460.000 kijkers voor Wie Is De Chef

Geplaatst op wo 30 jul 2008 om 10:41


De kijkcijfers van dinsdag 19 juli 2008 (SKO)

Wie is de Chef? (RTL4, 18:33) – De nieuwe programma’s Wie is de Chef?, De Bloemenstal en NL Vertrekt vullen deze zomer voor het eerst de vooravond van RTL 4. De zomerstop van Boulevard betekende in voorgaande jaren nog dat As The World Turns om half zeven ’s avonds uitgezonden werd. Dat nu drie Nederlandse producties te zien zijn, lijkt een positieve verbetering. Maar De Telegraaf is niet tevreden. “Wij vinden dat de verwachtingen niet echt waar worden gemaakt.

De Telegraaf houdt voor een rubriek in TV Weekeinde een kleine enquête onder haar internetbezoekers. Daarin worden vragen gesteld over de zomerse vooravond van RTL 4. Zelf heeft de krant haar oordeel al klaar. “Het leek zo’n aardig idee, de nieuwe zomerprogramma’s van RTL. Lief leek de gedachte achter De Bloemenstal, leedvermaak lonkte achter NL Vertrekt en het aroma steeg al op uit Wie is de chef? Wij vinden dat de verwachtingen niet echt waar worden gemaakt.” Wie is de Chef? werd dinsdagavond door 460.000 kijkers (madl: 17.1%) bekeken.

Wat Keek Arie Boomsma (KRO, Ned3, 20:25) – De tweede aflevering van het nieuwe, bijna dagelijkse programma Wat Keek werd dinsdagavond door 117.000 kijkers (madl: 3.1%) bekeken. Presentator Arie Boomsma van de EO was te gast in de tweede uitzending. Arie wilde dolgraag een fragment zien van The A-Team. De EO-presentator vertelde hoe hij en zijn broers hadden uitgekeken naar dat ene moment waarop ze hun jeugdhelden in levende lijve gingen ontmoeten. Dat mondde uit in een dermate groot drama dat de broers huilend huiswaarts keerden. Bij een fragment van De Sterkste Man van de Wereld verhaalt Arie over de gevolgen die het zien van dat programma destijds had in huize-Boomsma. En hoe kon het toch gebeuren dat een domineeszoon zijn televisiedebuut maakte in de Vergeet je tandenborstel niet-show van Rolf Wouters?

TV Show op Reis (TROS, Ned1, 22:56) – Ivo Niehe is niet alleen druk voor televisie, ook voor goede doelen zet de presentator zich graag in. Zo heeft hij een documentaire gemaakt over De Trappenberg om sponsors te werven voor de Almeerse dependance van het revalidatiecentrum. “De zorg wordt uiteraard vergoed, maar we willen graag wat extra geld voor de aankleding van het centrum. Om de kinderen een leuke omgeving te bieden, waar ze gewoon kind kunnen zijn“, vertelt Monica van Alewijn van De Trappenberg. Dit centrum heeft haar hoofdvestiging in Huizen. Voor dit extra geld is de stichting Vrienden van de Trappenberg opgericht, waar Niehe ook deel van uitmaakt. “Ivo heeft een dochter op De Trappenberg. Omdat we in Almere flink aan het groeien zijn, wilden we iets doen om fondsen te werven in het Almeerse bedrijfsleven. Ivo was gelijk enthousiast en maakte een documentaire.” De stichting heeft de documentaire opgestuurd naar tweehonderd Almeerse bedrijven. “Bedrijven worden gelijk voor drie jaar lid en we spreken van te voren af hoeveel geld ze storten.” De TV Show op Reis trok dinsdag 619.000 kijkers (madl: 18.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
32 Reacties op “460.000 kijkers voor Wie Is De Chef”


 1. Anoniem

  RTl heeft het gellukkig weer netjes gedaan!

 2. Johan

  RTL plant Kooperation mit der Kirche
  Der private Fernsehsender RTL wird im Auftrag der Evangelischen und der Katholischen Kirche die Sendereihe mit dem Titel “Jung und weg” ins Programm aufnehmen. Das berichtet das Onlineportal Wunschliste.

 3. Flip

  Wat betreft die enquete bij de Telegraaf betreft, het is zoals zo vaak 1 grote haatcampagne tegen RTL, want wat zij niet vermelden is dat RTL wel een van de weinige zenders is met een compleet nieuwe vooravond in de zomer zonder herhalingen iets wat bij SBS niet het geval is(wat hun goed recht ook is).
  Ach ja en hoe objectief moet je dit nemen als je weet dat de Telegraaf vuistdiep bij SBS is betrokken.

 4. jan

  anoniem 1: waarom gelukkig? wat maakt je zo blij dat rtl iets groter is dan sbs? het gaat toch gewoon om programma’s en niet om zenders

 5. Flip

  Reactie op jan: dat zouden ze hier op deze website eens wat vaker ter harte moeten nemen, je weet dat het voor sommige een dagelijkse orgasme is om te zien hoe goed hun zender wel niet gescoord heeft of hoe slecht de ander is.

 6. Anoniem

  Reactie op Flip:
  Inderdaad, vooral hoe slecht de ander is. Dat is nog het trieste.

 7. Craig

  De Telegraaf is zo’n ranzige krant ik zou m’n reet er niet eens mee afvegen.

 8. mart

  lachwekkend die enquete. rtl4 is een van de weinige zenders die met nieuwe, succesvolle programma’s komt, het hele jaar door al, en ook de zomer. ik hou van holland, wed dat ik het kan, derek o gylvie, wie is de chef, eten en daten, nl vertrekt etc. ook het najaar vond ik er veelbelovend uitzien, million dollar wedding lijkt me geweldig, moment van de waarheid, uitstel van excecutie, herrie aan de horizon, zesde zintuig plaats delict, iets nieuws met derek… Volgend jaar nieuw drama en comedy. Staat gewoon weer helemaal goed daar. ach, hoge bomen vangen veel wind…

 9. Anoniem

  Als RTL slim is programmeren ze een nieuwe talkshow pas om 23:00 ongeveer. Vaak slaan 3 programma’s achter elkaar goed aan (dinsdag):
  20:30 Prime-time Programma 1
  21:25 Prime-time Programma 2
  22:20 Prime-time Programma 3
  23:10 Talkshow / RTL Boulevard
  00:05 RTL Nieuws
  00:15 RTL Weer
  00:20 Editie NL (H)
  00:40 RTL Boulevard (H)
  01:30 Teleshop 4

 10. //DESH\\

  Reactie op Flip: Perfect verwoord!

 11. RLT GJ

  Wat een gezeik van de Telegraaf! een marktaandeel van 17% is toch goed? iedereen is weg op vakantie of zit buiten met lekker weer… volgens mij willen ze RTL een oor aannaaien

 12. Dennis

  Ik vind persoonlijk Wie is de chef met daarna de bloemenstal een ontzettend leuke vooravond. Vooral Wie is de chef is erg leuk in elkaar gezet! Mag van mij zelfs ook in het winterprogramma terugkomen.

 13. JaJa

  De poll in de Telegraaf slaat nergens op. RTL probeert tenminste wat in de zomer dit jaar. En ik moet zeggen dat het niet onaardig uitpakt. Vooral Wie Is De Chef?! is erg leuk, maar ook De Bloemenstal en NL Vertrekt zijn best aardig als tussendoortje.

  Denk toch ook dat het aandeel van De Telegraaf in SBS meespeelt in een dergelijk artikel. Hebben ze daar eigenlijk wel een redactiestatuut?

 14. Kees

  Reactie op Dennis:
  Helemaal mee eens!

 15. Anoniem

  Wie is de Chef? is vanaf september te zien in de vooravond van RTL5! bron: zappen.blog.nl

 16. Timo

  Reactie op Johan: Handig hoor een duits bericht, gelukkig is er de vertaalsite van yahoo ( http://babelfish.yahoo.com/ ) want anders was het een hoop bla geweest voor mij. Had misschien toch voor duit sm oeten kiezen ipv frans op school.

