SBS Groep: ‘Blij met voorbijstreven RTL’

Geplaatst op do 31 jul 2008 om 15:21

Foto: SBS/ElvinDe zenders van SBS beleven een gun- stige zomer. Al wekenlang noteert de zendergroep hogere marktaandelen dan RTL Nederland. Voor het eerst in juli zal SBS de concurrent voorbijstreven. Volgens SBS profiteert zij vooral van de ‘zomerstop’ in het avondprogramma van RTL. Hart van Nederland en Shownieuws zijn de topscoorders. “We zijn ontzettend blij dat we het deze maand met onze drie zenders beter doen, dan de vier van RTL“, aldus een zegsman van SBS bij Z24.

SBS scoorde in augustus 2007 ook al hoger dan RTL. Dit jaar streeft SBS de concurrent RTL een maand eerder voorbij. Bas de Vos van Stichting Kijkonderzoek: “We zagen vorig jaar ook dat de marktaandelen van SBS en RTL toen dicht naar elkaar toe trokken.

De programmering van RTL tijdens de zomerse vooravonden verschilt nogal van de rest van het jaar. “Deze zomer gooide RTL 4 het schema in de vooravond helemaal om, door met een aantal nieuwe programma’s te komen“, meldt een woordvoerder van RTL. Verder benadrukt hij dat RTL “zich geen zorgen maakt” en meer bezig is met “de eigen kracht” dan met de concurrentie.

Volgend jaar zal RTL 4 het programma RTL Boulevard door laten lopen in de zomer. Volgens RTL heeft dat echter niets te maken met SBS.
66 Reacties op “SBS Groep: ‘Blij met voorbijstreven RTL’”


 1. jeff0

  ze scoren goed, maar eigelijk ook maar met 2 programma’s
  HvN & Shownieuws!

 2. Flip

  Reactie op jeff0: Precies!!!
  En ik vind het niet echt een overwinning op iets als je alleen de twee maanden in de zomer groter bent, okay het is een begin:))))

 3. Anoniem

  yoo goed zo SBS!

 4. Hans

  Het is wat mij betreft duidelijk dat RTL steeds meer een rommelzender wordt en SBS steeds strakker geprogrammeerd is. In deze markt is het lastig een andere zender van zijn plek af te duwen, maar SBS verdringt RTL4 heel langzaam als familiezender. Go SBS.

 5. Anoniem

  ook maar met 2 programma’s
  HvN & Shownieuws! Haal dat weg en SBS is niks

 6. !#Michael#!

  Gun SBS ook een feestje … straks met nieuwe seizoenen van Boulevard, GTST, CSI, Bones, TV Makelaar, Herman den Blijker, Gillend Naar Huis, Gooische Vrouwen, Million Dollar Wedding, Miljoenenjacht, Ik Wed Dat Ik Het Kan, De Achmea Kennis Quiz etc … draait de bal weer andersom…

  Heb beide presentaties gezien, en ik vind RTL4 er erg strak uit zien komend najaar … en geen talentenjacht tot 2009, terwijl SBS6 niet zonder talentenjacht sinds 2006 heeft gezeten … Nee … Ik zie dit najaar niet een SBS6 succes story worden …

 7. elm

  Ach ja, logisch dat ze blij zijn :P

 8. Anoniem

  Reactie op Hans:

  Ja natuurlijk is SBS6 strakker geprogrammeerd dan bijvoorbeeld RTL4! Dat moet ook bijna wel als de vooravond hetzelfde is als de late night programmering, je 2x per week de 25 uitzendt, 2 serieavonden hebt (met elk House!) en veel films uitzendt! Dit zijn al bijna alle programma’s die SBS6 uitzendt.

 9. Anoniem

  SBS6 is ook al druk reclame aan het maken: bij zo’n beetje elk programma komt boven in beeld ”Heel Nederland is al in de ban van Popstars”. Hahahahahaha, bijna heel Nederland heeft nog nooit van dat programma gehoord! En in de promo’s: ”Het gouden duo is weer bij elkaar!” (doelend op Gerard Joling en Nance). SBS is de rel tussen hun van een tijdje geleden zeker vergeten? Dit is absoluut geen gouden duo!

