375.000 kijkers voor Wie is de Chef


De kijkcijfers van donderdag 31 juli 2008 (SKO)

Wie is de Chef? (RTL4, 18:32) – Het nieuwe programma Wie is de Chef met Martijn Krabbé haalde de afgelopen weken mooie kijkcijfers op RTL 4. Daarom krijgt het programma tijdens het reguliere seizoen een vaste plek op RTL 5. Wie is de Chef?, dat donderdag vanwege het warme weer ‘slechts’ 375.000 kijkers (madl: 14.8%) trok, heeft samen met NL Vertrekt bijgedragen aan de “mooie” score van RTL 4 in juli. Een RTL-zegsvrouw: “Vooral de vooravond heeft bijgedragen.

Familiezender RTL 4 haalde in juli in haar doelgroep (Boodschappers 20 – 49 jaar) een zenderaandeel van 12,8 procent. Vorig jaar was dit nog 12,4 procent. “Vooral de vooravond van RTL 4, met de nieuwe, Nederlandse zomerprogramma’s Wie Is De Chef en NL Vertrekt, draagt bij aan dit goede resultaat.” Eind augustus keert RTL Boulevard weer terug in de vooravond van RTL 4. Vanaf volgend jaar kent deze showrubriek geen zomerstop meer.

Lisa Williams: Life Among the Dead (RTL4, 21:36) – Het Britse medium Lisa Williams is sinds enkele weken te zien met haar programma Life Among the Dead op RTL 4. Het programma werd donderdag door 326.000 kijkers (madl: 9.2%) bekeken. Ze hoort ‘stemmetjes’ in haar oor, en soms ziet ze bewegende beelden in haar hoofd. “Ik voel de emoties die aan de geest kleven. Ik projecteer alles wat voorbij komt“, zei ze in een interview. Ze was al ergens in de 20 toen ze haar eerste ‘reading’ deed en contact zocht met de dodenwereld in aanwezigheid van een nabestaande. Daarna deed ze er nog duizenden. Een tv-persoonlijkheid werd ze dankzij de Amerikaanse Merv Griffin, de vorig jaar overleden maker van bekende programma’s als Jeopardy (een quiz) en Rad van Fortuin. Dat mensen haar wantrouwen, laat Lisa van zich afglijden. “Ik ben er om hulp te bieden. Als mensen die niet willen, dan is dat prima.

Journaal 16:00 (NOS, Ned1, 15:55) – De live-uitzending van het NOS Journaal over de voorgeleiding van Radovan Karadzic voor het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag heeft donderdagmiddag 383.000 kijkers (madl: 30.4%) opgeleverd. Dat is ruim 300.000 meer dan een gebruikelijk bulletin om 16.00 uur ’s middags. Ook het ANP bericht over deze opmerkelijke score. “De uitzending op Nederland 1 scoorde een marktaandeel van ruim 30 procent, wat betekent dat bijna 1 op de 3 televisiekijkers op dat moment op de NOS-uitzending afstemde“, schrijft de nieuwsdienst. RTL Nieuws trok donderdag met de live-uitzending over Karadzic 100.000 kijkers op RTL4 en nog eens 53.000 kijkers op op RTL7.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen