN

  1 THUIS EEN 1.052.771 39,70%
  2 HET 7 UUR-JOURNAAL EEN 971.732 43,10%
  3 MAN BIJT HOND EEN 895.761 39,20%
  4 NIEUWS 19U VTM VTM 849.539 37,80%
  5 FAMILIE VTM 847.104 32,30%
  6 FLIKKEN MAASTRICHT EEN 770.562 29,40%
  7 BLOKKEN EEN 718.889 39,80%
  8 MOEDERS & DOCHTERS. VTM 698.145 26,70%
  9 MATROESJKA’S VTM 686.960 30,40%
  10 DOODGRAAG LEVEN EEN 682.524 26,70%

 23. Anoniem

  Reactie op Belg: dank je, interessant om te weten.

 24. **Vincent**

  Mag ik alle RTL-haters en SBS-fans er even op wijzen dat RTL4 in twee dagen tijd (maandag en dinsdag) zijn verliep ten opzichte van SBS6 in het afgelopen weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) alweer heeft teruggepakt? En dan heeft RTL4 ook nog de woensdag (cijfers ongeveer gelijk aan SBS6) en de donderdag (als klapper) om weer een voorsprong te nemen.

  RTL4 blijft dus nu al boven SBS6 in een normale week, moet je eensk ijken hoe dat verloopt als SBS6 zijn weekenden weer vult met minderscorende programma’s. Ik ben benieuwd, maar ik ben van mening dat RTL4 dan weer gestaag marktaandeel terugpakt.

 25. Anoniem

  Reactie op **Vincent**:

  Het wordt tijd dat RTL4 uitgaat van haar eigen kracht (en dat staat er belabberd voor)

 26. Chiel

  OFFTOPIC: Zondag om 21.30 uur een nieuwe serie van Goochelaars ontmaskerd (2008) op RTL5!!! (ik voel een rel met SBS om de naam aankomen :lol: )

 27. RT'L be back

  Reactie op Anoniem: niet mee eens. Er zijn gewoon een aantal zaken die RTL4 nog moete regelen en het probleem van dalend of laag MA is verholpen:
  – betere inleiding vooravond waardoor 6 uur nieuws beter scoort: Vijf uur show?
  – doordeweeks half elf talkshow, half twaalf nieuws
  – vrijdag tm zondag half elf RTL Boulevard late night
  – vrijdag de film vervangen door amusementL Dancing with the stars, loveletters, honeymoonquiz, dancing on ice, etc
  – in herfst en winter niets herhalen op RTL4 (is RTL8 toch voor?!)
  – op woensdag succesnummers van weleer weer uitproberen (All you need, het spijt me, klasgenoten, make my day, now or never, etc)
  Probleem zal echter wel de financien zijn, echter zal RTL toch eerst moeten investeren om de kijkers en daarmee het geld weer binnen te halen.

 28. Feder

  Reactie op **Vincent**: Vergelijk de huidige cijfers van RTL4 en SBS6 eens met die van vorig jaar, 2 of 3 jaar geleden. Toen was RTL4 vrijwel altijd beter bekeken dan SBS6. Waar RTL4 enkele jaren geleden vrijwel dagelijks de best bekeken tv-zender was, is het dat nu bij lange na niet meer. Behalve dat het NLD 1 voor heeft moeten laten gaan wordt ‘de moeder van the family of stations’ ook steeds vaker ingehaald door SBS6. En dat is niet alleen de laatste weekenden, maar was ook vrijwel de gehele zomer het geval. Dus inmiddels al bijna een half jaar….

 29. Anoniem

  Reactie op RT’L be back:

  Kan ik mij volledig in vinden, maar dat wordt een totaal ander (gezelliger, warmer, levendiger, beter bekeken) RTL4 dan het huidige RTL4….

 30. Johan

  vanavond goeie programmering op Canvas

 31. Anoniem

  Reactie op Johan:

  I.i.g. niet op RTL4

  Secret Millionaire? 500.000-600.000 kijkers.

 32. Johan

  ‘Why we fight’ is een goeie docu, als je dat gezien hebt kijk je heel anders naar het nieuws.
  Om 23,15 op de Belg, daarvoor een docu over Theo van Gohg

 33. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Secret Milionair was ooit nog goed voor 1.2mln … en in de herhaling 700dznd … dus wie weet dat het nog wel groeit :) Het heeft ooit gigantische cijfers gehaald ;)

 34. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:

  Spreek je morgen, Michael.

