Paul Römer: ‘Eyeworks blaast te hoog van de toren’

Geplaatst op do 29 mei 2008 om 10:31

Directeur Paul Römer van Endemol vindt dat concurrent Eyeworks te hoog van de toren blaast in het persbericht waarin de producent meldt ook komend seizoen het eredivisievoetbal te produceren. Over hoofdaannemer Endemol, strategisch partner van de eredivisieclubs voor het nieuwe voetbalkanaal, wordt niet gerept. “Eyeworks trekt alle credits naar zich toe, terwijl ze slechts één jaar de wedstrijden volgen. Zij hebben de infrastructuur, omdat ze dit ook de afgelopen drie jaar hebben gedaan.

Paul Römer benadrukt in De Telegraaf: “Alle overige programma’s voor het nieuwe kanaal zullen door Endemol worden gemaakt. Maar we zijn inmiddels wel gewend dat Eyeworks hoog van de toren blaast.

Reinout Oerlemans van Eyeworks juicht in het persbericht: “We zullen ook komend jaar laten zien dat wij de enige juiste partij zijn voor deze klus.” Volgens Römer is de kans echter klein dat Eyeworks ook in de toekomst de registratie zal verzorgen.
18 Reacties op “Paul Römer: ‘Eyeworks blaast te hoog van de toren’”


 1. M

  moddergevecht! Yeah!

 2. Mr X

  Typisch voor een Appel en een Eyeworks!

 3. Anoniem

  Overige programma’s?

 4. Anoniem

  Wat een huilebalk die Romer!

  Eyeworks produceert het toch..?
  nou dan.

 5. Jan

  Reactie op Anoniem:

  De programmas eromheen

 6. 't'

  Ego’s ego’s ego’s. het is te zielig voor woorden.

 7. !#Michael#!

  Sjeejs wat krijgen we nu ‘the clash of the super producers’ :lol:

  Wat een kattekop die paul römer :lol: moet RTL ook elke keer flippen als SBS weer eens tot aan de braagneigingen toe over haar eigen ‘succes’ formats loopt te kwijlen?

 8. JoJo

  Endemol = John de Mol Produkties. Eyeworks = Joop van den Ende Producties.

  Reeeeetroooooo!

 9. Volgens mij heeft die Romer hele andere problemen...;

  Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 is niet huiverig om de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden van de buis te halen als de kijkcijfers niet aantrekken. De dagelijkse dramaserie scoort ‘onvoldoende’. Dat zegt Erland Galjaard dit weekeinde in het Algemeen Dagblad. “De serie zit inhoudelijk weer op koers en trekt dagelijks veel kijkers, maar scoort onvoldoende. Ik durf met GTST – dat erg duur is om te maken – te stoppen. Als het al niet lukt, beginnen we een nieuwe soap

 10. Anoniem

  Wat een arrogante kwal die Romer. Hij weet niet eens dat een bal rond is.

 11. Anoniem

  Reactie op Volgens mij heeft die Romer hele andere problemen…;:
  Jij bent lekker optijd. Dat nieuws is al twee weken oud.

 12. Pietertje

  Wat zou Romer daar om de hoek zien ? Moet wel heel interessant zijn dat hij daardoor niet in de camera kijkt. Of is dit zo’n hippe headshot fotograaf geweest ?

 13. Anoniem

  Meneer Römer baalt gewoon een beetje maar zou toch moeten snappen dat een commercieel bedrijf in een persbericht ontzettend positief over zichzelf is, dat heeft niks met ‘hoog van de toren blazen’ te maken. Als Endemol een TV-serie maakt waar ze zelf ontzettend positief over is dan zet zij toch ook niet in haar persbericht ‘Maar we zijn niet de enige die series maakt voor de zender, ook Eyeworks maakt leuke programma’s’ en vooral niet ontzettend positief over de serie doen, dat zou toch onzin zijn? Ook logisch dat Eyeworks zegt “de enige juiste keuze” te zijn, welk commercieel bedrijf zou nu zeggen “Ach we kunnen het wel, maar er zijn veel meer aanbieders hoor in hetzelfde genre, dus zie maar wie je kiest, we zijn allemaal gelijk”, iedereen roept toch dat ie de enige juiste keuze is? Zelfs een banketbakkerij of slagerij roepen dat zij de beste zijn… Zit meneer Romer nog maar net in het vak of had ie even een blackout? Als hij zegt dat Endemol ALLE overige programma’s maakt is dat nogal een ‘lekker puh’ reactie maar blaast meneer Romer zelf minstens evenhard van de toren….

 14. Anoniem

  Reactie op Pietertje:
  Of zou hij nooit iemand recht in de ogen kijken ;-)

 15. Anoniem

  wat een zielige vertoning van romer. Maar ja, zo wordt er weer eens over endemol geschreven want dat is wel lang geleden.

 16. Anoniem

  paul zal vast gelijk hebben met hoe het volgend jaar zal verlppen maar er is geen enkele reden om van eyeworks te verwachten dat ze een ander persbericht hadden rondgestuurd. Hij doet nu zelf 3 keer zo erg wat hij eyeworks kwalijk neemt. Zielig gewoon!

 17. Anoniem

  Die romer en zijn nono producenten hebben het lekker voorelkaar. Endemol nl heeft de laatste tijd geen enkele rol van betekenis gespeeld. Terwijl eyeworks aan 1 stuk nieuwe programmas verkoopt en ontwikkelt lijkt endemol volledig ingeslapen. Tijd dat daar eens koppen gaan rollen. Deze mededeling is romer is te genant voor woorden en ook echt iets om trots op te zijn (…). Er is niets meer van het oude endemol over.

 18. Anoniem

  zo niets die man

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.