BBC News dagelijks op Het Gesprek

Geplaatst op do 31 jul 2008 om 15:08

De praatzender Het Gesprek begint in september met het dagelijks uitzenden van het BBC World News. Ook andere BBC-programma’s zoals Hard Talk en documentaires zijn – ondertiteld – in het nieuwe seizoen bij de interviewzender te zien. Dat meldt De Volkskrant. BBC World News is vanaf maandag 1 september elke dag om 21:45 uur te zien. Verder komt de zender met Satellite Queens, een Arabische talkshow over controversiële onderwerpen in de Arabische Wereld.

De uitbreiding van programma’s past in het nieuwe programmabeleid van de zender: meer buitenlandse producties tussen de veelal Nederlandse interviews, in de hoop het kijkersaantal te vergroten. Eerder dit jaar werd de Late Show van David Letterman al aan de programmering toegevoegd.

Het discussieprogramma Hard Talk is er elke maandag om 21:45 uur. Satellite Queens is op woensdagavonden te zien om 19:30 uur.

De programmering omvat verder de dagelijkse Nederlandse programma’s Spraakmakers en Dagbeeld. Nieuw zijn Reclame met Jan Kuitenbrouwer en GIG met Ronald Giphart. Susan Smit keert terug met nieuwe afleveringen van haar boekenshow Uitgelezen. Ook nieuw is de uitzending van concerten van het Concert- gebouworkest op zondag en het vertonen van arthouse-films op zaterdagavond.








10 Reacties op “BBC News dagelijks op Het Gesprek”


 1. Valpa

  Het is Susan Smit.. en niet Gooische Vrouw Susan Visser

 2. Bas

  NEEEEEEEEEE, niet Jan Kuitenbrouwer. Vermoeiende, arrogante moraalridder.
  Maar gelukkig wel Late Show – erg leuk. Nu nog dat kanaal op mijn TV vinden ;-)

 3. Rob K

  GIG is eerder uitgezonden geweest op Regio TV Utrecht. GIG staat overigens voor ‘Giphart in Gesprek’.

 4. .rtl

  Uh, Mediacourant: Dat plaatje is van jaaaaaaren geleden BBC News…

 5. Rene

  Wel jammer dat ze een maandje of 2/3 achterlopen met Letterman :-(

 6. Erwin

  Reactie op Rene:

  Nu worden er ook herhalingen uitgezonden. Volgens mij is Letterman er in de US ook niet in deze weken en worden er zoiezo re-runs uitgezonden.
  Maar inderdaad, het mag allemaal wel wat actueler bij Het Gesprek. B.v. de uitzending die in de US op maandag is uitgezonden, in Nederland op woensdagavond daarop uitzenden.

 7. Pietro

  Alles is beter dan Fritz Barend

 8. Rene

  Reactie op Erwin:
  Had ik inderdaad niet zo bij stilgestaan de zomerstop van Letterman. Ik heb hem pas eigenlijk weer ontdekt op HG

  Maar een paar dagen/een week ertussen zou in het nieuwe seizoen toch haalbaar moeten zijn. Voorheen op RTL 5 zat er ook nooit zoveel tussen.

 9. Erwin

  Klopt. Op FOX zaten er ook een paar dagen tussen, tussen uitzending in de US en uitzending hier in Nederland. Even afwachten hoe men dit vanaf het nieuwe seizoen op HG gaan doen.

 10. Anoniem

  Zou ook wel leuk zijn als ze dat film programa mogen uitzenden.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.