 10. mark

  Die ruzie is allang bijgelegd hoor, als het niet al een publiciteitsstunt was. Let maar op: Popstars bij SBS wordt groter dan dat bij RTL, al helemaal nu ze geen concurrentie meer hebben van ander amusement op RTL 4.

 11. mark

  Ik ben trouwens benieuwd of SBS in augustus óók weer groter is. Ik denk ´t wel nu half augustus Popstars, Het beste idee van NL & Wie ben ik al beginnen. Zul je net zien dat RTL 4 ook weer eerder begint met het nieuwe tv seizoen, zoals altijd, om SBS dwars te zitten. Het is RTL´s eigen schuld dat ze in juli slechter scoren dan SBS. Ga gewoon door met de succesprogramma´s als GTST; RTL Boulevard, enz. En geen nieuwe flutprogramma´s waar niemand naar kijkt, herhaal voor mijn part wat succesvolle programma´s van afegelopen seizoen(en). Baantjer deed het toch heel goed laatst op de zondag…

 12. Anoniem

  Ha, SBS is niks man, enkel HvN.
  Die eigendunk van SBS komt ze nog eens duur te staan, hoe erg is het niet dat nederland liever naar SBS6 kijkt dan naar menig andere zender, hoe laag zijn we dan wel niet gezonken in nederland

 13. Anoniem

  ”Heel Nederland is al in de ban van Popstars”. Hahahahahaha

 14. Anoniem

  Reactie op Anoniem: net als bij RTL dus. Haal Boulevard en GTST weg, en het is niks meer, zoals geschiedde

 15. Anoniem

  Ja die promo’s van SBS6 zijn inderdaad tenenkrommend, dat Nederland dit nog pikt…….pure leugens in die promo’s. Propaganda ook in Shownieuws elke dag, RTL bashen en SBS6 ophemelen, net als dat programma de 25, ook vaak SBS6 momenten.

 16. Anoniem

  SBS6 geilt nogal op zichzelf ja, pure propagandazender

 17. Anoniem

  Kraak kraak kraak, SBS geeft alleen een reactie en krijgt meteen stront (zoals altijd). Wacht het najaar nu maar af, en kijk wat je leuk vind, niet welk programma op welke zender.

  SBS 6 komt binnenkort met een leuke drama serie: http://sbsfansite.nl/web/show/programma/De_Hoofdprijs/

 18. Bas

  Ach gun die vechterszender de zomer. Sympathieke knokploeg die het met weinig budget moet doen en wel weet op te boksen tegen NL product op RTL. Uiteindelijk heeft RTL veel meer middelen tot hun beschikking, die zullen ze vanaf het najaar wel gebruiken. En ze zullen het best zwaar krijgen. Ik vind het ook tijd voor RTL om zich intern op te schonen. Het bedrijf is stug, mensen zitten vastgeroest. SBS heeft daar, nog, geen last van. Daar is het bedrijf te jong voor. Volgens mij ligt de verloop bij SBS ook hoger.

  En uiteindelijk gaat het toch om programma’s. Ik zap ook graag, kan ik van alles een stukje zien. RTL, SBS of PO. Misschien eens tijd voor een HD recoder.

 19. frank

  Reactie op Anoniem:

  RTL Boulevardt en GTST worden niet altijd 2x op 1 avond uitgezonden.

  Hart van nederland wordt al Ruim 3 jaar en Shownieuws al 8 jaar achter elkaar 2x op 1 avond uitgezonden.
  terwijl Shownieuws het zelfde nieuws breng om 19:30 en 23:00 alleen wat nieuw is om 23:00 zijn de presentatoren.
  ik met niet een SBS/RTL fan maar ik denk dat De Hoofdprijs geen succes wordt.

 20. Patrick

  Over 2 maanden zie je hier niks meer van terug, zo gaat het toch altijd? En sowieso : 2 maanden geleden was SBS enorm slecht doordeweeks.

