Verhalen achter een bos bloemen in RTL 4-serie Bloemetje

Geplaatst op wo 28 mei 2008 om 16:19

De vooravond van RTL 4 wordt dit jaar tijdens de zomerstop van RTL Boulevard opgefleurd door het nieuwe dagelijkse Bloemetje. Hierin onderzoekt een presentator de uiteenlopende verhalen achter het kopen van een bos bloemen. Dat heeft RTL 4 vandaag aangekondigd. “Nederland kent vele bloemenstallen, die op de meest uiteenlopende plaatsen staan. Iedereen die een bos bloemen koopt, heeft zijn eigen reden en verhaal“, meldt RTL. “Bloemetje gaat op zoek naar deze verhalen.

Steevast begint de presentator met de vraag voor wie de bloemen bestemd zijn, laat het televisiestation weten. “Via het waarom gaan de antwoorden al snel alle kanten op. Uitgebreide liefdesgeschiedenissen, goedmakertjes, eerste dates, vrolijke verjaardagsbloemen en treurige afscheidsboeketten. Om de reactie van de ontvanger te zien zal de presentator deze ook vaak opzoeken.”

RTL Boulevard beleeft op vrijdag 27 juni zijn voorlopig laatste uitzending. Vanaf maandag 30 juni zijn op het tijdstip van Boulevard de programma’s Wie is de Chef (18.30 uur) en Bloemetje (19.10 uur) te zien.

In Wie Is De Chef gaan vijf mensen voor elkaar koken. Vier zijn gewone deelnemers, een iemand is een chefkok. Ze gaan elkaars gerechten beoordelen. Zal de chef de beste kok zijn?
28 Reacties op “Verhalen achter een bos bloemen in RTL 4-serie Bloemetje”


 1. Tim20

  Wie is de Chef lijkt me erg leuk!
  Maar Bloemetje? Laat me niet lachen! Hahahahahahahahahaha! Wat een armoede daar, zeg! Wie verzínt nou zo`n dom programma?

 2. Jordy

  Plagiaat! Op de nieuwe stadszender Haarlem 105 (vanaf 6 juni eerste uitzending) wordt ‘Bloemenstad’ uitgezonden. Dat is exact hetzelfde format en IK heb dat bedacht! De pilot is te zien op http://www.myspace.com/105tv

 3. Jordy

  @Tim20
  Whaha! Ik dus! Whaha! Het is inderdaad een vrij simpel format, maar er komen grappige, ontroerende en herkenbare tv-momenten uit!

 4. Jeroen

  @Jordy, ben jij die slechte presentator dan?

 5. Jordy

  @Jeroen
  Bedankt voor het compliment :-S Ik wil daarbij benadrukken dat het een pilot is en de kwaliteit dus om over naar huis te schrijven is. Met nul budget wordt dat ook lastig…

 6. Anoniem

  Reactie op Jordy:
  Dan heb jij vast Het Spijt Me wel eens gezien?

 7. Anoniem

  Reactie op Jordy:
  Wie pleegt er nou plagiaat? Ik zou maar uitkijken als ik jou was.

 8. Kenjiro

  Wat komt er om 20:00 dan?

 9. Jordy

  @Anoniem
  Maar ‘Bloemenstad’ gaat lang niet alleen om het aanbieden van een excuus in de vorm van een bosje bloemen. Het kan namelijk ook gaan om een felicitatie voor een geboorte, iemand die geslaagd is, een bruiloft, als condoleance, iemand die in het ziekenhuis ligt, noem maar op!

 10. television boy

  wat komt er om 20.00 uur….?
  herhalingen van Lotte?
  of alweer van Kees en Co?
  of anders van Samen?

 11. Bart

  Om acht uur het al eerder aangekondigde programma ‘Nederland Vertrekt’

 12. Kenjiro

  Je denkt toch niet dat RTL Talpa flops om 20:00 op 4 gaat zetten?

 13. Thom

  In Juli ziet het er zo uit:

  18:35: Wie is de Chef
  19:15: De Bloemenstal
  19:30: RTL Nieuws

  Dus een andere naam en het programma is dan maar 15 minuten..

 14. mark

  Reactie op Thom: 10 minuten dus minus de reclame voor het nieuws…

 15. Jim

  Wie gaat Bloemetje presenteren?

 16. Anoniem

  Reactie op Jordy:
  En? Het idee is hetzelfde. En zoals je het beschrijft wordt het een steeds erger programma. Flopperdeflop.

 17. arnie

  in de bloemenstal gaat het om de bloemen en niet om de verhalen. Welke soorten bloemen zijn er en hoe moet je ze verzorgen.Een licht informatief programma derhalve met tips.

 18. Johan B.

  Welke kijkcijfers zou “ons aller Michael” gaan voorspellen voor deze ongetwijfeld grote flop qua kijkcijfers.

 19. ann

  waarom zou dit een flop worden? Sinds wanneer zijn kijkers niet meer geinteresseerd in andermans verhalen? En het lijkt mij een mooie tijd zo vlak voor het nieuws. Maar op dit forum zitten zo te zien weinig mensen met een juiste kijk op tv. Er wordt al heel gauw geroepen dat iets een flop wordt of oudbollig is. Dat zou ook geroepen zijn over boeren die een vrouw zoeken of mensen interviewen op een vliegveld…Nee als het geen flitsende Engelse titel heeft en niet past in de beperkte game-mentaliteit van een aantal forumschrijvers is er op voorhand geen positieve reactie te verwachten. We zullen zien “insiders” wat dit programma gaat doen.

 20. ©hiel

  OFF: Ik zie in de schemas van de publieken Spoorloos Verdwenen op Ned3 staan. Is dat nou echt een jongerenprogramma? 300.000 kijkers en volgend jaar zien we het niet meer terug… Jammer! Had natuurlijk gewoon op Ned1 gemoeten!

 21. Anoniem

  spoorloos verdwenen, dat zijn herhalingen. de nieuwe serie start in oktober op ned 1, en loopt nu al in belgie

 22. ©hiel

  Dan heb ik niks gezegd! Op Ned1; waar het hoort!

 23. HIJ

  Is spoorloos verdwenen eerder in Belgie te zien? Dat vind ik wel appart.

 24. ©hiel

  Was vorig jaar ook. Ze hadden Grijpstra en de Gier ook eerder.
  Het is ook al in 2007 opgenomen, maar lig nog op de plank.

 25. margriet de roos

  de pilot van het programma de bloemenstal is al ruim een jaar geleden gedraaid. Het idee op papier is al zelfs van 2006.

 26. RobbieBoy

  Mooie vooravond voor RTl

 27. Jordy

  @Margriet de Roos
  Mag ik weten hoe dat hard gemaakt kan worden? Kan jij me ook vertellen wie het programma produceert?

 28. Anoniem

  nou ik weet dat omdat ik verleden jaar mei gefilmd ben in den bosch door een camerateam van RTL ik heb toen ook de redactie gesproken en die gaven mij deze info. Vandaar

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.