 35. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Ik zeg niet dat het op de Woensdag ook gaat lukken, maar op de donderdag scoorde deze realityserie ooit erg goed :)

 36. Pietertje

  Reactie op Hans: Kansloos is als je daadwerkelijk denkt dat er meer geld bij de commerciele is dan bij de PO. Los van het feit dat de PO het gewoon heel goed doet moeten de commercielen het toch met heel wat minder geld doen. Dus je conclusie zou moeten zijn dat de commercielen het juist goed doen gezien het feit dat ze minder te besteden hebben.

 37. !#Michael#!

  Reactie op Hans:

  De NPO ontvangt honderden Miljoenen uit de schatkist en honderden Miljoenen (toch minder dan aan belasting geld maar toch) uit de adverteerdersmarkt.

  De Commercielen ontvangen alleen advertentiegeld … en dat Advertentie geld word ook nog eens gedeeld door drieen, er zijn drie grote media groepen in de markt die advertentie ruimte aan bieden …

  SBS en RTL hebben dus veel minder geld tot hun beschikking, dan een NPO … knap dus dat de Commercielen samen (SBS RTL samen) het over grote deel van de markt inhanden hebben!

 38. Anoniem

  16.05 ATWT
  17.00 RTL Nieuws
  17.05 RTL Magazine, live middagprogramma
  18.00 RTL Nieuws
  18.10 Editie NL
  18.35 RTL boulevard
  19.30 RTL Nieuws & weer
  20.00 GTST
  20.30 avondprogramma
  22.30 Late-night talkshow (welk duo?)
  23.30 RTL Nieuws
  23.45 RTL boulevard (h)
  0.50 RTL Nieuws, doorlopende herhaling

 39. Johan

  Bertelsmann en Pro7Sat1 horen tot de grootste mediabedrijven van de wereld, dus zo zielig zijn ze niet.
  Dan zijn die 16 miljoen belastingbetalers ook peanuts

 40. Tjeerd

  Er is dan ook niemand die op commerciële televisie zat te wachten. Ze hebben zelf een gat gezocht en gevonden, maar ik ga echt geen waardering voor ze hebben omdat ze minder te besteden hebben. Dat is de vrije markt. Als je het niet kunt volhouden dan moet je stoppen als bedrijf.

  Aan de andere kant ben ik van mening dat het publieke bestel veel goedkoper en ook zonder reclame kan, maar dan moeten we wel van die omroepverenigingen af, want die kosten de staat klauwen vol geld

 41. Johan

  Van de week op RTL ‘Nieuws’ ook weer van die verkapte reklame voor de Hypotheker, met hun spreekuur, daar vangen ze ook geld voor

 42. !#Michael#!

  Reactie op Tjeerd:

  Vrije markt?! Is die er dan? Met een flinke speler die aan twee kanten toegestopt word … dat is geen vrije markt maar een oneerlijke concurentie, wat een werkelijke vrije markt in de weg staat!

 43. Anoniem

  Reactie op Hans: sorry maar rtl4 versloeg nederland 1 donderdag nog ZONDER VOETBAL!

 44. Anoniem

  Reactie op Hans: sorry maar rtl4 versloeg nederland 1 donderdag nog ZONDER VOETBAL!

 45. Anoniem

  Reactie op Hans: alleen gtst?? je bent RTL boulevard, half acht nieuws, tv makelaar, herman de blijker vergeten.

 46. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Het ligt iets anders. Dat was juist door voetbal. Als er geen voetbal was geweest dan had Nederland 1 veel meer kijkers gehad. Het is algemeen bekend dat RTL4 veel minder last heeft van kijkersverlies door voetbal dan andere zenders.

 47. Anoniem

  Reactie op jord: toch keken er bijna 1 miljoen kijkers! das meer dan de nieuwe uitzendingen uit het voorjaar die trokken maar 800.000 kijkers

 48. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Mensen die creatief zijn kunnen ook met minder geld betere programma’s maken. Althans dat zou wel zo moeten zijn.

 49. Anoniem

  Reactie op !#Michael#! : op 42: Oneerlijke concurrentie? Tjeerd zei het al: niemand zat op commercieele tv stations te wachten. Ze hebben zelf een gat gezocht en gevonden. Dat gaat een poosje goed maar als de kwaliteit nog verder zakt dan waarmee ze begonnen zijn, uit gebrek aan ideen of domweg gemakzucht en uitsluitend en alleen om zichzelf te verrijken en ze van ellende maar zicgzelf gaan overschreeuwen om aandacht terwijl ze niets te bieden hebben, zie BB, GK en CBML tja dan houd het een keer op he? Wil er iemand hier ook nog een prime time life uitzending als slot van CBML; nou spoel het maar gerust geruisloos door de plee en als hun inspiratie op is laten ze dan maar wat anders gaan doen dan televisie maken. Ajuus.