 21. Anoniem

  Reactie op Patrick:
  Klopt, twee maanden geleden was SBS6 enorm slecht, toen zaten ze vlak achter RTL4. ;-)

 22. frank

  Trouwens
  SBS is elk jaar in de Zomer Beter dan RTL en dat is Half eind juni, julli, Half Augustus.
  RTL is weer beter dan SBS in de maanden Half eind Augustus, september, oktober, november, december, januari, februari, maart, april, mei, Half begin juni.
  SBS 2 maanden beter dan RTL.
  RTL 10 maanden beter dan SBS.

  dus laat SBS toch blij zijn over een paar weken is het weer afgelopen en dan is RTL weer helemaal terug.

  Groetjes Frank

 23. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Whahaha geloof je t zelf?! SBS6 zit gemmideld tussen de 11.5/12.5% RTL4 tussen de 15/16% gemmideld marktaandeel in de doelgroep … maar nee ze halen ze zo in ;) :P

 24. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Dat klopt wel 1 maand geleden was SBS 6 Heel slecht
  Hart van nederland had toen in plaats van 1,100,000 kijkers maar 73,000 kijkers dat is toch heel slecht dat zijn wel 1,027,000 Kijkers die ze verloren hadden die avond.
  zoveel kijkers heeft GTST zelf nog nooit verloren.

  dadelijk zegt iedereen natuurlijk dat is wel waar.
  want GTST Had eerst gemiddeld 1,900,000 / 2,000,000 kijkers en nou 1,200,000 / 1,300,000 kijkers dat is een verlies van 600,000 / 700,000 kijkers.

  maar Hart van nederland had eerst ook 1,800,000 / 1,900,000 kijkers en nou maar 1,100,000 / 1,200,000 kijkers en dat is ook een verlies van 600,000 / 700,000 kijkers.

  Maar GTST heeft nog nooit lager dan de 600,000 kijkers gezeten die 600,000 kijkers was op eerste Kerstdag.
  terwijl Hart van nederland 73,000 kijkers had dat moet niet gekker worden.

  Groetjess Frank

 25. zeikers

  lekker belangrijk….
  waar je je al niet druk over kan maken. pfffff

 26. Anoniem

  kennelijk zijn wel alle RTL kijkers weer terug, gezien de reacties.

 27. Anoniem

  Reactie op Frank: wat een belachelijk bericht. De tijdstippen verschillen van beide programma’s; HVN werd uitgezonden toen er een belangrijke voetbalwedstrijd werd uitgezonden waar 8 miljoen mensen naar keken. GTST stond enkel tegenover een voorbeschouwing…

 28. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Ga je lekker op één vreemde uitzondering richten. Blijkbaar heb je dat nodig om niet wakker te liggen van het verdriet. Alsof er elke dag een EK kwartfinale wedstrijd tussen Nederland en Rusland wordt gespeeld.

 29. Anoniem

  Je overtreft jezelf weer, Frank. Toen de belangrijkste wedstrijden werden uitgezonden scoorde werkelijk alle programma’s matig tot erg slecht. HvN scoorde toen enkele dagen rond de 100.000 kijkers maar daarna was het gewoon weer enkele honderduizend tot 1.2 miljoen. Dus plaats niet van de belachelijke berichten en richt je op belangrijke zaken dan het onderuit halen van een zender. Gaat nergens over namelijk.

 30. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  We hebben het hier over 2 maanden geleden dus over de 25 t/m 31 mei. Het marktaandeel van SBS6 was toen gemiddeld 15,0% en van RTL4 14,5%. Dat zijn de feiten.

  En ga nou niet lopen zeuren over 20-49 want daar hoor ik je ook niet over als je het over 1 miljoen kijkers voor GTST hebt. Dat zou ook wel heel erg selectief zijn.

 31. Valpa

  Het is 30 graden buiten, vakantie.. en hier zitten mensen zich druk te maken welke televisiezender meer kijkers heeft gescoord.. Wat heeft het voor zin om te weten wie meer kijkers heeft, daar schiet je zelf toch niets mee op.

 32. Johan

  zolang die moffen elkaar afmaken…

 33. New D

  Het klopt niet. SBS6 zit op gemiddeld 13% 20-49. Niet 11% of 12%. Bovendien zijn ze al anderhalf jaar lang non-stop marktleider in het primetime tijdvlak 20.30 – 24.00 in 20-49.

