Eyeworks registreert ook komend seizoen eredivisie

Geplaatst op wo 28 mei 2008 om 16:23

Eyeworks Sport zal ook komend seizoen de productie en de registratie van de wedstrijden van de Nederlandse Eredivisie verzorgen. Nadat Eyeworks drie jaar geleden al de Eredivisieclubs en Talpa wist te overtuigen met elkaar in zee te gaan is de producent trots dat de 18 clubs – nu samen met NOS en het op te richten Voetbalkanaal – Eyeworks Sport hebben gekozen voor de productie van de registratie van het voetbal. “Dit is een groot compliment“, juicht directeur Reinout Oerlemans.

CEO van Eyeworks Reinout Oerlemans: “Dit is een groot compliment voor alle medewerkers van Eyeworks Sport en haar facilitaire partner UBF. We zullen ook komend jaar laten zien dat wij de enige juiste partij zijn voor deze klus. We kijken dan ook uit naar een in alle opzichten opnieuw spannend Eredivisieseizoen.

Naast de Nederlandse Eredivisie is Eyeworks ook in de race om de registratie en productie te verzorgen van de Belgische competitie.
20 Reacties op “Eyeworks registreert ook komend seizoen eredivisie”


 1. NOS

  Eyeworks gefeliciteerd.

 2. Peter

  De ECV heeft voor kwaliteit gekozen!

  En terecht.

  Van harte.

 3. 't'

  Nou ja wie het ook produceert het blijft gewoon een sport die veel te veel aandacht krijgt met over het paard getilde mensen die niets kunnen

 4. Valpa

  en endemol mag samen met john de mol de voetbalzender gaan exploiteren.. onlogisch eigenlijk

 5. Anoniem

  Reactie op Valpa:
  Hoezo onlogisch? Dat zijn twee verschillende partijen hoor, NOS en Eredivisie is niet één bedrijf. En er is een verschillen tussen de productie van de programma’s en de registratie van de wedstrijden. En de registratie doet Eyeworks sowieso voor beide partijen.

 6. Peter

  Logische keuze voor Eyeworks. Zit toch de ervaring en kennis. En ze hebben het de afgelopen drie jaar prima in beeld gebracht. Maar wel vreemd dat Endemol de programma’s gaat maken. Twee, concurrende, producenten op 1 kanaal lijkt me lastig. Bovendien heeft Eyeworks laten zien dat ze veel beter ook die programma’s kunnen maken dan Endemol. Zal wel een strijd zijn tussen John en Reinout….

 7. Anoniem

  Reactie op Peter:
  “Twee, concurrende, producenten op 1 kanaal lijkt me lastig.”

  Waarom? Het is gewoon een kwestie van de voetbalbeelden monteren in de uitzending. Het monteren van ‘externe’ beelden gebeurt aan de lopende band in allerlei programma’s. Daarnaast is er geen zender die alleen maar programma’s van één producent afneemt.

 8. jose dijksta

  hoeveel miljoenen moeten er bij dit jaar
  niemand kan het doen voor die poen
  met de beurs gang voor de deur moeten ze deze klus gewoon hebben .

 9. Vincent

  Schitterend. Het voetbal is van kwalitatief hoogstaand niveau sinds het op RTL4 wordt gebracht.. Beter dan in de glorietijden van de NOS en het begin van Talpa.

 10. Peter

  Reactie op Anoniem:
  In het geval van het Eredivisiekanaal is het geen kwestie van “beelden monteren in de uitzendingen” Het eredivisiekanaal doet de wedstrijden live. Eyeworks doet dus de wedstrijd, en Endemol het omlijstende programma (vanuit het stadion), heb je toch heel direct met elkaar te maken. En Eyeworks en Endemol zijn nu eenmaal geen vrienden…

 11. Anoniem

  zo als vandaag in de Telegraaf staat, in dit persbericht staat het belangrijkste niet vermeld; namelijk dat Endemol en NOS juist de belangrijkste producenten worden. Volgens Endemol zullen ze alleen dit seizoen producent zijn, omdat zij de infrastructuur hiervoor hebben. Het is niet zeker of dit vervolgd wordt na één jaar (waarschijnlijk niet – Endemol en Eyeworks zijn geen vriendjes, integendeel). Eigenlijk is Eyeworks niet de winnaar, maar juist een verliezer…

 12. Anoniem

  Het is duidelijk dat de NOS en de Eredivisieclubs geen vertrouwen hebben dat Endemol in staat is de productie van de registratie te verzorgen.

 13. Anoniem

  Haha

  Wat een huilebalk die Romer!

  Eyeworks prduceert toch.??

 14. Anoniem

  Wie heeft nu eigenlijk de “TV-rechten” binnengehaald? is dat Eyeworks, of Endemol?

 15. Anoniem

  De TV rechten voor samenvattingen zijn voor 5 jaar voor de NOS. De rechten voor live wedstrijden zijn in handen van het op te richten Eredivisikanaal, waar de clubs voor 80-90% eigenaar van zijn en waar Endemol voor veel geld een klein aandeel in wil kopen.

 16. Anoniem

  Wat een arrogante kwal die Romer.

 17. Tienfan.nl

  Endemol wordt straks mede eigenaar van het nieuwe Eredivisie kanaal, en zal voor de programma zorgen. Eyeworks doet niks meer en minder dan de wedstrijden in beeld brengen. Endemol heeft deze dicipline niet binnen haar bedrijf en zou deze helemaal op moeten zetten. Eyeworks is al bekend met het in beeld brengen van de Eredivisie.

  Dus op het eredivisie kanaal krijg je straks een programma gemaakt door Endemol met de wedstrijd beelden van Eyeworks.

 18. Anoniem

  Reactie op Peter:
  En ook dat gebeurt aan de lopende band. Zie EK, WK, interlands, Europa Cup wedstrijden. Dus het is allemaal niks bijzonders.

  Reactie op Tienfan.nl:
  Endemol is geen mede eigenaar maar strategisch partner. Dat is echt iets anders. Endemol staat financieel garant om eventuele verliezen op te vangen.

 19. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Beste Anoniem,
  Endemol is wel degelijk mede-eigenaar. Ze (lees: John de Mol) steekt er wel degelijk heel veel geld in, en staat daarnaast ook nog eens garant voor mogelijke verliezen. Geloof me, het gaat echt veel verder dan “strategische partner”.
  En wat betreft twee producenten op 1 kanaal; je vergelijking met EK’s, WK’s, CL en andere wedstrijden gaat niet op. Daar worden de beelden aangeleverd door een host-broadcaster. Dat is echt een andere situatie in vergelijking met de eredivisie volgend seizoen. De reactie van Romer lijkt me nu al een mooi voorbeeld…..

 20. Altere

  UBF kan dit niet alleen, hebben daar te weinig OBV’s voor. Laatste drie jaar werd de faciliteiten ook door Dutchview en Team gedaan (en ook door CVG, UBF partner) … ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.