 50. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  “niemand zat op commercieele tv stations te wachten”

  Zo gaat dat natuurlijk altijd. Er zat ook niemand op internet te wachten. Maar sinds dat er is weten we niet meer hoe we zonder moeten.

  Zo gaan die dingen. Dat noemen we ook wel ontwikkeling.

  “Dat gaat een poosje goed maar als de kwaliteit nog verder zakt dan waarmee ze begonnen zijn, … dan houd het een keer op he? ”

  Dat is toch met alles zo. En dat geldt ook voor de publieke omroep. Als zij geen goeie programma’s meer maken (los van de smaakdiscussie) dan haken de kijkers uiteindelijk ook af. Dat is gewoon iets algemeens.

 51. Kwebbel

  Reactie op Anoniem: John de Mol, Veronica, Tros, RTL Veronique. Die wouden allemaal commercieel. John de Mol kreeg zijn zin niet door de overheid en verkocht zijn TV10 aan RTL. Veronica werd met alle liefde uitgezwaaid door de andere omroepen. De Tros heeft zich bedacht. RTL Veronique is levend uit de strijd gekomen. En waarom wilden ze commercieel? Tsja, misschien omdat de PO toen al geen kans gaf aan andere omroepen.

  Een John de Mol wou televisie zien als een vrij mens, niet wat de overheid je voorschotelde. Veronica wou fulltime uitzenden en doen wat ze niet laten konden, wat niet mocht bij de PO. Etc.

  Voordat er niemand te wachten stond op de commerciëlen, waren er toch akelig veel partijen die toch een zender wouden starten. En niet eens voor de winst maar voor de kijkers.

  En Reality-TV blijkt toch maar weer populair, Big Brother is toch het exportproduct in televisiewereld. Samen met Weekend Miljonairs en Expeditie Robinson zijn ze de grote 3 in formats. Het verkoopt om een reden, denk je niet?

 52. Anoniem

  Reactie op Kwebbel: Big Brother Het exportproduct van de wereld! Daar kun je trots op zijn! not. Het zal wel een reden gehad hebben maar als televisiemaker wil je je toch niet specialiseren in de hersenloze massa van vertier te voorzien? Lekker makkelijk is het in elk geval wel. Bovendien moet er serieus rekening mee gehouden worden dat dergelijke nietszeggende troep zelfs de meest domme mens gaan vervelen getuige de kijkcijfers. Iemand die echt creatief is, dus niet enkel en alleen gebrand op cijfertjes, procentjes en marktaandeeltjes, (dat zijn echte creatievelingen zelden of nooit, die zien het juist als een uitdaging om met niets iets te maken en dat is het natuurlijk ook, dat kan niet iedereen) zou toch met iets boeienders moeten komen, dan pas ben je een echte creatieveling en anders toch maar een haringkraam te Scheveningen.

 53. Anoniem

  06.45 RTL nieuws
  09.00 ATWT (h)
  10.00 Belspellen
  11.00 RTL Shop
  12.00 Leef je Leven
  12.30 Wat zie ik? (camera gericht op winkelende mensen e.d.)
  16.05 De Winkel van Sinkel
  17.00 RTL Nieuws
  17.05 Hete kussen uit Salou (h)
  17.35 You’re live (met Nikki Plessen e.d.)
  18.00 RTL Nieuws
  18.05 Editie NL
  18.35 RTL boulevard
  19.30 RTL Nieuws & weer
  20.00 GTST
  20.30 avondprogramma
  22.30 Gouden Kooi 2
  23.30 RTL Nieuws
  23.45-01.00 RTL Shop

 54. Tjeerd

  Reactie op Kwebbel: Het was TV10 van Joop van den Ende hoor en verkocht niets aan RTL, RTL Veronique en Veronica hadden niets meer met elkaar te maken dan dat ze dezelfde oprichter hadden, Lex de Hengst. De PO had niets te vertellen over andere zenders, dat had met wetgeving te maken.

  Veronica is pas veel later commercieel gegaan.

  De commerciele omroepen zijn er alleen maar voor de winst, maar die krijgen ze maar op één manier doorgaans en dat is: Goeie programma’s=> reclame=> kijkers. Helaas gaat het tegenwoordig wat minder, maar de winsten blijven goed door bezuinigingen.

  En dat laatste kunnen we het ook niet eens zijn, want in alle 3 is inmiddels de klad gekomen en de vraag behoorlijk afgenomen.

  Voor de rest staan de punten van je zinnen wel op de goeie plaats. Dat woude ik nog even zeggen.

 55. Anoniem

  De Winkel van Sinkel zou prima passen bij het huidige RTL4.

  En hete kussen.. en You’re live! ook, gezien de ziekelijke verjongingsdrift van RTL.

 56. Anoniem

  Wat een gezeur. Overal ter wereld zijn commerciele zenders, er wordt vaak naar gekeken. We zijn cuba niet!

 57. Anoniem

  Reactie op Tjeerd:

  S-o-c-i-a-l-i-st

 58. Hans

  Ik ben blij met commerciele tv, niet alles in staats handen.

 59. Hugo Cavez

  Ik hou van Tjeerd, zielsverwant.

 60. mark

  Als SBS 6 vanavond niet over RTL 4 gaat, geef ik het op… Geen concurrentie van voetbal (nou ja een beetje, met Eredivisie voetbal om half elf, dus dat zal HvNL wel merken) en RTL 4; ik denk:

  Grote winnaar: Tussen kunst & kitsch 1.535.000

  Secret millionair 645.000
  De naakte waarheid 575.000

  Hart in aktie 895.000
  De ultieme woondroom 945.000
  Hart van Nederland 1.035.000 (zonder voetbal op Ned. 3: 1.375.000)

  Studio Sport Ned. 3: 1.115.000

 61. Stalin

  Reactie op Hugo Cavez:

  Anders ik wel, Amigo.

 62. Hitler

  Reactie op Stalin:

  Of ik.

 63. Anoniem

  Reactie op Anoniem: gelukkig maak jij niet echt de programmering voor RTL4, wat een bagger ’s middags en na half elf; goudenkooi 2 op rtl4???

 64. Frits

  Mooi om te zien dat RTL4 weer in de lift zit! De vooravond wordt elke dag beter. Boulevard weer lekker op die miljoen kijkers elke avond. TV Makelaar tegen het miljoen aan is niet slecht… Ik ben benieuwd wat RTL vanaf volgend jaar op half 11 gaat doen.. Wie weet hier meer over? Pauw en Witteman kunnen wel wat concurrentie gebruiken..

 65. Tommy

  Als je niet snapt hoe de verhalen in elkaar zitten Wikipedia is daar heel handig voor pff…

 66. Donald Rumsfeld

  doe mij maar commerciele TV

 67. Anoniem

  Reactie op Tjeerd: Oh John en Joop door elkaar :o Foutje :P En nadat RTL Veronique alles van TV10 heeft overgekocht is RTL pas groot geworden. De hele sterrenstal zoals Ron, Andre en Henny zaten allemaal bij TV10. En RTL Veronique en Veronica zeg ik toch ook niet dat ze bij eklaar horen?

  Veronica is in 1989 ook al begonnen met onderzoeken en de eerste stappen genomen om zelfstandig te worden. Daarom vernoem ik die erbij.

  En niet voor de winst maar voor de kijker doel ik vooral op TV10 waar Joop geld geen enkele rol vond spelen :)

 68. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Daar gaat het niet om. Of creatieve mensen met minder middelen meer kunnen bereiken … Het gaat er om dat je in een vrije markt alle spelers de zelfde rechten, plichten, kansen en mogelijkheden geeft! Iets wat in de omroepensector duidelijk NIET aan de orde is …

 69. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  Dat is misschien nieuw voor jou maar er bestaat niet zoiets als een vrije markt waar alle spelers dezelfde rechten, plichten, kans en mogelijkheden hebben. Dat is allemaal theoretische bullshit.

 70. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Met geld van Veronica is destijds RTL Veronique opgezet.

 71. Tjeerd

  Reactie op Anoniem: RTL heeft niets van TV 10 overgekocht behalve een paar programma’s die sowieso niet exclusief voor TV 10 waren.

  Veronica is sinds 1974 al bezig geweest om commercieel te worden. Zelfstandig waren ze altijd al, ook toen ze in het publieke bestel kwamen sinds 1977.

  Joop was gefrustreerd dat eigenlijk niemand zaken met hem wilde doen voor de prijzen waarvoor hij de programma’s aanbood. Joop heeft nog nooit iets voor niets gedaan. Het uitgangspunt is altijd geld geweest. Later is hij, met dat geld dingen gaan doen die geld koste maar uiteindelijk allemaal weer geld opleverde.

  Reactie op Tommy:

  Wikipedia is echt bagger om te weten te komen hoe dingen zitten.

 72. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  In elk geval zou onze overheid iedere speler in een markt wel de zelfde mogenlijkheden, kansen, rechten en plichten bieden …

 73. Tommy

  Reactie op Tjeerd:
  Dit is een lekkere manier om aan informatie te komen?!

 74. media insider

  Reactie op Hans:
  Ondanks mindere budgetten????? Publieke omroep heeft met 3 netten ruim 700 miljoen budget, RTL bijvoorbeeld met 4 zenders zo’n 175 miljoen….

  Vind het niet raar dat de PO het goed doet…
  PO scoort trouwens vooral oud (vooral Ned1) en een stuk minder in commerciele doelgroepen…

 75. michel

  Reactie op Anoniem: Wat voor ander Rtl dan? Ze roepen al sinds de komst van Talpa dat ze gaan veranderen maar, sinds die tijd gaat het voornamelijk alleen maar slechter! Dat komt omdat Rtl alleen maar naar het geld kijkt en niet meer aan de kijkers denkt!

 76. Frits

  Reactie op Hans: Ongekend deze reactie! PO heeft zoveel meer geld te besteden. Als je dan, heel commercieel, alle successen achter elkaar programmeert op Ned 1, tuurlijk scoort dat dan beter. We zien sinds het nieuwe televisieseizoen dat de grote zus binnen de ‘family of stations’ haar glans weer begint terug te krijgen. De mensen kijken weer massaal naar de vooravond, kijk de cijfers er maar op na. En trouwens binnen de doelgroep is het altijd de marktleider gebleven. Ook prime time zijn er weer successen te melden, kijk maar naar De Frogers, Uitstel van executie en de programma’s van Herman.

  Nogmaals weet iemand wat RTL4 op half 11 gaat doen?

  p.s. Laura reageer ook ff…

 77. Just Me

  Editie NL scoort weer boven het miljoen! Volgend jaar televizierring? Ze blijven het maar beter en beter doen sinds het begin is het al een groot succes! Erg leuk programma met leuk presentatoren en verslaggevers!

 78. Hans

  Reactie op Frits: tja…zit wat in wat je zegt, maar feit blijft dat ook gisteravond(staat hier nog niet op, wel op kijkonderzoek, in de top 10 van best bekeken programma’s maar 3 commercielen staan. De rest allemaal PO. Tja, jij wordt duidelijk warmer van de commercielen dan van de PO, maar feit is dat de commercielen het ruk doen in vergelijking met de PO… Toch?

 79. Craig

  Reactie op Anoniem:

  Ik zou ‘m iets willen aanpassen.

  06.45 RTL nieuws
  09.00 ATWT (h)
  10.00 Belspellen
  11.00 RTL Shop
  12.00 Leef je Leven
  12.30 Wat zie ik? (camera gericht op winkelende mensen e.d.)
  16.05 Vraag maar raak
  17.00 RTL Nieuws
  17.05 Hete kussen uit Salou (h)
  17.35 You’re live (met Nikki Plessen e.d.)
  18.00 RTL Nieuws
  18.05 Editie NL
  18.30 RTL B Exclusive (vernieuwd RTL boulevard)
  19.00 Rad van Fortuin (met presentatrice onder de 20 jaar)
  19.30 RTL Nieuws & weer
  20.00 GTST
  20.30 avondprogramma
  22.30 De Winkel van Sinkel
  23.30 RTL Nieuws
  23.45 Gouden Kooi 2
  0.40- 06.00 diverse programma’s, met Eddy Keur en 2Babes, Hete seks e.d.

 80. Anoniem

  06.45 RTL Nieuws
  09.00-18.00 herhalingen (van herhalingen)
  18.00 RTL Nieuws
  18.05 Editie NL
  18.35 RTL boulevard
  19.30 RTL Nieuws
  20.00 GTST
  20.30 aovndprogramma (veel buitenlands product
  22.30-06.45 Niets

  Zie hier, het RTL4 van nu.

 81. Frits

  Reactie op Hans: Ja maar goed..je hoort mij ook niet zeggen dat PO het slecht doet. Ze hebben kijkers en halen prijzen binnen (televisier e.d.) En er zit veel kwaliteit! Tegelijkertijd zien we dat er ook meer geld zit…

 82. Hans

  Reactie op Frits: Ben blij dat je dat durft in te zien.. Wanneer wordt die site hier s geupdate? Duurt lang! Maar goed, met alle respect, PO heeft dan misschien meer geld, het is andere kant wel gebonden aan allerlei regels van het publieke bestel waar de commercielen niks mee te maken hebben!

 83. Frits

  Reactie op Hans: Ja maar goed, met alle respect, dat durf ik wel toe te geven. Maar met alle respect die regels waaraan PO gebonden is vallen ook wel mee. Er worden tegenwoordig zelfs sexfilms op de netten van PO uitgezonden dus…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.