 34. Anoniem

  De AVRO gaat tien jongeren, zowel jongens als meiden, een opleiding geven tot stuntman of stuntvrouw. De opleiding wordt verzorgd door het grootste stuntteam van Europa. De tv-opnamen voor het nieuwe Nederland 3-programma zijn in oktober.

  Op z’n vroegst kan de show, Risicojongeren geheten, in het voorjaar van 2009 op de buis zijn, aldus een AVRO-woordvoerder vandaag.

  De tien kandidaten gaan een maand lang wonen in een oude legerkazerne, ergens in het midden van het land. Iedere dag krijgen ze een training om hun doel te bereiken. Het stuntteam Hammie de Beukelaer leert de deelnemers alles wat er nodig is om een echte stuntman/-vrouw te worden. Het ministerie van Defensie verzorgt deels de trainingslocaties en stelt bijvoorbeeld trainers ter beschikking.

  Het programma is een afvalrace. De winnaar krijgt een rol in een film als stuntman of -vrouw. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van de AVRO.

 35. Anoniem

  Reactie op New D:

  Ja en? RTL4 is al jaren marktleider in het tijdvak 18:00-20:30, maar dat maakt echt niks uit. Het draait allemaal om het tijdvak 18:00-24:00.

 36. !#Michael#!

  Reactie op New D:
  Boeien tussen 1800/2400 scoort RTL4 nog altijd gemmideld verboven SBS6 …

 37. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  “Altijd” heeft bij jou blijkbaar een andere betekenis dan in de Van Dale. Of heb je dit artikel niet gelezen.

 38. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Ter vergelijking, het jaar 2007, was RTL4 commercieel marktleider tevens als in 2006/2005/2004/ and so on ;)

  De 1e 6 maanden van 2008 was RTL4 marktleider in de commerciele doelgroep. Dus ja, GEMMIDELD blijft RTL4 SBS6 nog ALTIJD ver voor :lol:

 39. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:

  Gefeliciteerd voor je Michael, daar krijg je zeker een stevige plassert van, hé

 40. Manon

  Kinderachtig dat gezeik tussen die SBS en RTL fans. Snap niet dat jullie dat dag in, dag uit hier weer leuk vinden om te doen. Ga lekker van het mooie weer genieten in plaats van zeiken over kijkcijfers die iets hoger of iets lager zijn. Laten we blij zijn met 2 zendergroepen, concurrentie houdt ze beiden wakker. RTL en SBS hebben ook vaak totaal verschillende doelgroepen dus het klopt ook dat de RTL fans de SBS programma´s niks vinden, en andersom.

 41. jan

  sbs is in juli nog nooit groter geweest dan rtl4 (augustus al vaker). dat is een teken aan de wand en bewijst de tendens dat sbs langzaam maar gestaag dichter bij rtl4 komt.

  en dat is het enige relevante in deze discussie. het geeft een trend aan die gewoon niet te ontkennen is.

 42. Tienfan.nl=Medianieuws

  RTL 4 is de afgelopen paar seizoenen haar profiel wat kwijt geraakt, ze gingen herhalen op prime time en bleven herhalen. Dat is de fout geweest bij RTL 4. Daarnaast is RTL 4 niet meer de vernieuwde zender welke het was. Idols is de enige grote show welke RTL 4 de afgelopen tijd heeft uitgezonden. Dat is niks bij het RTL 4 van eerder. Met Ron Andre Caroline enz En RTL 4 kwam niet alleen op de zaterdagavond met amusement ook op de donderdagavond enz.

  RTL 4 is nu minder een Nederlandse zender en brengt net als SBS 6 veel Engels product. SBS 6 kwam van Engels product en brengt nu meer Nederlandse programma`s, RTL 4 was toonaangevend met grote Nederlandse programma`s deze zijn nu verdwenen.

 43. Anoniem

  ja inderdaad, waar maakt iedereen zich druk om! De ene keer is Sbs beter en de andere keer is rtl4 beter en altijd is de PO beter. Maar wat maakt het uit wie de beste is? voor mij is degene die het best scoort niet altijd de beste. ik bedoel ik vind goedbekeken programma’s als Boer zoekt vrouw, Wegmisbruikers en TVmakelaar geen reet aan.

