Patrick Lodiers snapt leegloop: ‘Overstappen zijn logisch’

Geplaatst op do 29 mei 2008 om 10:45Foto: Anne TimmerVoorzitter Patrick Lodiers van BNN heeft er begrip voor dat Yolanthe Cabau van Kasbergen en Katja Schuurman de jongerenomroep hebben verlaten. BNN kon niet opboksen tegen de TROS en NET 5. “Katja wilde graag acteren, iets wat bij ons niet kon, en die kans krijgt ze bij Net5. Yolanthe wilde meteen grote shows presenteren. Wij dachten: doe nou eerst nog maar een seizoen Try before you die. Maar ze had via Jan Smit na- tuurlijk al banden met de TROS, dus die overstap was logisch.

Patrick Lodiers heeft geen idee waarom Lama Ruben Nicolai opeens samen met Tijl Beckand is vertrokken naar de AVRO, vertelt hij aan het NRC Handelsblad. “We hebben samen in de kelders van BNN de Lama’s bedacht. Niemand kende Ruben nog. Zaten we daar een beetje te klooien. Hij heeft zoveel kansen gekregen. Ik hoorde ineens dat hij had getekend bij de AVRO, zonder overleg met ons. Zo van: ‘Bedankt voor alles, tot ziens.’ Tijl Beckand had geen vast presentatiecontract bij BNN. Bij de AVRO kan hij dat wél krijgen.


15 Reacties op “Patrick Lodiers snapt leegloop: ‘Overstappen zijn logisch’”


 1. JB

  Het vertrek van Yolanthe is niet erg. Als iemand zichzelf te hoog inschat hoort ze niet bij BNN thuis

 2. Ronald

  Zelf de Lama’s bedacht? Dat programma bestond al jaren op de Amerikaanse tv. Overigens vind ik het niet netjes dat er nu zo over Ruben gesproken wordt, vorige week werd het nog anders door Patrick Lodiers gebracht (veel minder zuur).

 3. K.

  De Lama’s is gewoon een Nederlandse Who’s Line Is It Anyway… Niks zelf bedacht, triest dat Lodiers met die eer wil gaan strijken…

 4. Anoniem

  Wat een ondankbaar hond die Ruben Nicolai, hopelijk flopt zijn carrier bij AVRO

 5. Jort

  VOlgens mij heeft BNN helemaal geen kelder

 6. Anoniem

  De lama’s komt dan wel van Who’s Line Is It Anyway.. , maar de meeste spelonderdelen hebben ze er zelf bijbedacht!

 7. Jan

  Ja, de verschillen tussen Who’s Line Is It Anyway en de Lama’s zijn groot, en dit is een programma waarin je heel erg je eigen weg moet zien te vinden.

 8. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Oordeel niet te snel zou ik zeggen. Je hebt nog maar één kant van het verhaal gehoord.

  Zoals het nu verteld wordt vind ik het ook niet netjes zoals Nicolai het volgens Lodiers heeft gedaan. Maar misschien is er wel meer aan de hand dan Lodiers nu verteld en is Nicolai ook niet zo netjes behandeld door BNN. Wie weet?

  Daarbij Nicolai wijkt niet af van wat helaas de norm in het bedrijfsleven is. Daar gaan mensen vaak stiekum in de tijd van de baas solliciteren en als het rond is zeggen ze hun baan op. Zoek de verschillen.

 9. Tom

  mee eens post 8!

 10. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Ja want het tegen je baas zeggen en vervolgens 2 partijen tegen elkaar uitspelen is wel netjes ? Er even vannuit gaan dat je ‘oude’ baas je nog wil hebben. Overigens solliciteren de meeste mensen gewoon vanaf thuis achter de PC aangezien bij veel werkgevers de bazen inzicht kunnen hebben in digitale bestanden van medewerkers.

 11. Anoniem

  Reactie op Anoniem: Post4. Hoezo ondankbaar ? Ruben heeft bij BNN toch voor kijkcijfers gezorgd. Daarnaast ben je gelukkig vrij om te gaan en staan waar je wil. Je bent geen bezit van je werkgever.

 12. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Ik zeg helemaal niet dat dit netjes is, ik zeg alleen dat we hier maar één kant van het verhaal horen. Sterker nog ik zeg “Zoals het nu verteld wordt vind ik het ook niet netjes zoals Nicolai het volgens Lodiers heeft gedaan”.

  En misschien moet je het nog een keer lezen er staat “Ik hoorde ineens dat hij had getekend bij de AVRO”. Dus niks uitspelen van van 2 partijen. Het contract was al getekend toen hij BNN op de hoogte bracht.

  Wel eens van een sollicitatiegesprek gehoord? Negen van de tien mensen doen die in de tijd van de huidige werkgever door zich ziek te melden, te laat te komen, eerder weg te gaan, zogenaamd naar de tandarts te gaan, zogenaamd thuis te werken en meer van die smoesen. Ik heb het niet over de tijd achter de computer.

  Nogmaals zoals het hier boven staat vind ik het ook niet netjes maar ik ken het hele verhaal niet. Wie weet wacht hij al tijden op verlenging van zijn contract en is BNN daar te laks mee om gegaan en heeft hij toen gedacht nou dan maar zo. Ik weet het niet. En ik ben hier ook niet om hem te verdedigen want dat moet hij zelf maar doen.

 13. Anoniem

  Ik ga niet eens in discussie met jullie, of jullie zijn een stelletje alnafabeten of jullie hebben moiete met het begrijpen van teksten!

 14. Anoniem

  Reactie op Anoniem:
  Met wie ben je het nou niet eens?

 15. Ronald

  Daarbij is de werkgever in Nederland verplicht om een werknemer de gelegenheid te geven om te solliciteren. De meeste doen het echter geheim om moeilijkheden te voorkomen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.