  Reactie op Dennis: Nee, dat moeten ze juist niet gaan doen. Hebben ze een goed werkend zomer-format, dan moeten ze het niet gaan uitmelken gelijk. Maar gewoon voor de zomer houden en niet IN het tv-seizoen programeren. Het uitmelken van formats is de laatste paar jaar nou al zo vaak gebeurd waardoor de kijkcijfers alleen maar daalden, laat RTL4 nu als 1ste zien dat ze hun lesje geleerd hebben. En laat het waar zijn dat RTL Wie is de Chef? volgend jaar laat terugkeren ipv GTST in de zomer.

 17. Anoniem

  Vanaf 1 september bij RTL5:

  15:15 King Of Queens (H)
  15:40 Dharma & Greg (H)
  16:05 Wie Is De Chef? (H)
  16:30 Newsradio
  16:55 Date My Mom
  17:20 Dr. Phil
  18:10 King Of Queens
  18:35 Dharma & Greg
  19:00 Wie Is De Chef?
  19:30 Can’t Buy Me Love
  20:00 Postcode Loterij: Deal Or No Deal
  20:30 AVONDPROGRAMMA’S
  23:30 Can’t Buy Me Love (H)
  00:00 Postcode Loterij: Deal Or No Deal (H)

 18. Anoniem

  Heeft iemand dit filmpje gezien over het najaar van SBS6?
  http://www.sbs6.nl/web/show/id=172702/langid=43

  Alles wordt zo overdreven vertelt dat het gewoon grappig is! Vooral dat stukje over ”Maxima en Willem-Alexander” :laugh:

 19. Tom

  Zie bijgevoegde link. SBS is in Juli al groter dan RTL.

  http://www.z24.nl/bijzaken/artikel_24866.z24

 20. Anoniem

  Reactie op Tom:

  Dat is toch elke zomer zo? What’s new.

 21. Dennis

  Leuk om te zien dat RTL vanaf sept doorgaat op 5 met Wie is de Chef!

 22. Thom

  Dennis? ben jij diegene die RTLNL beheerde ooit?

 23. Anoniem

  Reactie op Tom:

 24. Tom

  Nieuw is dus dat zelfs in Juli SBS een hoger marktaandeel haalt dan RTL. Voorheen was dat alleen in augustus. Dus voortaan eerst het artikel lezen.

 25. Mike

  Reactie op Anoniem: Wat slecht! Die maxima is erg goedkoop gevonden carlo en irene deden het leuk maar zei is gewoon te veel lijkend… en willem is erbij geplakt… slecht! en dan popstars whahah lachertje….

 26. Televisiefreaks

  Hiermee bewijst De Telegraaf maar weer eens geen serieuze krant te zijn. Onbegrijpelijk dat het de grootste betaalde krant van Nederland is. Een krant met een roddel-Prive pagina neem je toch zekerniet serieus?

 27. Anoniem

  Reactie op Televisiefreaks:
  Dus als er iets gemeld wordt waar je het niet mee eens bent dan is het ineens geen serieuze krant. Lekker kortzichtig.

  En als jij een krant met een roddel rubriek niet serieus neemt dan neem ik aan dat je RTL4 (Boulevard) en SBS6 (Shownieuws) ook niet serieus neemt.

 28. Mart

  Moet zeggen dat ik de telegraaf ook verschrikkelijk vind, ben blij dat ik er geen abonnement op heb. Hou het lekker bij het AD ook lekker uitgebreid

 29. Anoniem

  Reactie op Anoniem:

  Kranten zijn ook echt te vergelijken met tv …. :S

 30. Anoniem

  Reactie op Mart:
  Bij het AD mag je al blij zijn als de krant uberhaupt wordt bezorgd. Ik heb nu een abonnement op AD Sportwereld en 1 op de 10 keer wordt die bij mij niet bezorgd. Ik heb nog nooit zo’n slechte bezorging meegemaakt. En een slechte service dat ze hebben. En de krant is ook niet best. Erg slechte redactie. Eens maar nooit meer.

 31. Mart

  Dat ligt dan aan je bezorger want ik heb daar nooit last van. Als je meteen ff belt komen ze hem alsnog bezorgen

 32. Dennis

  Reactie op Thom:

  Hai Thom,

  Je zit in de goeie hoek ;-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.