SBS Groep: ‘Blij met voorbijstreven RTL’

Foto: SBS/ElvinDe zenders van SBS beleven een gun- stige zomer. Al wekenlang noteert de zendergroep hogere marktaandelen dan RTL Nederland. Voor het eerst in juli zal SBS de concurrent voorbijstreven. Volgens SBS profiteert zij vooral van de ‘zomerstop’ in het avondprogramma van RTL. Hart van Nederland en Shownieuws zijn de topscoorders. “We zijn ontzettend blij dat we het deze maand met onze drie zenders beter doen, dan de vier van RTL“, aldus een zegsman van SBS bij Z24.

SBS scoorde in augustus 2007 ook al hoger dan RTL. Dit jaar streeft SBS de concurrent RTL een maand eerder voorbij. Bas de Vos van Stichting Kijkonderzoek: “We zagen vorig jaar ook dat de marktaandelen van SBS en RTL toen dicht naar elkaar toe trokken.

De programmering van RTL tijdens de zomerse vooravonden verschilt nogal van de rest van het jaar. “Deze zomer gooide RTL 4 het schema in de vooravond helemaal om, door met een aantal nieuwe programma’s te komen“, meldt een woordvoerder van RTL. Verder benadrukt hij dat RTL “zich geen zorgen maakt” en meer bezig is met “de eigen kracht” dan met de concurrentie.

Volgend jaar zal RTL 4 het programma RTL Boulevard door laten lopen in de zomer. Volgens RTL heeft dat echter niets te maken met SBS.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen