Wie is de Chef verhuist naar RTL 5

Geplaatst op wo 30 jul 2008 om 20:08

RTL 5 neemt in september het kookprogramma Wie is de Chef over, dat deze zomer dagelijks te zien is bij RTL 4. Bovendien tonen twee buitenlandse partijen interesse in het Nederlandse programma dat wordt gemaakt door RTL Productions. Dat maakt Remko van Westerloo van RTL 5 bekend in De Telegraaf. “Het programma scoort boven verwachting goed en met name bij de kijkers tussen de 20 en 34 jaar, de doelgroep waar RTL 5 zich op richt“, zegt Remko van Westerloo.

Wie is de Chef werd in juli geïntroduceerd als onderdeel van de nieuwe zomerprogrammering van RTL 4. In het programma, dat wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé, koken vier kookfanaten een week lang voor elkaar en moeten ze raden wie van hen in het dagelijkse leven chef-kok is. Het programma trekt gemiddeld 450.000 tot 650.000 kijkers, iets meer vrouwen dan mannen.

RTL 5 programmeert Wie is de Chef vanaf 1 september in de vooravond, samen met de opvolger van De Gouden Kooi, Can’t by me Love, en de spelshow Deal or no Deal met Beau van Erven Dorens. Van Westerloo wil wel dat de programmamakers het tempo van het kookprogramma wat opvoeren. Wie het programma voor RTL 5 gaat presenteren, is nog niet bekend. Het is niet waarschijnlijk dat Martijn Krabbé de presentator blijft.

Concurrent NET 5 begint op 18 augustus met een soortgelijk dagelijks programma Smaken Verschillen, gebaseerd op de Engelse formule Come Dine With Me. Alleen doen daar geen chef-koks aan mee. Bij Smaken Verschillen maken amateurs aan het einde van elke week onderling uit wie het beste dineravondje heeft verzorgd. Volgens Van Westerloo kunnen beide programma’s prima naast elkaar blijven bestaan.








20 Reacties op “Wie is de Chef verhuist naar RTL 5”


 1. Anoniem

  Leuk. Goede aanvulling op RTL5. Het is ook best een leuk programma om naar te kijken.

 2. Craig

  Kon natuurlijk niet gebeuren dat SBS niet met een kloon komt.

 3. !#Michael#!

  Reactie op Craig:

  Net 5 kondigde deze serie al veel eerder aan dan dat er uberhaupt nog maar sprake was van Wie is de Chef?! op RTL4 :)

 4. Uhm...

  Reactie op !#Michael#!: en hoe weet jij dat? RTL is nu al wel bezig met volgend jaar en SBS maakt altijd dezelfde programma’s als RTL….. wel fijn dat ze er geen bn’er in hebben geduwd bij sbs i.p.v. topkok…

 5. Tom

  Wel raar om dit tegelijk met RTLboulevard te laten lopen.. De meeste kijkers van dit programma komen nota bene uit de RTL boulevard kijkers…

 6. !#Michael#!

  Reactie op Uhm…:

  Laat ik het zo zeggen ik las op zappen.blog.nl al maanden voor dat Wie is de Chef?! aan gekondigt werd dat Net5 werkte aan een nederlandse versie van dit britse succes format.

  Channel 5 (volgens mij Channel 5) trekt er elke avond zo’n 5mln kijkers mee (dacht ik) ..

 7. Anoniem

  Goede vooravond wordt het dan!

 8. David (2)

  Ben wel bang dat dit voor kannibalisme binnen RTL gaat zorgen. Zo jammer altijd bij RTL dat ze de zenderprofilering niet erg duidelijk maken. Wie is de Chef is volgens mij typisch een vrouwen-programma, en RTL Boulevard is dat ook. Bovendien vind ik RTL5 wat meer de nadruk leggen op mannelijke televisie dan op vrouwelijke. Gelijktijdig dit uitzenden met Boulevard zal voor een daling van de cijfers bij Boulevard gaan zorgen. Misschien was het handiger om het om 17.30 te zetten op RTL4, maar waarschijnlijk is dat commercieel weer minder interessant. Maar misschien heb ik het helemaal mis, en heeft RTL straks op zowel RTL4 als RTL5 een sterke vooravond. Dat zou natuurlijk erg mooi zijn.

 9. Blizzje

  Ontzettend leuk programma, niks mis mee.

 10. 't'

  Het is helemaal geen Nederlands programma, het is een Engels programma

 11. yossarian

  Wie is de chef? is een verrassend goed programma. Dat heb ik al eerder gezegd. Op die ene domme fout in het format na. Dat heb ik ook al eerder gezegd.

  Maar om nu – als ik het goed begrijp – het succesvolle WIDCh tegenover het eveneens succesvolle RTL Boulevard te zetten vind ik niet zo handig. Zo vermoordt RTL haar eigen darlings. Dat is broedermoord.

 12. Flip

  Reactie op David (2): Hoeze mannen programma’s, wat is dan met al die modeprogramma’s zoals Hollands Next Top Model.

  en van Westerloo heeft ja gezegd dat het wat sneller moet zodat het ook echt past op 5, en dan heeft 5 inderdaad ook een sterke vooravond ZONDER de herhalingen van King of Queens, Darma of een andere sitcom.

 13. DanmeN

  Idd een leuk programma om gwoon tijdens het avond eten naar te kijken,ideen op t doen. Top dat t blijft en past idd ook bij rtl5

 14. Anoniem

  Wanneer worden de programmaschema’s van RTL weer aangepast. Er is nog niets gewijzigd i.v.m. Wie Is De Chef?! Weet iemand hoe laat het dan wordt uitgezonden bij RTL5 en waar ’t te vinden is?

 15. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  De programmaschema’s van september zullen waarschijnlijk rond half augustus worden aangepast.

 16. Lisanne

  lieve martijn krabe’wil je in het egt ontmoetten egt een droom (L)maar hoe XxxLisanne hoop je snel te ontmoeten:D

 17. Kitty Mertz

  Jammer dat `Wie is de Chef` naar RTL5 gaat. Trouwens er moet mij nog iets van het hart. Ik kijk heel graag, maar word doodziek van die zogenaamde leuke voice-over. Ik denk dat het programma zonder deze onderbroekenlol een stuk professioneler overkomt! En dat de kijker wel zonder kan!! Ik hoor van heel veel mensen dat zij er niet goed van worden en dat een aantal daardoor al is afgehaakt.

 18. Kitty Mertz

  Jammer dat `Wie is de Chef` naar RTL5 gaat. Trouwens er moet mij nog iets van het hart. Ik kijk heel graag, maar word doodziek van die zogenaamde leuke voice-over. Ik denk dat het programma zonder deze onderbroekenlol een stuk professioneler overkomt! En dat de kijker wel zonder kan!! Ik hoor van heel veel mensen dat zij er niet goed van worden en dat een aantal daardoor al is afgehaakt.

 19. Tom ten Hoope

  Ik vind ‘Wie is de chef’ een leuk programma en het maakt mij niet uit op welke zender het uitgezonden wordt. Wat mij wel mateloos irriteerd is het feit dat de herhaling rond middernacht niet meer plaatsvindt. Ik ben nl. niet instaat om in de vooravond te kijken. Ik begrijp dan ook niet waarom zo’n stom buitenlands soap programma als Bad girls club wel rond middernacht moet worden herhaald, ten koste van een programma van eigen bodem, maar ja bij RTL maken ze wel meer een foute keus.

 20. T.A Hope

  Ik vind Wie de chef is een heel leuk programma en ik wil er zelf graag mee aan doen .
  voor de rest hoeft niemand het te eigenen omdat de bedoeling …denk ik is:dat iedereen een beetje wil leren koken met knoflook en uien
  laat het maar toegangelijk voor iedereen dan blijf het ook leuk
  vervelen doe je vanzelf wel met de zelfde persoon

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.