 44. sanne

  kijk het is zo dat rtl dat heeft 4 zenders waarvan er zo ongeveer 3 er niet van mee doen.rtl 5 .7 .8 markaandeel van niks..4 doet het de afgelopen jaren heel wat minder dan andere jaren .warom jaar in jaar uit herhalingen van programa s waarvan je als je ze ziet gelijk al zelf het begin het midden en het einde kunt vertellen.hele slechte zaak is dat .zo sbs t6 daarintegen is nu al jaren heel sportief aan hun zenders aan het bouwen .met goed amuzument en met hele goeie gevestigde programaas als hvn en showniews en goed rekennen die scoren steen goed al jaren terwijl de tegenhangers goed waren maar elk seizoen minder scoren .he rtl. sbs elk jaar zomer en winter niewe programa s rtl zit uit de neus te vreten.en als je als rtl met een marktaandeel.maar ongeveer 3 procent meer hebt met 4 zenders tewijl de tegenhanger maar 3 zenders heeft dan doe je echt iets niet goed.en het is niet aleen in de zomer zo.ook in de winter want rtl weet van gekigheid niet wat hun doen moeten zetten ze altijd programaa s lijn recht tegenover sbs 6 en al jaren verliest rtl dat want kom op he programa van gorden kunnen niet op tegen die van sbs 6.ach ja en bonnes tja was dat niet eerst een van sbs 6 .en ja rtl kennende zijn dat gegarandeerd weer afleveringen die sbs 6 al lang en breed heeft uitgezonden. en dat goede tijden slechte tijden kunnen ze ook wel eens vervangen door iets anders uitgekouwd .sbs 6 is met recht een supper zender .keek vroeger ook veel rtl maar de laatste jaren niet meer .want bij sbs 6 heb ik teminste niet het gevoel dat ik naar iets zit te kijken wat ik al 40 keer gezien heb .goed worden is geen kunst goed blijven wel en dat heeft sbs 6 begrepen goed zo sbs 6 ga zo door en verheug me al op het niewe seizoen .

 45. Anoniem

  Reactie op jan:
  Als iets één keer voorkomt dan is het nog geen trend.

 46. .rtl

  Pfff, wat een zelfpromotie :mrgreen . Nog een maandje wachten en, hee, RTL staat weer zeer ruim boven die zender, waar ik hoogstens 2 keer per week naar kijk :lol:

  Oh ja, bah, wat een zin: “We zijn ontzettend blij dat we het deze maand met onze drie zenders beter doen, dan de vier van RTL“,

  Kom nou, RTL8 zend bijna alleen maar herhalingen uit.

 47. Anoniem

  @ Sanne

  Uit welk land kom jij? Leer schrijven en spellen! En de inhoud slaat ook nergens op!

 48. RTLGJ

  Reactie op Anoniem: en waar kom jij vandaan? je kan ook zo reageren op iemand leer internetten! :P

  Tsja RTL neemt risico’s… SBS is wat angstiger om foutjes te maken…. begin 2008 was SBS volgens mij zeer slecht kwamen niet boven de 10% dus RTL kan dit makkelijk hebbem..

 49. ©hiel

  “We zijn ontzettend blij dat we het deze maand met onze drie zenders beter doen, dan de vier van RTL”

  Wat zijn we weer volwassen :? Kinderachtige reactie zeg! Maar leuk dat ze eerste zijn. Al verwacht ik niet dat ze dat in septe,ber blijven. Het beste idee was – hoewel heel leuk – niet echt een héél groot succes, en daar gaat je zaterdag. Maar de overige dagen zijn wel goed geprogrammeerd, of zou Nederland genoeg hebben aan wéér een talentenjacht, dan blijven ‘r nog 5 dagen over :lol: RTL zal iedere dag – behalve woensdag- wel rond de miljoen zitten.

 50. jan

  beste anoniem, reactie 45. kijk de trendlines over de afgelopen jaren maar na. het verschil wordt steeds kleiner. en niet een keer voorkomt, ik ga bij deze vast verklaren dat het in augustus ook zo zal zijn.

 51. ton

  leuk dat gepraat over en weer. nu de cijfers die ertoe doen : rtl4 dit jaar 14.5 en sbs 12.7…

 52. !#Michael#!

  Reactie op sanne:

  Pardon?

  RTL4:

  Jan-mei zenderaandeel
  2007 14.8% 20-49
  2008 15.3% 20-49
  4% groei!

  RTL5:

  januarie: 9.5% 20-34
  februari: 9.0% 20-34
  Maart: 10% 20-34
  April: 10% 20-34
  Mei: 12.1% 2034 (reccord maand)

  RTL7:

  Jan-mei zenderaandeel
  2007 6.4% mannen 20-49

  RTL8:

  Zenderaandeel
  Sep-dec 2007 3,3% vrouwen 20-49
  Jan-15 jul 2008 3,6% vrouwen 20-49
  9% groei!

  Alle RTL zenders boeken goede scores in hun doelgroep in de lijn van de verwachtingen. En bijna alle zenders, inclusief RTL4, groeien flink tov vorige periodes …

  Maar nee t gaat slecht met RTL … en oja, RTL4 vernieuwd al 3/4 seizoenen … en SBS6 kan je moeilijk op de zelfde plek als RTL4 zetten qua niveau familiezender
  2008 7.4% mannen 20-49
  16% groei!

 53. !#Michael#!

  RTL7:

  Jan-mei zenderaandeel
  2007 6.4% mannen 20-49

  =

  RTL7:

  Jan-mei zenderaandeel
  2007 6.4%
  2008 7.4%
  16% groei!

 54. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Goh je kan het qua feiten niet weer leggen dus gaan we de puber maar uit hangen? Loser …

 55. 't'

  Ik ben zelf voor geen één zender. Die competitie tussen zenders vind ik gewoon dom, maar SBS staat dichter bij de mensen. Het is een richting die blijkbaar voor het moment aanslaat.

 56. Flippo

  Gelukkig lijkt het tij bij (vooral) RTL4 gekeerd. Minder buitenlandse series en meer Nederlandstalig product. Entertainment en series op de zaterdag en zondagavond, maandagavond series ENG, dinsdag koken en klussen, woensdag vrouwenavond, donderdag spiritueel en vrijdag films…

  Het LIJKT compleet, maar het jammere is dat er geen stabiliteit is om 22:30 uur. Er moet een programma zijn dat garandeert dat er minstens 600.000 mensen afstemmen om 22:30 uur. Ik vind het heel zwak dat we 3,5 jaar na B&VD nog steeds geen nieuwe talkshow zien op RTL4… ben heel benieuwd hoe dit gat volgend jaar opgevuld gaat worden…

 57. JaJa

  Wellus nietus, wellus nietus…. lekker boeiende comments weer zo hier en daar.

  De ene keer gaat het met de een beter, de andere keer met de ander. Het lijkt net het echte leven :-)

  Denk dat RTL wel weer ten gunste keert. En SBS maakt nu de fout die RTL veel kwaad heeft gedaan: een arrogante houding. Nederland is van ‘doe maar gewoon’ en daar heeft SBS veel aan gehad. Maar nu gaan ze zichzelf op de borst kloppen en daar heeft de kijker een hekel aan.

 58. Anoniem

  Reactie op !#Michael#!:
  “Jan-mei zenderaandeel
  2007 6.4%
  2008 7.4%
  16% groei!”

  Dat is gewoon 1% groei hoor. Een procentuele stijging van een percentage zoals jij die berekent slaat namelijk nergens op. Dan ontgaat je de betekenis van een percentage je waarschijnlijk.

 59. Anoniem

  Reactie op Anoniem: jij bent een rekenwonder. tuurlijk is dat 16% groei. Om het correct te zeggen: het is een stijging van 1 procentpunt, en een stijging van 16 procent.

 60. Feder

  Wat is het weer heerlijk om te zien hoe de SBS-Tokkies ruzie hebben met de RTL-Flodders :p Opnieuw moet ik denken aan de al vaker door mij gemaakte vergelijking met fastfoodketens. Terwijl de Tokkies alleen patat en hamburgers willen vreten bij de Burgerking willen de Flodders die zooi alleen vreten als het van de Mc Donalds komt. En intussen haten de 2 families elkaar omdat ze hun eigen junkfoodrestaurant het beste vinden. Maar intussen vergeten ze dat er ook een prima 3-sterren-restaurant is, waar je behalve hamburgers en patat ook nog zo veel andere gerechten kan krijgen; de publieke omroep.

 61. Anoniem

  Reactie op Feder:
  Inderdaad, Twinzz, Spuiten en slikken, Groeten van Max, Ter land ter zee en in de lucht, De weg naar goud, Factor Giel, … dat zijn inderdaad net gerechten van een 3-sterren-restaurant. Verder valt me op dat jij steeds ruzie zit te maken en provoceert dus kom dan niet met van die simpele verwijten dat anderen ruzie maken.

 62. Feder

  Reactie op Anoniem:
  Yep, naast Document, Holland.doc, Nova, Over m’n Lijk, Radar, Zomergasten, Profiel, Netwerk, Keuringsdienst van Waarde, Going North of Weg met BNN – wat ook op de menukaart van de publieke omroep staat.

  Ik zoek geen ruzie, maar ik noem slechts feiten. Bijvoorbeeld dat het met RTL al een tijdje niet echt goed meer gaat. Dat sommige mensen daar dan niet gelukkig mee zijn en daar een beetje boos op reageren, kan ik niet helpen.

 63. Anoniem

  Reactie op Feder:
  Iedereen ziet dat het gigantisch slecht met RTL4 gaat. Maar jij provoceert bewust door op een drammerige manier iedere keer hetzelfde liezige verhaaltje te verkondigen. Ik verdenk je er zelfs van dat je ten onrechte denkt dat je daarmee heel creatief bent. Net zo vermoeiend als dat eeuwige camping gezeik. Je hebt echt altijd maar één ding te melden en het altijd vanuit het negatieve gedacht.

  Wat boeit het nou welke zender iets uitzendt. Ik begrijp jouw soort niet zo. Altijd dat afgeven op andere zenders, of het nou PO, RTL of SBS is boeit me niet.

 64. Feder

  Reactie op Anoniem:
  Nee, niet iedereen ziet dat het (gigantisch) slecht gaat met RTL4. Lees de reacties op deze site maar eens. Een groot aantal reacties doet voorkomen dat het met RTL nog steeds goed gaat. En ook de altijd weer juichende Presseberichten vom RTL-propagandaministerium worden zodanig gesteld dat het lijkt dat RTL altijd weer uitstekend presteert. Tegen dat soort reacties en persberichten mag best wat tegengas worden gegeven. En dat kan bijvoorbeeld door gewoon wat objectieve cijfers te noemen – waarbij dan de laatste tijd SBS goed afsteekt tegen RTL. Voor sommige mensen werken die cijfers misschien als een rode lap op een stier, maar daar moet men dan maar tegen kunnen.

  Wat het boeit welke zender een programma uitzendt? Mwa, zolang iets op een publieke zender is (afgezien van bepaalde sporten) weet je zeker dat het programma niet wordt onderbroken door reclame. En dat vind ik wel zo prettig. Ook ‘informatieve’ programma’s zijn op de publieke zender eerder ‘eerlijk informatief’ dan bij RTL, waar meestal iets als Unilever of Praxis zorgt voor de gekleurde informatie. Voor het overige vind ik het niet interessant welke zender iets uitzendt.

  Maar als ik constateer dat SBS6 en (vooral) RTL4 zelden programma’s uitzenden die mij kunnen boeien, dan heb ik er weinig moeite mee als deze zenders het slechter doen. Hoe minder kijkers, hoe eerder ze misschien met betere programma’s komen. Dus wat dat betreft speelt het misschien toch een rol, als het gaat om de enthousiasme voor een zender.

 65. Anoniem

  Reactie op Feder:
  Ja ja, dus Radar en Reportage zijn volgens jou eerder eerlijk informatief. Als er iets gekleurd is dan zijn het die programma’s wel. Weinig objectief.

 66. !#Michael#!

  Reactie op Anoniem:

  Ten 1e ben je dom … ten 2e zijn dit de letterlijke cijfers die RTL Nederland beschikbaarsteld aan haar relaties… zouden wel kloppen dus?!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.