Wie is de Chef verhuist naar RTL 5

RTL 5 neemt in september het kookprogramma Wie is de Chef over, dat deze zomer dagelijks te zien is bij RTL 4. Bovendien tonen twee buitenlandse partijen interesse in het Nederlandse programma dat wordt gemaakt door RTL Productions. Dat maakt Remko van Westerloo van RTL 5 bekend in De Telegraaf. “Het programma scoort boven verwachting goed en met name bij de kijkers tussen de 20 en 34 jaar, de doelgroep waar RTL 5 zich op richt“, zegt Remko van Westerloo.

Wie is de Chef werd in juli geïntroduceerd als onderdeel van de nieuwe zomerprogrammering van RTL 4. In het programma, dat wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé, koken vier kookfanaten een week lang voor elkaar en moeten ze raden wie van hen in het dagelijkse leven chef-kok is. Het programma trekt gemiddeld 450.000 tot 650.000 kijkers, iets meer vrouwen dan mannen.

RTL 5 programmeert Wie is de Chef vanaf 1 september in de vooravond, samen met de opvolger van De Gouden Kooi, Can’t by me Love, en de spelshow Deal or no Deal met Beau van Erven Dorens. Van Westerloo wil wel dat de programmamakers het tempo van het kookprogramma wat opvoeren. Wie het programma voor RTL 5 gaat presenteren, is nog niet bekend. Het is niet waarschijnlijk dat Martijn Krabbé de presentator blijft.

Concurrent NET 5 begint op 18 augustus met een soortgelijk dagelijks programma Smaken Verschillen, gebaseerd op de Engelse formule Come Dine With Me. Alleen doen daar geen chef-koks aan mee. Bij Smaken Verschillen maken amateurs aan het einde van elke week onderling uit wie het beste dineravondje heeft verzorgd. Volgens Van Westerloo kunnen beide programma’s prima naast elkaar blijven bestaan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen