The Bold and the Beautiful verhuist naar 18.40 uur

Geplaatst op wo 30 jul 2008 om 11:02

De soap ‘The Bold and the Beautiful’ is vanaf maandag 11 augustus te volgen op een nieuw tijdstip. Alle fans kunnen voortaan om 18.40 uur inschakelen voor de ontwikkelingen rond de familie Forrester. Dat laat een woordvoerder van SBS 6 vandaag weten. Vanaf die dag zijn bovendien weer nieuwe afleveringen te zien. “Vanuit de grote vaste kijkersgroep van de populaire soapserie kwamen de afgelopen tijd duidelijke signalen dat de fans zaten te springen om nieuwe afle- veringen van The Bold.

De kijkers zaten niet alleen op nieuwe afleveringen te wachten, vertelt de zegsman. “Tevens gaven zij de voorkeur aan een ander uitzendtijdstip. Dankzij een nieuwe programmering kon dit gerealiseerd worden. Al vanaf maandag 11 augustus is The Bold and The Beautiful daarom iedere werkdag om 18.40 uur te zien bij SBS 6.”

Eigenlijk zou de ziekenhuisserie ‘ER’ in het najaar tussen 18.00 en 19.00 uur worden uitgezonden. Nu is The Bold and the Beautiful vlak voor de vroege editie van Hart van Nederland te zien. Gedurende het afgelopen televisieseizoen was The Bold om 16.30 uur te zien.

The Bold and The Beautiful werd in 1987 voor het eerst uitgezonden in Amerika en draait om de perikelen rond de families Forrester en Spectra, die beide een succesvol modebedrijf runnen in Beverly Hills. Haat en liefde liggen hier heel dicht bij elkaar. Lesli Kay, winnares van een Emmy Award, deed vlak voor de zomerstop haar intrede als Felicia Forrester. Komend seizoen verschijnen onder andere nog Patrick Duffy (als Stephen Logan) en Alley Mills (als Pamela Douglas) ten tonele.

In de eerste nieuwe aflevering op 11 augustus wordt de draad opgepakt bij een dolgelukkige Bridget en Nick, die de baby voor het eerst voelen schoppen. Ridge en Taylor werken nog steeds aan het herstel van hun relatie, die steeds beter wordt en Stephanie probeert Felicia te overtuigen om bij Forrester Creations te komen werken.
57 Reacties op “The Bold and the Beautiful verhuist naar 18.40 uur”


 1. Ronald

  Ik heb deze serie heel erg lang gevolgd toen ik nog studeerde, maar wat is het toch een onrealistische serie geworden. Daarom ben ik er maar mee gestopt, plus dat de verhuizing naar SBS ook niet bepaald geholpen heeft.

  Iedereen heeft wel een relatie met iedereen gehad. Het feest is helemaal compleet als Ridge nog verliefd wordt op Stephanie, of als Caroline weer ineens blijkt te leven… hahaha

 2. Anoniem

  Wat zijn dat toch voor mannen die soapseries volgen?

 3. Sebas

  Reactie op Anoniem: Studenten en homo’s

 4. Craig

  SBS kan gewoon niet met series omgaan. Hoevaak hebben ze het wel niet verplaatst.

 5. Anoniem

  B&TB steevast bij RTL4 om 17:00 was het beste geweest! Wanneer komen de rechten vrij van B&TB (volgend najaar?)?

  1325 Tavel
  1415 Married With Children
  1440 Oprah
  1530 ATWT
  1600 Nieuws
  1605 ATWT (vervolg)
  1630 Lotte
  1700 B&TB
  1730 Wie Is De Chef?
  1800 Nieuws
  1810 Editie NL
  1835 Boulevard
  1930 Nieuws & Weer
  2000 GTST

 6. Iwan1976

  Reactie op Ronald:

  Een van de charmes van B&B is juist dat het verre van realistisch is en soms zelfs lekker over the top is (vooral dankzij Sally, ik geniet van elke aflevering dat ze nog te zien is). Zolang Stephanie en haar verbale vuurwerk er nog in zit blijf ik kijken!

  Geweldige zet dat SBS op 11 augustus al met nieuwe afleveringen van B&B komt en ook erg handig om eerst te communiceren dat B&B vanaf 1 september weer terug is.

  18:40u vind ik persoonlijk geen handige tijd. Ik nam het altijd op, maar aangezien het nu dus op de hielen zit van ONM… Ik ben benieuwd wanneer ze weer gaan schuiven… en dan bij voorkeur naar 18:10u. ;)

 7. M@rk-Bred@.

  Hoezo homo’s Sebas? Spreek je uit ervaring?

  Ze moeten “The Bolt” gewoon uitzenden bij Net-5, want daar hoort die serie thuis!

  Wanneer wordt een geweldige serie als “Life Goes On” weer eens herhaald?

 8. jeffrey

  Reactie op Sebas:

  sorry hoor maar wat jij zegt vind ik niet kunnen!
  waarom kijken alleen homo`s naar soap series vertel dat eens dan. zijn ze soms anders dan andren mannen nee! dat zijn ze niet!

 9. Iwan1976

  Reactie op Anoniem:

  Liever vandaag nog dan morgen! B&B volgen op SBS6 is zo onderhand een ware martelgang aan het worden. B&B hoort gewoon op RTL4. Nederland is nog lang niet rijp voor campingcouture, ook al allitereert het nog zo lekker.

 10. Sebas

  Reactie op M@rk-Bred@.: Uh, ik keek het altijd mee met mijn ma ja, nu niet meer…. hetzelfde als bij GTST, daar ben ik ook afgehaakt toen Dennis Arnie bleek te zijn. De Bold is niet geloofwaardig.

  En ja, ik spreek verder ook uit wetenschappelijke ervaring. Uit onderzoek blijkt dat soapseries het altijd bijzonder goed doen bij vrouwen 16-99, studenten, en mannen van het roze leven….

 11. michel

  The bold hoort ind op Net5

 12. Craig

  Nou Sebas, ik ga ook zeker elke dag kijken!

  En zeur niet over geloofwaardigheid, we hebben het hier over een soap en niet over Shakespeare…

 13. ©hiel

  Geen reclame meer? Moet niet gekker worden bij SBS :lol:
  Denk dat ze blij zijn als ze er over x jaar af zijn, rtl de serie niet meer oppikt en er geen Bold meer te zien is in NL.

 14. Craig

  Reactie op Craig:

  Wat reageer je onder mijn naam zielige kneus.

 15. Craig

  Deze serie hoort gewoon op RTL4 sinds het naar de campingzender is gegaan zijn de kijkcijfers gewoon slecht geworden.

 16. Iwan1976

  Reactie op Craig:

  Shakespeare was ook maar een gewone volksdichter. Dus wie weet hoe er over een aantal eeuwen over B&B/soaps wordt gedacht ;)

 17. Flippo

  The Bold hoort bij RTL4! Het scoorde om 16:10 uur prima, met 500.000 kijkers… Dat is nog geen anderhalf jaar geleden!

 18. Ach ja...

  SBS hoopte dat de doelgroep mee ging maarja als het niet bij je past moet je het niet uitzenden…. SBS wilde toen denk ik te veel p RTL gaan lijken…

 19. Ridge

  Reactie op Craig: Kun jij je naam niet veranderen in Zure-homo-die-nooit-in-zn-kontje-genomen-wordt?

 20. Ridge

  Mijn reaktie was uiteraard op die zielige “i love RTL’-Craig van post 14.

 21. Pietertje

  Reactie op jeffrey: Op je roze teentjes getrapt? Stel je niet zo aan zeg. Als je generaliseert dan liggen de interesses van homos vaak op andere vlakken. Niets mis mee, en ook niets mis mee als je dit opmerkt.

  Ik ben geen liefhebber van Amerikaanse soaps. Al helemaal niet van B&B. De traagste soap ooit gemaakt. Je kunt rustig een half jaar niet kijken, vaak zitten ze dan nog in dezelfde verhaallijnen. De verjonging heeft ook niet erg geholpen. Qua onderwerpen is conservatief en truttig. Zelfs voor Amerikaanse begrippen. Engelse soaps kan ik nog wel waarderen. Trashy, ordinair en volks.

 22. Anoniem

  Oke.. sinds begin 2007 is de Bold 4 keer verhuist! Eerst 18.00 uur, toen 17.00 uur, vervolgens 16.00 uur en dan nu 18.40. Veel tijden blijven er niet meer over zo..

 23. Anoniem

  RTL4 is op het moment dat ze wisten dat ze de rechten gingen verliezen begonnen met het verprutsen van de uitzendtijden. SBS is daar helaas mee doorgegaan. RTL is echter niet heilig hierin.

 24. Timo

  Wat is dit, het 4de tijdslot al voor B&B sinds de verhuizing van RTL4 naar SBS6. Echt ongelofelijk, ze hebben zeker nog nooit van horizontale programmering gehoord bij SBS6. Mensen houden er niet van als hun shows telkens op andere tijdstippen worden gezet. So thank god voor bittorent, de enige manier om series te kijken op makkelijke en snelle manier na de original US airing en wanneer het je uitkomt.
  http://www.eztv.it / http://www.tvtorrent.com (alle US drama, comedy en reality series)
  http://www.mininova.org (ATWT, B&B, Y&R, GL, DOOL, Neighbors)

 25. mark

  Beter B&B voor HvNLvroeg dat ER want dat loopt helemaal niet. Waarom komen Little house on the prairie, Flying Doctors, Monk niet terug??? Elke dag tussen 15 en 20 % marktaandeel!

 26. Anoniem

  Reactie op Ridge:

  Ja je bent lekker stoer achter je PC he… gekke parkeerplaats nicht.

 27. Craig

  Dat zei ik.

 28. Nick Klunder

  Huh?? HVNL begint tog om 19.00 uur hoe kan het dan 20 minuten duren?? of begint HVNL om 19.10 uur??

  Snap het niet

 29. Nick Klunder

  RTL 5 neemt WIE IS DE CHEF OVER hun nieuwe programering
  19.00u Wie is de chef
  19.30u Can’t buy me love
  20.00u Deal or no Deal

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bron = http://www.tienfan.nl

 30. Flippo

  Bron is trouwens De Telegraaf.

  Stomme zet van RTL, Wie is de Chef? past veel beter op RTL4 en had voor wat stabiele cijfers kunnen zorgen om 22:30 uur. Of een wekelijkse variant op dinsdagavond, nu Gordon Ramsay naar SBS gaat…

  Scoort er eindelijk eens iets op RTL4, verhuist het! Weer een gemiste kans…

 31. Flippo

  Reactie op Nick Klunder: The Bold duurt zonder reclame maar een minuut of 18, 20. Dus stel dat het om 18:37 uur begint, kan er nog een kort reclameblokje tussen. Sowieso is The Bold niet erg geliefd bij adverteerders, omdat het een oudere groep kijkers trekt. Zou me niks verbazen als het ‘even snel’ voor HvNL uitgezonden wordt.

  Ben bang dat als de rechten binnenkort vrij komen, we The Bold niet meer op tv in Nederland zullen zien… misschien iets voor de TROS?

 32. David

  Ik begrijp steeds minder van de beslissingen van RTL. Wie is de Chef? hoort gewoon op RTL4. Prima programma voor in de zomer.

 33. Craig

  RTL Boulevard gaat gewoon door volgende zomer Einstein. Dus wees blij dat het programma door gaat op RTL5.

 34. Brainwave

  Reactie op Flippo:
  Wie is de Chef? past inderdaad beter op RTL4 en totaal niet op RTL5 vlak voor Can’t Buy Me Love. Een wekelijkse variant zie ik echter niet zo zitten. Het format zit heel erg vast aan de dagelijkse uitzendingen en dat is ook juist leuk aan het programma. Ik had liever gezien dat ze het even een tijdje niet uitzenden en er dan over een half jaar of jaar mee terug komen. Dan blijft het in ieder geval leuk.

 35. David

  Reactie op Craig: Ik zie in mijn bericht niks staan over een uitzendtijd, Craig. Maak je eens niet zo druk als iemand iets negatiefs schrijft over je favoriete zender.

  En nee ik ben niet blij dat het programma doorgaat op RTL5. Dat noemen ze het uitmelken van een prima concept. Het wordt maandenlang achter mekaar uitgezonden en dat zal het programma op ten duur geen goed doen.

 36. Anoniem

  Reactie op David:

  Wie zegt dat ze maandenlang met dat programma doorgaan? RTL is ook niet dom en zal dit programma heus wel afwisselen met iets anders.

 37. Anti Alles wat met B&B te maken heeft

  Van mij part mag het van de buis vertekken die B&B!

 38. Craig

  Reactie op David:

  Dus jij wou dat RTL het pas volgend jaar zomer ging uitzenden?

 39. Sebas

  Reactie op jeffrey: Ik zeg niet dat alleen homo’s kijken en ik zeg niet dat alle homo’s er naar kijken. Lezen en interpreteren is ook een kunst blijkbaar.

 40. !#Michael#!

  Wat?! SBS6 kocht the Bold op op basis van de toenmalige resultaten van de The Bold op RTL4 half zes, elke werkdag 650/850dznd kijkers. Toen RTL de rechten verloor verschoof de THe Bold naar het slot van ATWT, en werd ATWT gepromoveerd. The bold daalde naar 450/550dznd kijers, ATWT klom naar 550/600dznd kijkers.

  SBS6 probeerde the Bold bij overgang, januarie 2007 om 1800u waar het genadeloos flopte met maar 400dzdn kijkers. Gevolg degradatie, lijn recht tegen over ATWT om 1700u, weer een flop. Toen maar 2 uitzendingen gestart, nieuwe om 1700u, herhaling om 1630. redelijk succes met zo’n 250dzn kijkers per uitzending. Toen naar 16.10u, redelijk succes vol met zo’n 400dznd kijkers.

  En nu willen ze het om 18.40u zetten? Wat komt er voor dan? Want stand alone krijgt The Bold het moeilijk tegen over RTL BOULEVARD :?

 41. Anoniem

  Reactie op Anoniem: We hebben het wel over hetzelfde RTL dat nog steeds The A-Team uitzend en tot voorkort ook nog The Nanny. Het is gewoon een feit dat zenders een programma dat goed scoort zolang rekken als maar kan.

  Reactie op Craig: In ieder geval dat het programma er even tussenuit gaat. Te lang hetzelfde programma gaat mij irriteren en dan kijk ik gewoon langere tijd niet.

 42. ©hiel

  Q van Anti Alles wat met B&B te maken heeft “Van mij part mag het van de buis vertekken die B&B!”

  Waarom? Heb je er last van dan? Van mij mag er ook zoveel van de buis, maar als mensen ‘r nu van genieten..

 43. Craig

  Ik denk trouwens dat het wegvallen van The Bold wel effect op RTL4 heeft gehad.

  Ze hadden een sterke middag programmering en een sterke vooravond The Bold trok veel kijkers die bleven hangen.

  Jammerlijk voor SBS6 hebben ze een kat in de zak gekocht aangezien ze zo dom waren om het tegen over ATWT te zetten.

 44. !#Michael#!

  Toch hoop ik komend seizoen op een soap revival :oops:

  ATWT:

  RTL4:

  0905u 150dznd kijkers
  1700u 500dznd kijkers

  RTL8u 250dznd kijkers

  The Bold

  SBS6 1840 750dznd kijkers

  ONM

  Ned3:

  1900u 600dznd

  GTST:

  RTL4:

  1000u 200dznd
  2000u 1.4mln

  Soaps zijn stuk voor stuk de laatste twee jaar allemaal in t slop geraakt, tijd voor een klim uit dat dal!

 45. Erwin - SBS Fansite.nl

  Wat een negatieve reacties hier weer zeg. Maargoed. SBS 6 is overspoeld met reacties van fans dat ze dubbele afleveringen én een later tijdstip willen. Nou geen (nieuwe) dubbele afleveringen maar wel een later tijdstip.

  SBS 6 luistert dus gewoon netjes naar de kijkers. Daarnaast kun je wel zeggen dat het nu weer keihard op de bek gaat doordat de concurrentie veel groter is, maar SBS 6 heeft de ballen ervoor.

  Verder vond RTL 4 de serie te duur, wat ze volgens mij bij elk programma nu vinden en dus konden ze de serie niet meer betalen, en kaapte SBS 6 de serie weg. Lekker zuur voor jullie, maar RTL 4 was zo brutaal om toen de serie snel een uur (of 2?) te verplaatsen. Ja slim van ze, maar tiest naar de trouwe kijkers! Toen keken er maar 350.000-500.000 kijkers.

  Over de inhoud van de soap zal ik maar niks zeggen, niet helemaal mijn ding.

 46. !#Michael#!

  Reactie op Erwin – SBS Fansite.nl:

  Check the Facts !!! The Bold is heel christelijk om 1600u gezet, op het slot van ATWT … niks mis mee …

 47. Anoniem

  Reactie op Erwin – SBS Fansite.nl:

  Denk je nou serieus dat SBS de serie verplaatst omdat fans dat willen? Kom op zeg, dat zou zowel RTL als SBS nooit doen!

 48. ©hiel

  Q: Verder vond RTL 4 de serie te duur, en kaapte SBS 6 de serie weg. Lekker zuur voor jullie, maar RTL 4 was zo brutaal om toen de serie snel een uur (of 2?) te verplaatsen. Ja slim van ze, maar tiest naar de trouwe kijkers!

  Als SBS meer gaat bieden en het rtl (niet genoeg) winst opleverd dan is ’t toch logisch dat ze de soap niet behouden?

  En de fans zijn afgehaakd, die wilden niet 2u eerder hun tv aanzetten. En natuurlijk is het nogal kinderachtig, maar wél slim :)

 49. Anoniem

  Dom van SBS om het tegenover Boulevard te zetten……….

 50. Erwin - SBS Fansite.nl

  @ Michael: Deze wijziging is gedaan omdat de trouwe groep fans SBS 6 bijna kapot belde.

  @ Anoniem, post 47: Nee, dat is niet de grootste reden. Maar omdat de trouwe groep fans belt en mailt dat ze het nu vaak missen -lees hun forum eens zou ik zeggen!- is deze wijziging. SBS 6 hoopt natuurlijk dit najaar op meer kijkers ;)

  @ Chiel: RTL 4 gaf ook de reden aan dat de serie een iets te oud publiek trok, en ze wilde juist een jonger publiek aantrekken.

  @ Anoniem, post 49: RTL Boulevard is ook niet zo een MEGA succes meer. Het trok een aantal jaar geleden nog wel ‘ns 1.4 miljoen, nu dagelijks 700.000-1.000.000 kijkers. Maargoed, dat kijkcijfers terug lopen van bijna elk programma (hebben ook de soaps last van, dus wat nou The Bold trekt aanzienlijk minder kijkers op SBS 6? GTST, ONM, ATWT trekken stuk voor stuk ALLEMAAL minder kijkers).

 51. Anoniem

  Reactie op Erwin – SBS Fansite.nl: ATWT scoort nog steeds beter dan the Bold hoor, check je kijkcijfers eens van voor de zomerstop. Enne, Boulevard vaagt de Bold echt wel weg hoor, op dezelfde tijd

 52. c4

  Reactie op Erwin – SBS Fansite.nl:
  Echt wel een domme zet, Boulevard en Bold heeft dezelfde kijkersgroep.

 53. Erwin - SBS Fansite.nl

  @ Anoniem, post 51: Ik zeg niet dat The Bold het beter doet dan ATWT, even goed lezen dus ;) Ik zei alleen dat alle kijkcijfers van soaps anders zijn dan een aantal jaar geleden. En ‘ONM’ weet tegenover RTL Boulevard ook 350.000-500.000 kijkers te trekken om 19:00 uur, dus doe niet alsof RTL Boulevard god is.

  Laten we gewoon even de kijkcijfers afwachten dit najaar. Soaps hebben een trouw publiek ;)

 54. Craig

  Ik ga toch kijken ondanks dat het op sbs6 staat want ik ben groot Bold-fan!

 55. Chiel

  Reactie op Craig: Dan KEEK je het toch al op SBS?!

 56. Anoniem

  Sbs6 had het vanaf het begin om 16.10 moeten zetten,wetende dat Rtl ATWT zou verplaatsen naar 17.05 en 16.10 het bekende ATWT tijdstip was. 16.40 had eventueel ook gekund. Sbs6 maakt eigelijk de zelfde fout als de Publieken omroep met Onder Weg naar Morgen en hun eerdere fout met Goudkust. Onderweg naar morgen had gewoon om 19.30 op 2 moeten blijven of desnoods naar 1.

  Wel word het steeds moeilijker om een programma voor 17.30 te plaatsen,Life And cooking nu 17.30-19.30 heeft ze voor en nadelen. Nadeel is dat iedereen weet dat het programma nu met gadgets begint en een voordeel is dat ze nu in kunnen haken op het 19.30 nieuws en Rtl 5 beter zal gaan scoren met Films en Sterren dat net ff na 17.00 is afgelopen.

 57. anne

  wanneer komt de herhaling ??vind ik nl. belangrijk te weten, mocht ik een uitzending missen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.