460.000 kijkers voor Wie Is De Chef


De kijkcijfers van dinsdag 19 juli 2008 (SKO)

Wie is de Chef? (RTL4, 18:33) – De nieuwe programma’s Wie is de Chef?, De Bloemenstal en NL Vertrekt vullen deze zomer voor het eerst de vooravond van RTL 4. De zomerstop van Boulevard betekende in voorgaande jaren nog dat As The World Turns om half zeven ’s avonds uitgezonden werd. Dat nu drie Nederlandse producties te zien zijn, lijkt een positieve verbetering. Maar De Telegraaf is niet tevreden. “Wij vinden dat de verwachtingen niet echt waar worden gemaakt.

De Telegraaf houdt voor een rubriek in TV Weekeinde een kleine enquête onder haar internetbezoekers. Daarin worden vragen gesteld over de zomerse vooravond van RTL 4. Zelf heeft de krant haar oordeel al klaar. “Het leek zo’n aardig idee, de nieuwe zomerprogramma’s van RTL. Lief leek de gedachte achter De Bloemenstal, leedvermaak lonkte achter NL Vertrekt en het aroma steeg al op uit Wie is de chef? Wij vinden dat de verwachtingen niet echt waar worden gemaakt.” Wie is de Chef? werd dinsdagavond door 460.000 kijkers (madl: 17.1%) bekeken.

Wat Keek Arie Boomsma (KRO, Ned3, 20:25) – De tweede aflevering van het nieuwe, bijna dagelijkse programma Wat Keek werd dinsdagavond door 117.000 kijkers (madl: 3.1%) bekeken. Presentator Arie Boomsma van de EO was te gast in de tweede uitzending. Arie wilde dolgraag een fragment zien van The A-Team. De EO-presentator vertelde hoe hij en zijn broers hadden uitgekeken naar dat ene moment waarop ze hun jeugdhelden in levende lijve gingen ontmoeten. Dat mondde uit in een dermate groot drama dat de broers huilend huiswaarts keerden. Bij een fragment van De Sterkste Man van de Wereld verhaalt Arie over de gevolgen die het zien van dat programma destijds had in huize-Boomsma. En hoe kon het toch gebeuren dat een domineeszoon zijn televisiedebuut maakte in de Vergeet je tandenborstel niet-show van Rolf Wouters?

TV Show op Reis (TROS, Ned1, 22:56) – Ivo Niehe is niet alleen druk voor televisie, ook voor goede doelen zet de presentator zich graag in. Zo heeft hij een documentaire gemaakt over De Trappenberg om sponsors te werven voor de Almeerse dependance van het revalidatiecentrum. “De zorg wordt uiteraard vergoed, maar we willen graag wat extra geld voor de aankleding van het centrum. Om de kinderen een leuke omgeving te bieden, waar ze gewoon kind kunnen zijn“, vertelt Monica van Alewijn van De Trappenberg. Dit centrum heeft haar hoofdvestiging in Huizen. Voor dit extra geld is de stichting Vrienden van de Trappenberg opgericht, waar Niehe ook deel van uitmaakt. “Ivo heeft een dochter op De Trappenberg. Omdat we in Almere flink aan het groeien zijn, wilden we iets doen om fondsen te werven in het Almeerse bedrijfsleven. Ivo was gelijk enthousiast en maakte een documentaire.” De stichting heeft de documentaire opgestuurd naar tweehonderd Almeerse bedrijven. “Bedrijven worden gelijk voor drie jaar lid en we spreken van te voren af hoeveel geld ze storten.” De TV Show op Reis trok dinsdag 619.000 kijkers (madl: 18.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen